Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDD'yi SSD'ye klonlamak?

Mithr

Öne çıkan mesajlar

Laptopum için 120GB bir SSD buldum. Şu an kullanıyor olduğum HDD'yi falan temizledim, 100 gb'ye falan düşürüp ssd'içerisine yazdırmayı planlıyorum. Ghost yazılımları falan mevcut sanırım bunun için. Şu an kullanıyor olduğum hdd içeriğinden den vazgeçemiyorum çünkü visual studiolar, sharepoint server, sql server falan filan bir sürü şey var. Projeleri cloud'a falan yedekledim.

Soracağım şey bir sorun yaşar mıyım, dikkat etmem gereken bir konu var mı? Bu işlemi yapan başka biri var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam

Laptoptaki hdd yerine ssd aldigimda neler yaptigimi yazayim yardimci olur. Hdd li bilgisayara ilk olarak acronis kur. Sonra 100gb lik sisteminin tamaminin image'ini al. Yaklasik 60gb yada 45gb falan bu tutuyor. Hdd de kalsin.

Ssd yi tak pcye hangi win kullaniyosan trial olarak bi windows kur. Ben win 7 home baaic kurmustum. Hddyi external gibi bagla. Driver falan ugrasma hic. Hdd den acronis setupiyla tekrar kur yeni win kurulmus pc ye. Sonra image al deyip hdd deki 45gb lik dosyayı goster ve baslat.

Yaklasik ni yarim saat 45 dk yuklemeyi yapicak. Sonra dun aksam nasil kullandiysan herseyi aynen kullanmaya devam ediceksin. Tek fark "bu pcye noolmus lan, ucuyo" tepkin olucak bi sure.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...