Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mühendislik

forgiver

Öne çıkan mesajlar

şimdi bir iş değiştirme olayındayım

mevcut işim kalite kontrol üzerine, cihaz alımlarını filan yaptım; ilk başlarda her testi kendim yapıyordum, sonra hem ben sıkıldım hem de kontrole gerek kalmadan işçiler de yapmayı öğrendi. normalde tek hedefim bu tip bir işi yapmaktı ama iş rutine bağlandıktan sonra o kadar hevesim kalmadı.

öte yandan işyerinde sistem olmadığı için her gün yeni bir arıza çıkıyor, vakit geçiyor bunlarla uğraşarak
hiç alakam olmadığı işleri yaparken buluyorum kendimi, bazen yoruyor ama zevk alıyor sonuçta insan

iş açısından mutsuz değilim ama çalıştığım yerde gelecek görmediğim için(zaten sistem bozuk: daha iyi bir yer bulan gidiyor, nitekli insan kalmadığı için de gelişmiyor, kalıp bir şeyleri değiştirmek için uğraşmak dışında motivasyon sebebi yok) , mantıklı bir iş dağılımı yapılmadığı için başka bir işe başvurdum
istanbul'da çalışmak istiyorum, başvurduğum iş orda olsaydı hiç düşünmezdim ama değil.

geçmeyi düşündüğüm iş ise, denetim ve proje yönetimi üzerine, çok çeşitli konularda görev almam olası, sıkılmam çok zor ama başkasının yapacağı işi uzaktan seyretcem
bu konu aklımı yoruyor

5 senedir çalışıyorum, daha uzun süreler çalışan vardır
10-20-30 da bekletiler ne şekilde değişiyor?
müdürlük tripleri erken mi başlıyor, işi başkasına yaptırmak daha mı zevkli oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

abi su istanbul daha pahali olayini bir gecelim ya :)

ankarada da dogru duzgun bir ev kirasi 1200 civarlarinda istanbulda da. yeme icme desen heryer franchise zaten fiyatlar fix.
belki belki gece eglencesi biraz daha pahali olabilir, ankara da viski 40a satiliyorsa istanbulda 50dir max, muadili mekanda.

toplu tasima da hemen hemen aynidir tahminimce istanbul ankara arasinda.

o yuzden buyuksehirler arasinda bir fark yok.
Sosyal ağlarda paylaş

konu ile ilgili olarakta isi baskasina yaptirip isin yonetim kisminda olmak benim daha cok hosuma gidiyor.
cogu insan musteri karsisina cikmayi sevmez mesela ama ben seviyorum, musteri ile konusmayi nazini cektirmeyi, gerekirse kavga etmeyi :)

bana da 9-6 bilgisayar basinda kafayi kaldirmadan kod yazmak itici geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yapmayın.

İlla çankaya ya da çayyolunda falan oturcam diye bir takıntınız yoksa ev konusunda fiyatta ankaraya laf edeni melih gökçek kovalar. İstanbulla karşılaştırılamaz bile bana kalırsa.

İstanbulla karşılaştırılamayacak bir şeyi daha varsa o da trafik mesela :p

Niye şimdi ankara bağrım kabardı bilmiyorum gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

Tori said:

Abi yapmayın.

İlla çankaya ya da çayyolunda falan oturcam diye bir takıntınız yoksa ev konusunda fiyatta ankaraya laf edeni melih gökçek kovalar. İstanbulla karşılaştırılamaz bile bana kalırsa.

İstanbulla karşılaştırılamayacak bir şeyi daha varsa o da trafik mesela :p

Niye şimdi ankara bağrım kabardı bilmiyorum gerçi.

pursaklarda kiralar ucuz ama beylikduzunde de ucuz :)
mantikli yerleri karsilastirirsan uc assa bes yukari ayni kiralar.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi bardacık sokak işte kocatepe camisinini merdivenlerin karşısında çıkmaz sokak var.Benim sordugum kiralar hep 600 falandı ama bizim ev var burda zaten kira değil ondan. Birde giriş katıydı benim sordugum 2 evde. Pek görmedim ev boşalmıo buralarda çok nadir ama boşalınca öyle diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

giris kati ya da kottadir iste
hani arakatta olup 600e veriyorsa da evin ici bitap haldedir.

