Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS sorularında günlük hayatla alakası olmayan cisimler, sistemler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Shockhaber den alıntıdır.

ÖSS sorularında günlük hayatla alakası olmayan cisimler, sistemler

1) Ağırlıksız çubuk...
2) Sürtünmesiz makara düzeneği...
3) Bir fanusun içinde birlikte yaşamaya çalışan kaplumbağa ve yeşil bir bitki...
4) Havasız ortamlarda eğik atış yapabilme becerisi...
5) Bir ışık kaynağı ile göz arasına bir değil, iki değil, tam üç farklı düzeneğin (yakınsak mercek, ıraksak mercek, sarı filtre) konulması ve daha sonra ışığın nasıl göründüğü hakkında yapılan deneyler...[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!..
Sir Isaac Newton (Cambridge Üniversitesi'nde hocayken)
Mesaj tarihi:
Surtunmeyi sabit almak da olmayan birsey ona bakarsan, lise kimyasinda molarite hesaplari da tamamen varsayim, hicbir zaman %100 iyonlasmiyor hicbir bilesik vs. Zaten o sorularin altinda yazar, (cubugun agirliksiz oldugu varsayilacaktir) gibisinden.

Isi gucu olmayan bir haber sitesinin bilinen seyleri tekrarlamasindan baska birsey degil kisacasi.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Iki kisinin cektigi, tombala degildir.
Mesaj tarihi:
Eee? Sonuç? Bazı şeyler teoridedir, bazı şeyler pratiktedir. Bunun ÖSS ile bir alakası yok. Hiç bir şeyi ihmal etmesen Pi sayısını 3.14159265... olarak mı kullanalım yani? (Ki en ince hesaplamalarda bile ,den sonra 20. basamağa kadar alınır en fazla) Bazı şeyler öyle kabul edilerek çözülür. O zaman her düzenekte hava sürtünmesini bile dahil edersek ohooo...[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Mesaj tarihi:
ÖSS Fiziğin çoğu varsayım , üniversitede farklı ..
Sürtünme kuvveti değişken olabilir , integral ile bulunuyo o zaman[signature][hline]Paradan 6 0 ı atıyoruz , ama tarihten atamayız.
Mesaj tarihi:
said:
Baggio, 14 Aralık 2004 20:17 tarihinde demiş ki:
Fizigin cogu varsayimdir zaten. Surtunmesiz ortam da yoktur, surtunmesi sabit ortam da yoktur, bu mantikla gidersek butun sorular iptal olur yani. Oss'de ihmal edilen seylerin bir kismi universite fiziginde bile ihmal ediliyor, yercekimi ivmesinin 10 alindigi bile oluyor.

fizikten 2,5 puan alan birinin fizik hakkindaki yorumlari...
:P
Mesaj tarihi:
said:
Mum_Chamber, 14 Aralık 2004 20:15 tarihinde demiş ki:
havasız ortamda eğik atış olmaz mı?

yer çekimi yok mu?

Havanın direncinin önemsenmemesini kast ediyorlar.

Varsayımlar iyidir, amelelikten kurtarır adamı. Ama varsayıma gülenin varsayımın neden yapıldığını düşünecek kadar aklı var mıdır işte orası muallak.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
said:
Baggio, 14 Aralık 2004 20:14 tarihinde demiş ki:
Surtunmeyi sabit almak da olmayan birsey ona bakarsan
Sürtünmeyi almayanlar bile var.[signature][hline]İnternet Üzerinde Yapılan Anketlere Göre Legolas ve Aragorn en Karizmatik Gimli en iyi Performans Sağlayan Frodo ise en Beğenilen Karekter olarak kayıtlara Geçti..!
[the strange one..]
Mesaj tarihi:
Ya hava sürtünmesini ihmal etsen ne olacak , etmesen ne olacak. Değişken bir kuvvetse bile ihmal etme ne farkeder 2 işlem fazla , yani edilmeyen sorular da var da lise düzeyinde ihmal ediliyor[signature][hline]Paradan 6 0 ı atıyoruz , ama tarihten atamayız.
Mesaj tarihi:
said:
karpuz, 14 Aralık 2004 20:14 tarihinde demiş ki:
. Hiç bir şeyi ihmal etmesen Pi sayısını 3.14159265... olarak mı kullanalım yani? (Ki en ince hesaplamalarda bile ,den sonra 20. basamağa kadar alınır en fazla)

nasa 40. basamaka kadar alır sonrasını onlarda kullanmaz.[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity.

