elvyn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 heh ben kendi isteklerime göre yazdım sizin için önemli olmayabilir.[signature][hline]İnternet Üzerinde Yapılan Anketlere Göre Legolas ve Aragorn en Karizmatik Gimli en iyi Performans Sağlayan Frodo ise en Beğenilen Karekter olarak kayıtlara Geçti..! [the strange one..] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 Bonecrusher > Uzgunum gec bir cevap oldu... Yardim istemissin, umarim yardimim dokunur. En sahane yardim acimasiz elestiridir, siviyorum kollarimi gardini al :) Eveettt... Kritik etmeye deger buldugum bir calisma: tunelin ucundaki isik Guzel dusunce, aceleci uygulama :) Tunelin ucunda tam bir isik patlamasi efekti istiyorduysan orada hicbirsey seçmemeliydik. Halbuki az da olsa yesillikleri ve pencereyi seciyoruz ki bence bu ciddi eksi puan demektir. Orada eminim baska kareler de cekmissindir, bu gozle digerlerine de bak derim... Ayrica fotografi cektikten sonra eger imkanin varsa (ki buyuk ihtimal vardir) fotografini digital ortamda hirpala biraz... Contrast ayari, ufuk cizgisinin duzgunlugu vs. acisindan... Gokyuzu fotograflari: Genel anlamda guzel... hilikus'un dedigi noktalara dikkat! .. Bunun disinda, elindeki makina gayet gelismis ozellikleri ve iyi bir objektifi olan bir makina.. Kimler ne saheserler cekti o makinayla... Bu yuzden makinam yetersiz filan deme :) Son sözüm ve tavsiyem: Bir fotograf cektin, iyi ettin... sonra al fotografi karsina uzun uzun bak.. Ben bu fotografi niye cektim? "Herkesin hergün gördugunu bakin ben nasil da bambaska goruyorum... " ya da "siradan insanoglunun kolay kolay goremeyecegi seyleri nasil da cekip belgeliyorum" ya da "maksadim hicbirsey gostermek degil, ama nasil da gozleri senlendiriyorum" ya da "takmisim hepsine arkadas, benim bir felsefem var, onu yansitiyorum, anlayana..." iste bu nlardan birini ve diyebilmelisin fotografina bakinca... Biz senin fotograflarina niye bakalim? sorusunun bir cevabi olmali... Netekim acimasiz girdim farkindayim ama bence esas mesele budur... Sen ki kendi cevabini verdin, o zaman cektigin fotograf izlenir... Tum yazdiklarimi (BENCE) parantezinde degerlendirmeni rica ediyorum.. Ellerine saglik :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 yok canım senin ellerine sağlık. benim amacım belirli bir felsefeyi gütmek değil. örneğin, kaldırımdan çıkmış bir tane çimi çekip, "düzene başkaldıran insan" gibi bir sürü senaryo yazan kişiler gördüm. benim için bunlar pek önemli değil. daha çok istediğim, daha kaliteli ve daha güzel resimler çekebilmek. ama herhalde tüm fotoğrafçıların gidişatı şu üst olay oluyor sanıyorum :) makinem çok kötü demek istemedim, sadece makineyi ben kullanamıyorum. nerde ne özelliğini kullanabilirim, hiç bir fikrim yok. örneğin şu bahsettiğin tünel resminde sırf ışık yapmaya çalıştım dediğin gibi. Ama kameranın özelliklerini kurcalamama rağmen pek birşey bulamadım. Ya da örneğin XXX şeklinde tel örgüler olur ya, onları kaldırıp, sadece arkasındaki yerleri çekmek nasıl mümkün, o tarz şeyleri de beceremiyorum. deneyimli kişiler bu tarz şeylerde de işe yarayabilecek fikirler verebilir mesela. ya da temel basit şeyler. örneğin filtre olayı nedir, dijital kameraların kendinden bu tarz şeyleri var mıdır vs.. çok fazla nubiyim bu konuda anlıyacağınız :)[signature][hline]Did you know that 4 out of every 5 people have the potential to be a zombie? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Hmm tel arkasından çekmekle ilgili şöyle birşey söyleyebilirim mesela... Makinanın manuel fokus'u var mı bilmiyorum... Eğer varsa manuel fokus'a getirerek telin arkasını netleyebilirsin.. Yoksa eğer yöntem şudur: Tellere olabildiğince yaklaşılır.. Snra elimizdeki makinanın 4x optik zoom'u kullanılarak tellerin arkasındaki objeye zoom girilir. (Kadrajımızda tel kalmaması tercih edilir, illa kalıyorsa mümkün olduğunca az görünmesi sağlanır) Sonra deklanşöre yarım basılarak tellerin arkasındaki objeye netlik yapılır. SOnra konumumuzu hiç değiştirmeden ve elimizi yarım bastığımız deklanşörden kaldırmadan zoom-out yapılır. Elimizi kaldırmadığımız için netlik kitlenmiş ve tellerin arkasında kalmıştır ama zoom-out yaptığımız için de teller artık flu bir şekilde kadraja girmiştir. İstenilen anda deklanşöre tam basılır... ve sonuç. :) [Bu mesaj Jinni tarafından 14 Aralık 2004 10:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 hmm onu bir deneyim ben saol[signature][hline]Did you know that 4 out of every 5 people have the potential to be a zombie? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Mesela dediğim tarza bir örnek... Sanırım bunu sormuştun di mi?[Bu mesaj Jinni tarafından 16 Aralık 2004 15:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 hmm evet. doğa fotoğrafçılığı hakkında önerileriniz nedir peki? mavi gök dışında pek birşey bulamadım :) Kıprıs'ta Ankara gibi kar manzaraları bulunmuyor mesela...[signature][hline]Did you know that 4 out of every 5 people have the potential to be a zombie? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Sizin de çok güzel deniz manzalarınız var ama :) Mesela fırtınalı denizde, dalgalar kayalara vururken harika kareler çıkartabilirsin. Sonra martıları yakalamaya çalışabilirsin. Net olarak yakalamak zordur zaten, büyük ihtimal tüm gün sahilde elinde makina koşarsın, bir iki kare ya çıkar ya çıkmaz. Hmm sonraa.... Elindeki makinanın macro özeliği var sanırım.. yerlerde sürünüp böcekleri kovalayabilirsin.. Aslında yapacak çok şey var.. heryerde var.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 valla ben kendim dahil evde ne bulursam çekiorum :P yeni planım odadaki 2 figürü savaştırcam birbiriyle :) bi kısmet olsa da evden çıkacak vakit bulsam bi de sahilde bakacam neler yapabildigime ama ..[signature][hline]Bornozlu Canavar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 hmm deniz vardı di mi bizde? hiç farkında değilim valla :) Martı yok sanırım Akdenizde? Antalya'da da pek martı görmedim çünkü; lakin İstanbul'a gittiğimde feci martı manzaraları mevcuttu. Neyse, şu böcek ve kayalıkta dalga olayı cazip geldi bana, bir ara deneyeyim. Ancak kayalık var mı onu da bilmiyorum, neyse arıycaz artık burda...[signature][hline]Did you know that 4 out of every 5 people have the potential to be a zombie? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar