Rahan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 said: riglous, 16 Aralık 2004 05:14 tarihinde demiş ki: ...sinifin tamami degil, iyi olanlarin sinifi gecmesi, iyi olanlarin uni'ye gitmesi lazim... bu cümlenin gerisine kadar tümden katılsam da sonrasına katılamıyorum bi türlü. (bi önceki mesajda ki sınav sistemi önerileri de o an aklıma gelmiş şeylerdi alternatif yaratmak için herneyse.) ben derim ki, meslek lisesinden, meslek okulundan ve hatta düz lise den çıkan adam yeterince eğitimli olsun, ve ülkenin ekonomik durumuyla da beraber okuldan çıktığında rahatlıkla yaşamını sürdürebilecek kadar para kazansın ve hatta mühendisin yapabileceği şeylerin bir kısmınıda yapsın. ama üniversiteye sadece iyi olanların gitmesi hoş değil, çünkü yine başladığımız yere geri döneriz. öyle bir şey olmalı ki üniversitelerin kontenjanları liseden sonra akademik kariyer yapmak isteyen kişilerin hepsine(ya da büyük kısmına) yetsin. şu an için imkansız gibi gözükse de yukardaki söylediklerim sonucunda üniversteyle uğraşmak isteyenlerin sayısının azalması ve eğitime yeterince bütçe ayrılırsa olabilecek bir şey. düşünsene meslek lisesinden/meslek okulundan çıktığında 2-3 milyar maaş alcağını bilen kaç kişi üniversiteyle uğraşır? 4 yılda 100 milyardan fazla kayıp üzerine bir de tonla okul harcaması ve kendi harcaman.. açıkça söyliyim böyle bir durumda ben büyük ihtimalle üniversiteye gitmezdim.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
riglous Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 eh sonuc olarak ayni kapiya cikiyo. sorun sistemde diyo herkes ama cozumun egitim sistemiyle alakasi dusunuldugu kadar fazla diil. meslek liselerinde isteyen oorenci gercekten bi seyler ooreniyo. bu AL'de de boyle. yeterki insan ogrenmek istesin. ama ogrenme uni'de baslar kafasiyla gittigimiz icin olmasi imkansiz bi sey. ozetle: islerin artmasi gerekiyo.[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Sadece 3 saat için mi? Genel kültüründen tut tarih bilgine, her gün kullandığın matematik ve fizikten tut dünyaya bakış açına kadar her şeyi değiştirdi o eğitim, ÖSS sadece bir ölçme dilimi. Ha, eğer sen sadece ÖSSyi baz alarak katlanmışsan o 12 seneye, sen gerçekten boşuna okumuşsun...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Öne çıkan mesajlar