[Bu mesaj Mephinx tarafından 14 Aralık 2004 20:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
HerenIstiaron, 14 Aralık 2004 20:32 tarihinde demiş ki:
Ya hava sürtünmesini ihmal etsen ne olacak , etmesen ne olacak. Değişken bir kuvvetse bile ihmal etme ne farkeder 2 işlem fazla , yani edilmeyen sorular da var da lise düzeyinde ihmal ediliyor

Gerçek hayatta o ihmal felakete sebep olabilir. Uçaklardaki ILS'i düşün. Bu gerçek zamanlı çalışan sistemlerde hava direncini 0 varsayarsan o yolcuların son yolculuğu olur. Zaten bu tarz olaylarda gerçek zamanlı işlemciler kullanılıyor. Senin o fazladan yapılacak 2 işlem dediğin saniyelerde hatta daha kısa sürede değişen bir ton işleme tekabul ediyor. :)[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
Össnin süper mantığı:
adamlar olayı basite indirgeyip anlatmaya çalışıyolar, sonra o basiti kendi içinde çevirip abuk subuk sorularla zorlaştırmaya çalışıyolar ortaya çok eğlenceli birşey çıkıyor.
ağırlıksız çubuk ifadesini de kullanmıyolar, ağırlığı önemsenmeyen çubuk, yani kilolu cisimler tutan 10 gramlık çubuk(sağlam bir madde:)) olarak geçiyor
ha aslında ÖSS fiziğini de hiç sevmedim o ayrı[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor
Uyumazsam uyanırken zorluk çekmem
beleş 3.5 ed.e
Mesaj tarihi:
Muhtemelen bunu shockhaber de yazan kişi artık OSS yüzünden kafayı bulmuş birisidir içindeki Oss kinini boşaltma çabasındadır.

Bende basit örnek vereyim lab larda hiç bir asistan tam değer bulmanıza inanmaz çünkü bir deney setini etkeliyen bir sürü eleman vardır bkz sıcaklık , kabloların direnci , akım ve gerilim kaynaklarının direnci , devre tablasının direnci hatta devreyi bağlarken sizden kaynaklanan direnç bla bla bla[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!..
Mesaj tarihi:
yok abi bıraktım bu dakikadan sonra öss felan ne lan bu varsayımlarla yaşıoz eauhae

e yani düşünecek olursak bir çok şey varsayım.fizik olsun kimya olsun hepsi öyle denebilir.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
screamer, 14 Aralık 2004 23:16 tarihinde demiş ki:
Bende basit örnek vereyim lab larda hiç bir asistan tam değer bulmanıza inanmaz çünkü bir deney setini etkeliyen bir sürü eleman vardır bkz sıcaklık , kabloların direnci , akım ve gerilim kaynaklarının direnci , devre tablasının direnci hatta devreyi bağlarken sizden kaynaklanan direnç bla bla bla

Yoo biz labde momentum deneyini yaparken gayet de cat diye bulduk aynı degeri. Evet asistan inanmadı basta ama gosterince deneyi zorla da olsa inandı =)

Sürtünme vs o kadar kolay değil aslında katmak hava direnci gibi konular bayagı karmasık seyler ki lise seviyesinde bunlar yapılsa o zaman uniye gerek kalmazdı.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Mesaj tarihi:
Bizim asistanları deli etmemek için tam değeri bulsak bile değeri değiştirip hata payı bırakıyoruz ki göze çarpmayıp kısa sürede deneyi bitirelim[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!..
Mesaj tarihi:
Bizde degerler yakın olmadı mı puan kırabiliyolar, ondan biz tam tersine kasıyoruz deli gibi kasıyoruz hersey dogru cıksın diye.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar anlamamız gereken şu..
Bu adamlar bize bilim yapalım ya da gerçekten ilmi düşünen bireyler olalım gibi bir seçenek sunmak istemiyorlar.
Yıllarca bana zorla böceklerde dolaşım iskelet ve kas sistemi öğretildi! Olasılık konusu hocamız benim kafam basmıyor dediği için es geçildi, ama hindistan da kölelik yıllarında düşünmeyen bireyler yaratmak için ingilizlerin uyguladığı Trigonometrik formülleri ezberleme bizde hala yapılıyor!
Ben son derece yüksek puanla alan bir üni.de okuyorum ve şunu görüyorum. Burada da tek tip, yaratmayan, düşünmeyen, yaşamayan bireyler yaratma çabası var. Üstelik bilim yuvasında..
Ha ayrıca öğrenciler çok mu buna müsait? 3 tane formül ezberleyip bütün gün soru çözüp geliyorlar. Birçoğunun hiçbir birikimi, hayata dair bir rengi yok. Dünyadan habersiz geliyorlar. Benim gibi birkaç kişi sürekli olarak kişisel gelişim ve insiyatif noktasına değindirme yapıyor, bazı şeylere karşı çıkıyor ve bizim sayemizde arada bir sunum(presentation) ya da münazara yapılabiliyor. Onun haricinde yazdırılan kompozisyonlarda size bir prototip kompozisyon veriyorlar, şiirlerde yine herkes aynı uyakla aynı kafiyeyle yazmaya zorlanıyor. Sınavda yok hocam ben serbest ölçüyle yazacam derseniz CART diye 0 alıyorsunuz. Yani Orhan Veli Kanık girse bu sınavlara ya da Nazım Hikmet girse Ahmet Mithat girse "0" alacaklar.
Ne yazık. Lisede size Trigonometri ezberlerinde, böcek dolaşım sistemlerinde, failatün feiletünlerde başarılar. Üniversite de farklı değil ne yazık ki günümüzde.
Vah memleketim[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish Manner
TurkPortalCenter *Türkiyenin Portalı...
Mesaj tarihi:
bunu yazan bana gerçek hayattaki gibi sürtünmeli bir ortamda eğik atış ypaılan bir cismin yaya çarpıp geri fırlaması hareketinin enerji kornumunu yazsın da göreyim
  • Yeni Oluştur...