Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

derogasyonlar ve sınırsız kısıtlamalar.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Diğer tarafda konunun başlığındaki FAKAT ı konuşuyoruz.
Neden rahatsız olduğunu anlamadım?
Ama bu konuyu açmakla iyi etmişsin belki bilen biri söyler şimdi. Ben ajans dinleyemiyorum şuanda.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:
şopar sensin lan ben tinerciyim

Ra

[Bu mesaj Ra_tyillustrious tarafından 11 Ocak 1071 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
derogasyon bize yapılabilinecek kısıtlamalar demek.yani sınırsız derogasyonların bulunması demek, serbest dolaşımdan tekstil konusundaki kotalara kadar avrupa birliği ülkelerinin kendi içlerinde imzaladığı anlaşmaları bizim için esnetebilecekleri anlamına gelir.bunlar diğer ülkeler için yapılan işler.biliyosunuz yeni giren ülkleler(10 ülke) sanırım 7 sene için serbest dolaşım hakkından mahrum.ama bunu bizim için ,var olan mutabakat taslağında, sınırsız yani sonsuza kadar olabileceğini söylüyorlar.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Mesaj tarihi:
said:
Ra_tyillustrious, 17 Aralık 2004 17:09 tarihinde demiş ki:
Diğer tarafda konunun başlığındaki FAKAT ı konuşuyoruz.
Neden rahatsız olduğunu anlamadım?
Ama bu konuyu açmakla iyi etmişsin belki bilen biri söyler şimdi. Ben ajans dinleyemiyorum şuanda.

hayır FAKAT ını konuşuyosunuzda havanda su dövmekten başka hiç bişi yapmıyosunuz.

hiç kimse tablonun farkında değil sanırım.

ucu açık görüşmeler üzerinde, derogasyonların ve sınırsız kısıtlamaların olabileceği ve beklediğimizden daha geç bi müzakere tarihi almış dönüyoruz.

yani on sene sonra istenilen bütün tavizleri verdikten sonra, "hayır tam üyelik veremeyiz" dememeleri için, avrupa bilriğindeki dostlarımızın iyi niyetine güvenmek zorundayız.üstelik tam üye olsak bile, olduktan sonra avrupa birliğinin temel ilkeleri olan, serbest dolaşım haklarını bi kenara iterek, bize bunları sonsuza kadar kısıtlıyabilirler.

farkındamısınız bilmiyorum ama kıbrıs meselesi bi misdirection. yani kıbrıs üzerine yoğunlaşıp diğer istediğimiz meseleleri unutturdular.kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorlar bizimle.istediğimiz hiç bişeyi alamadık nerdeyse.sadece somut bi tarih o kadar.

neyse bu topic'in konusu değildi bunlar.

derogasyonlar konusunda hiç bi değişiklik yaşanmamış.onu şimdi öğrendim[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:

[Bu mesaj Ra_d tarafından 17 Aralık 2004 17:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bi soruda benden.
Bu hükümetin imzaladığını sonraki Türk hükümeti geçersiz sayabilir mi ? Ya da halkın aşırı tepkisi olursa Akp hükümeti imzasını geri alabilir mi ?
Madalyonun diğer tarafı, yani AB ülkeleri bu hakkı ellerinde tutabiliyorlarsa, yani istedikleri zaman biz sizi almıyoruz, yallah diyebiliyorlarsa TC hükümetininde böyle bir hakkı olmalı.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Mesaj tarihi:
zaten müzakerelerden kalkma maddesi çift taraflı geçerli.yani bizde kalkabiliriz masadan.

yanlız ucu açıklık konusunda yeni bişiler öğrendim. fransa 44 yıldan beri üye olacak ülkeler için referandum kullanmamış.üstelik iki sene sonra üye olacak bulgaristan ve romanya için bile kullanılmamış.hatta ve hatta şu anda adaylık aşamasında olan bi ülke için referandum kullanılması fransanın anayasasınada aykırıdır ve sadece türkiye için anayasa değişikliği yapacaklardır.

fransanın "ucu açık" terimi üzerinde bu kadar ısrar etmesine şaşmamalı.verdikeri mesaj çok açık.müzakere süreci içinde istedikleri tavizleri alıp(ermeni soykırımı, kıbrıs, ege kıta sahalığı-lahey adalet divanına giderek, azınlıklar), sonunda referandum ile bizi rededecekler.

bu zirve bizim için tam bir başarısızlıktır.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
  • Yeni Oluştur...