Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Insaat muhendislerine soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu sabah banyodan gelen cat cut seslerle uyandim. Firladim yataktan kostum, banyonun bir duvarindaki fayanslar kabarmaya baslamis. Gun boyu arada cat cut ederken kabarmaya devam etti. Duvarin kisaliyor olmasindan baska bir aciklama gelmiyor benim aklima. Duvarin kisalmasi da binanin yikiliyor olmasi demek olur herhalde. Var midir bilginiz?
Mesaj tarihi:
Babam uyanınca sorarım :) (kendisi 20 yıldır insaat mühendisi :))[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Bir pati kardesimizin sözüdür...
Actually I'm not horrible...I'm only little drop and one day I'm going to pass away...
Öhöm Öhöm ben :)
Mesaj tarihi:
said:
bayat, 17 Aralık 2004 21:24 tarihinde demiş ki:
Bu sabah banyodan gelen cat cut seslerle uyandim. Firladim yataktan kostum, banyonun bir duvarindaki fayanslar kabarmaya baslamis. Gun boyu arada cat cut ederken kabarmaya devam etti. Duvarin kisaliyor olmasindan baska bir aciklama gelmiyor benim aklima. Duvarin kisalmasi da binanin yikiliyor olmasi demek olur herhalde. Var midir bilginiz?

Rutubettir herhalde, ama rüzgar vuruyorsa rutubet olma ihtimali daha yüksek. Tabi sadece banyo olmasıda yetebilir rutubet için ama baca deliğine veya apartman boşluğuna falan yakınsa onlardanda olabilir. Yada o duvarın olduğu yere dışardan rüzgar vuruyorsa. Birde fayanslar arasında aralıklar varsa banyodan sıçraya sular fayansların arkasına girip kabartmış olabilir.

[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 17 Aralık 2004 21:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
alla alla yasak mı cevaplamak kardeşim heh[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 17 Aralık 2004 21:40 tarihinde demiş ki:
alla alla yasak mı cevaplamak kardeşim heh

Ya bina yıklırsa?[signature][hline]Elleme orama burama ya!
Mesaj tarihi:
ozamana kadar ben yatay geçiş yapmış olurum söylenen herşeyi yalanlar, soru sorulduğu zaman paticikte olmadığıma dair ifade veririm. Bütün büyük inşaatçı amcalarım öyle yapmıyormu ozaman bende onları örnek alayım.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
rutubet mantıklı bir sebep ama rutubet denen şey bir günde ya da kısacık bir sürede bir anda etkisini gösteren bir şey değil ki, yani bu dökülmeler daha uzun zamana yayılsaydı ve parça parça olsaydı belki ama böyle bir günde kendini gösterip gün boyunca da dökülmesi bana pek rutubet gibi gelmedi

zaten rutubetse dökülen fayansların arkasındaki dolgudan, sıvadan vs belli eder kendini[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Mesaj tarihi:
fayanslar plastik yapıştırıcı ile yapıştırılırsa bir süre sonra duvarla bağı kalmayınca öyle oluyor.. şu an sadece fayansların ince kenarlarına tutunuyorlar. bi uçan kafa atarsan canın yanmadan bütün duvarı indirebilirsin. en iyisi söktür ve beton ile sağlam bir şekilde yaptır. bunu banyosuna fayans yapılırken ustayı izleyen ve konuşan her kişi bilebilir.[signature][hline]Novice fordfocus driver..[/i] klh
Mesaj tarihi:
ust kattan bi su kaçagıda olabilir bisim de başımıza gelmişti kolay gelsin zor bi durum..[signature][hline]Sen Hiç Birini Kaybetmemek İçin Kendini Kaybettin Mi ? [C.J]

Only Cla.Jackal.

[Bu mesaj cintonick tarafından 18 Aralık 2004 12:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
fayanslar bir çok sebepten dolayi boyle yapiyor olabilir .. en basidinden sıcak/ soğuk değişimlerinde fayanslarda her madde gii genişler yada büzüşür, ani ısı değişimi yaçaniyorsa ve yeterli cidar mesafesi yoksa ( 2 fayans arasinda birakilan boşluk) genişleyen fayanslar birbirini yerinden etmeye çalişir ..

başka bir sebep te kotu sıva yapılmış olmasi yada kalitesiz/yetersiz yapıştırma işlemidir ...

fakat aynı anda (binanın kaç yıllık olduğuına bağli ) binanin zemine oturduğunuda belirtiyo olabilir -özellikle üst katlarda ( hiç sorunsuz açılan pencerelerin açilmadiği yada kapanmadiği oldu mu ?? bu binada ufak çaplı şekilsel deformasyon örneği - aşırısı zararli)

bunlar aklıma bir anda gelenler ..[signature][hline]isimler değişsede , kahpeliktir baki kalan ...Animelist.xls
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 17 Aralık 2004 21:30 tarihinde demiş ki:
said:
bayat, 17 Aralık 2004 21:24 tarihinde demiş ki:

Rutubettir herhalde, ama rüzgar vuruyorsa rutubet olma ihtimali daha yüksek. Tabi sadece banyo olmasıda yetebilir rutubet için ama baca deliğine veya apartman boşluğuna falan yakınsa onlardanda olabilir. Yada o duvarın olduğu yere dışardan rüzgar vuruyorsa. Birde fayanslar arasında aralıklar varsa banyodan sıçraya sular fayansların arkasına girip kabartmış olabilir.

Genetik olarak acıklaması bu mu simdi merak ettim yok insaatcı mı olmaya karar verdin?[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
  • Yeni Oluştur...