Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OS X 10.9 Mavericks

Kharon

Öne çıkan mesajlar

hmm bilmem yeterince para dokuyorum applea
developer accounti icin 100 dolar senelik
test aletleri icin para
development donanimi icin para

bide her sene kucuk degisikliklere 30 dolar vermek pek lezzetli degil acikcasi biri bana mountain lion ile maverick arasinda optimizasyon, basit goruntusel degisiklikler disinda yenilikci ne geldi aciklayabilir mi ?

bide abi apple developer olarak hayatimi kazaniyorum ama apple konusunda senin kadar genis olamadim yav.
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

bide abi apple developer olarak hayatimi kazaniyorum ama apple konusunda senin kadar genis olamadim yav.

abi yurtdışından sürekli ucuza alma imkanım oluyor, e işimide tam cuk diye oturuyor tüm ürünleri o yüzden kullanıyorum. OS X Server hep açık lol hemde macbook ta:)

bide şu var önceden 758 MB tı. iMac 512mb tı şimdi 1gb o da.
Sosyal ağlarda paylaş

30 dolar os upgrade icin fazla bir para degil bence de ama her sene vermek tabii koyuyor. Sonucta donanimini aliyorsun kullanmak icin, "ama toplasan bile windowsdan ucuz" argumani burda calismiyor.
Birde apple in izdirabi hakkaten developer a, osuruk sesi cikartma app i yazmak icin bile ne kadar para verildigini dusununce hele...

SenariouS said:

bide her sene kucuk degisikliklere 30 dolar vermek pek lezzetli degil acikcasi biri bana mountain lion ile maverick arasinda optimizasyon, basit goruntusel degisiklikler disinda yenilikci ne geldi aciklayabilir mi ?

Ilk mesajda yazdim neredeyse hepsini. Optimizasyona getirdikleri bakis acisi yeterince yenilikci tek basina.
Sosyal ağlarda paylaş

xlaidehlevar said:

abi yurtdışından sürekli ucuza alma imkanım oluyor, e işimide tam cuk diye oturuyor tüm ürünleri o yüzden kullanıyorum. OS X Server hep açık lol hemde macbook ta:)

bide şu var önceden 758 MB tı. iMac 512mb tı şimdi 1gb o da.

abi bende amerikada yasiyorum ama yani her sene 30 dolar gereksiz gibi geliyor. macOS degisiklikleri son zamanlarda basit degisikliklerden ibaret. Bir window versiyon iterasyonlarindaki gibi buyuk sicramalar yok.

donanimlarin fiyatlari hepten ucuk. 8den 16gb ram upgrade'ini 100 dolara koyarsa bir firma killanacaksin onun hakkinda ahaha.

Bu sirada cidden merak ettim isime tam oturuyor derken? Ne isle ugrasiyorsun abi. Daha once hickimseden boyle bir cumleyi duymamistim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi işime uyuyor çünkü zamanında 10000$ + para harcayıp aldığımız windows server da aptal bir dosya paylaşımı için bile saatlerce uğraşıyorduk şimdi ise bas açılsın bas kapansın ki bu çok basit bir örnek. remote active directory ile 1 server 15 monitör 0 kasa ile os x server saolsun herkes işini full performans yapıyor. windowsta iken hata almadığımız sorunlarla karşılaşmadığımız tek bir gün yok iken şimdi hergün yeni birşey öğrenip işimize gücümüze katkıda bulunduruyoruz. çok basit bir örnek, 1 dakika da hdd yi telefonlardan canlı olarak share olayını windows ta biri yapabilir mi? yada telefonumda ad3002-12 yazdığım zaman 1 sn içersinde server da ki o dosyayı bulup bana gösterebilir mi? yada tek bir komut ile 10000 lerce pdf çizim dosyasından kırmızı ile yazılmışları silip mavileri siyah yapıp tüm resimlerin alttan %30 unu sil diyip 2 dakika da bu işlemi windows ta yapabilir misiniz? hayır? windows server da rdp başına lisans, ofis programı başına lisans, firewall için kullanıcı başı lisans, bir dünya para ver sql al cpu başına para öde, ram upgrade yapıyorsun aynı zaman da sql de max ram için para ödüyorsun, buna rağmen çok basit isteklerimiz bile ya hiç yapılamıyor yada onca uğraştan sonra yapılsa bile hep hatalı çalışıyor. ama os x te hiç bir dert yok.Os x de arama yapıyoruz dosya ismi aklımıza gelmiyor, spotlight a 0,195 yazıyoruz ( kalıp çiziminde hatırladığımız bir ölçü) çat diye çıkıyor, ama windows ta o klasöre kadar gelip aratma yaptığınız da dahil bırakın içinde yazan bir kelimeyi dosya ismini tam yazmayınca bile çıkmama ihtimali var ve bunun için tonlarca para ödüyorsunuz. tabi os x kullanmamız da ki en büyük etkenlerden bir tanesi de kullandığım erp vs programlarının os x uyumlu olması yoksa zaten mecburiyetten windows kullanırdık. ama linux yada os x ftw direk

donanım upgradelerin de ise çok çok haklısın o yüzden upgrade olayını olabildiğince hep dışardan yaptık zaten yaptığımız ya ram olur yada hdd o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Bi developer olarak sunlara basit dememen lazimdi orada bi sikinti var abi.
Windows da under-the-hood ne degisiklik var adam gibi? Gui degisince buyuk sicrama sayilmamasi lazimdi.

Ne bileyim abi alisamadim.
Veya macOS bu upgradelerini yeni bir versiyon degilde service pack gibi dusundugumden.
Bide son 1-2 haftadir xcode'un ios7 yuzunden verdigi rahatsizlik var.

Misal 2 test cihazi bagliyken eger compile edersen her 10 seferden 1de cokuyor xcode.
Bide gecen bir xib dosyasini (ki baya karisik biseydi) curropt etmis. kan beynime sicradi yeniden yapmak zorunda kaldim.
Dunde ekrani kaplamadigi halde UIScrollViewda 20 pixel status bar boslugu birakmaya calismasi var. iOS 7da animasyonlardaki sacma bozulmada cabasi.
Hakli olabilirsiniz. Son 2 haftadir cidden nefret kusuyorum apple'a zaten developer konferansina bilette cikmadi. Cokta objektif olamayabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...