guvenlik, paris, kennedy, tunali taraflarina baktim ben hep. su an oturdugum evdeki standartdaki evler hep 1000+

dusuk ararsan onu da buluyorsun kabul, gidip bahcelide 500e oturma sansin da var ama bakimsiz olur sorunlu olur vs.
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulda aile var zaten o sorun değil

kırıkkale (mevcut) ile amkaranın tek farkı trafik olcak
düzgün ev kirası hiç bir yer de ucuz değil

neyse bugun mülakata girdim
şu an çalıştığın yere denetime göndericez dediler
ondan sonrasını hatırlamıyorum zaten
sonuç olarak benim karar vermek için 3-4 ay süreye ihtiyacım var, burada yönetimde ve yükselme yönetmeliğinde değişiklik olacak olumlu gelişirse kalıım gibi
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

guvenlik, paris, kennedy, tunali taraflarina baktim ben hep. su an oturdugum evdeki standartdaki evler hep 1000+

dusuk ararsan onu da buluyorsun kabul, gidip bahcelide 500e oturma sansin da var ama bakimsiz olur sorunlu olur vs.

ya şu ankaralıların istanbulla kıyaslamasına da anlam veremiyorum. abi kıyaslama işte. hayır aynı değil, hayır hiçbir zaman aynı olmayacak. 600 tlye bırak giriş katı, bodrum katı bulamazsın dediğiniz gibi güzel noktalara yakın yerlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla alakalı da senin tercihin bence. başkasına sormamalısın. risk alıp iş değiştireceksin sonuçta. müdürlük için filan da erken diye birşey yok bence. 25te de olabilirsen ol yani. ilk zamanların zor geçer belki ama erken level atlarsın. cooldown patlatırsın her mobda
Sosyal ağlarda paylaş

Is yerindeki huzur cok onemli, ben dahil pek cok arkadasim var daha iyi sartlar ve paraya is degisitirip sonra pisman olan. Benim eski isyerimde cok problem vardi huzurum kacmisti ama sonra orada sahip oldugun duzeni ariyorsun ki ozellikle su anda bu problemlerin tamami ile kendim bas etmek zorundayim. Zira bana verilen sozlerde tutulmadigi icin 1 aya kadar isi degistiyorum.
bir arkadasim THY IT den garanti bank IT'ye gectiydi. Maas artisi %40 civariydi. Ama suan da pisman oldugunu soyluyor. Evet para baya fark etti ki eski isinde de saglam kazaniyordu. Eski huzuru bulamadi.
Bende mevcut isimde mudur olmasamda es deger bir pozisyondayim benimde maasim %20 civari artti daha da artacak burada kalirsam ama huzur yok. Ekip duzgun kurulmamis sil bastan yapmam gerekyior ki burada tecrubeli isci bulma sansim yok.
Feyz olurmu bilmiyorum ama isinden memnunsan maddi olarakta tatmin ediyorsa yada baska getirileri oluyorsa is degistirme ama istanbula gecmek, daha iyi maddi imkan ve baska imkanlar durumu dengeleyebilse de yinde sonunda huzur arasin.
Bu arada iyi kalite kontrolculer mutlaka o uretim safhalarina mudahil olurlar. Hatta super fikirlerde verebilirler.
Simdiden hayirlisi olmasi dilegi ile.
Sosyal ağlarda paylaş

ankara istanbul kıyaslaması değil benim dediğim. büyükşehirler arasında belli bir yaşam standartında yaşayacaksan giderlerin aynı oluyor.

barbu said:

senko said:

ya şu ankaralıların istanbulla kıyaslamasına da anlam veremiyorum. abi kıyaslama işte. hayır aynı değil, hayır hiçbir zaman aynı olmayacak. 600 tlye bırak giriş katı, bodrum katı bulamazsın dediğiniz gibi güzel noktalara yakın yerlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
pazartesi gel başla dediler
vay arkadaş kafayı yiycem
bildiğin zoru görünce kaçma psikolojisindeyim (şu anki iş)
gidersem de yediremiyorm, devlet işi olduğundan bildiğin vatana ihanet gibi geliyor, sıkıntı çekersin ama en azından bir şeyleri düzeltmiş olurum kalınca
her zoru gören giderse nasıl düzelir bu ülke vs.
öte yandan dünya fani banane lan rahatıma bakarım, ben mi kurtarcam memleketi
bunun dışında tek seçenek burası değil, beklesem başka bir yer çıkar
gidiyor böle
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...