Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araç kazası

demode

Öne çıkan mesajlar

Ya arabayı devralmıcaksın öyle bi durumda , biraz seni zora sokar ama adamlar arabayı tutamayacakları için sigortayla anlaşacaksın adamlara imza vermeyeceksin 'kardeşim sigortanın ödediği kadarını tamir edeceksin görücem neyi neye harcadığını , sonra kalanları konuşuruz ' diyeceksin , böyle eğer 'ya abi al arabanı git tamam yok borcun' konumuna getirebilirsen oluyor o. Babamın araba 2.5 ay yattı bi yerde , adamlar nerdeyse pert arabayı 3 milyara tamir ettiler.
Sosyal ağlarda paylaş

demode said:

Şimdi kaza raporu açıklandı karşı taraf tam kusurlu çıktı. Yarın hasar tutarı söylenecekmiş bu benim ford Servisi'de bana diyorkibeyfendi eksper ile bizim fiyatlarda farklılık çıkacak diyorlar yani aradaki farkı sizden isteriz diyorlar. Böyle bir kanuni hakları var mı yoksa sigorta ford un çıkardığı ücreti ödemeli mi?

servisle hic ugrasma. direk karsi tarafin sigortasina yuklen. kasko ise elleri mecbur. trafik sigortasi ise farketmez gene bastirirsin.

ekspere beni ilgilendirmez, ben tam onarim isterim ustune bir kurus vermem diyeceksin. eksper "o zaman bizim servisimize gitsin" diyecek. sen de benim arabam orjinal servis disinda servis gormedi, orjinalligi gider, ikinci el zararim olur kabul etmiyorum diyeceksin. bizi ilgilendirmez derse, beni de ilgilendirmez, beyfendi carpmasaydi, tam kusurlu kendisi, farki kendisine rucu edin diyeceksin.

bu noktada tansiyon biraz yukselecek. yelkenler artik o son noktada biraz karsilikli hirlastiktan sonra suya iniyor. asabini bozarlar biraz o kadar.

boyle bir durumda sadece bir kereligine sigorta sirketinin bu noktada geri adim atmayarak "madem oyle, o zaman mahkemelik olalim" dedigini gordum, onda da kuzenim catir catir aldi parayi yasal faizi ve avukatlik masraflari ile. ama 2 sene sonra.

benim bir kazamda e87 kasa 1.18i de benzeri oldu. gicir gicir araba, daha koltuk jelatinlerini acmamisim. kadinin teki sahil yolunda talihi yoldan geldi patlatti sol arkadan. karsi taraf tam kusurlu cikti, bu tutanak geyikleri cikali 1 ay ancak olmustu.

kosiflerde yaptirttim, karsi ciktilar bizim servis olacak dediler, direndim, beni ilgilendirmez daha govde garantim var, mecburum yoksa garantim iptal olur dedim.. ana parayi odediler, kdv yi odemediler. kosiflerden aldim faturayi, cektim ihtari noterden fatura kopyasi ile, pasa pasa onu da yatirttim.
Sosyal ağlarda paylaş

demode said:

şöyle şeyler duydum. Vuran arabanın sigortacı firması diyelim ford servisi 1000 lira masraf çıkardı bu eksperler diyormuşki ben bu arabaya 600 lira veririm diyormuş. Bu mümkün mü?

trafiğe çıktığın için %25 suçlusun işte, 1000 hasara 800 max verirler.
Sosyal ağlarda paylaş

mesele servislerin kaza ile ilgili olmayan onarimlari da arada sigorta firmalarina kaktirmalari yuzunden cikti. oyle sisirdiler ki faturalari eksperler cingenelige basladilar.

karsi tarafin sigortasi ile anlasamadiginda, eger kaskon varsa ve senin yetkili servisin ile anlasmali ise "ben anlasamazsam sizle, o zaman kendi kaskoma bu serviste yaptiriyorum. hasarsizlik bozmadan yaptiriyorum. tam kusurlusunuz, artik sigorta sirketim ile muhatap olursunuz, onlar sizden almasini bilir" diye de tehdit edebilirsin. birbirlerini isirmiyorlar. hatta senin sirketin servis ile anlasmali ise daha iyi fiyat alacagindan islerine bile gelebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence gayet yerinde tavsiyeler. Esasen ben bunlarin hicbi safhasina bulasmayip direkt sigorta acentamda kendi temsilcimden rica ederdim olayi takip etmesini. Su ana kadar hic basimi agritmadilar. Kapima kadar onarim suresince kullanacagim araci getirip hic kafani yormamani saglayabilme yetilerine sahipler.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sen hiç bulaşma olaya, forda gereken her türlü onarımı yap de, peşinden kendi kaskona is bitince benden para istiyorlar dersin. Firma karşı tarafa baskı yapıp tam ücreti alıyor. Benim başıma iki kez geldi, ikisindede servise Dabi Dabi gereken neyse yaparım deyip is bitiminde kaskoya havale edip para falan vermedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Olmaz oyle sey, yukarida da yazildigi gibi karsi tarafin sigortasindan almak zorundalar, adam %100 hataliysa. Zorunlu trafik sigortasi 25.000 TL ye kadar karsiliyor. Benim arabama, park halindeyken bir bayan viraji alamayip onden carpmisti, yuzde yuz hatali cikti, bmw bostanci kosifler servisine biraktim ve showroomdaki gibi istiyorum dedim. Sigorta tamir sacmaligini bana da dayatmaya calisti, autokingle anlasmamiz var tamponu tamir edecegiz falan diye. Adamlarla ugrasiyorsun, kavga eder hale geliyorsun namessar'in belirttigi gibi ama sonunda serviste tum parcalari sifirlattim, kaskom delinmedi ve hepsini karsi tarafin sigortasindan aldilar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Namessar +1

Benim araç kaza yaptığında tanıdık ustama götürdüm. Anlaşmalı bir kaportacı bulup evrak işini onun üstünden yürüttük. 4 sayfa irsaliye ile Kemal Tepretoğlu'ndan parçalar geldi. Dükkanın bir köşesinde ise aracımdan çıkan parçalar mevcuttu.

Hatta olayı daha da ilginç hale getireyim; senin hasar almamış bagaj kapağını veya kapını söküyor ve seninkine tamir görmüş takılıyor. Senden çıkan parça da aksesuarlarıyla başka bir araca gidebiliyor. Şirket aracı Clio Symbol kaza yaptığında bize orjinal fabrika boyalı ve tüm aksesuarları üstünde kapı önerdiler ki nasıl temin edildiğini duyunca ağzım açık kaldı.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...