Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya vizesi

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

aynen bankada belli bir para gösterince direk alıyorsun vizeni. ara sor konsolosluğu sürekli değişiyor o görmek isteidkleri para.

bu arada son zamanlarda yatırılmış ise para kabul edilmiyor gene. eskiden beri gözükmesi lazım hesabında. hani adam borç alıp mı geliyor muhabbeti açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada giriş yaptığın ülke olayı yalanmış. Bir arkadaş Almanya girişli bir hafta Avrupa gezisi yapacak. Tur şirketinin de giriş yapacağınız ülkeden vize alın demesiyle Almanya'ya vize başvurusu yapıyor. Daha sonra Almanya Konsolosluğu'ndan arıyorlar ve sizin vizenizi en çok konaklayacağınız Fransa'dan almanız gerekirdi diyorlar ve bunun üzerine dilekçe ile başvuruyu geri çekti arkadaş. Ama ne yazık ki pasaporta Visa applied diye kaşeyi vurmuşlar hali ile pasaport ellerine geçer geçmez. Sonra Fransa'ya başvurdu "eee sizin Almanya vizeniz reddedilmiş" demişler de binbir zorlukla derdini anlattı da şimdi Fransa'nın sonucunu bekliyor.

Hikayenin haricinde ben Almanya'dan almıştım. Hiç kasılma Gidiş-Dönüş uçak bileti, Otel Rezervasyonu, aktif olarak kullanılan ve içinde min 2-3bin TL bulunan bir hesap cüzdanı bunun yanında işyerinden izin belgesi çalışma belgesi vs gibi gereken her şeyi topla ve başvur. 1 haftada belli olur diye düşünüyorum ama aracı şirket olan iData ile görüşmek lazım. Bence çıkar o sürede vize.
Sosyal ağlarda paylaş

gugıllayıp bakın, geçen yaz bir tur şirketinin avrupa turu sattığı vatandaşlardan 5-6 tanesi "vizenizi aldığınız ülkeden ilk girişinizi yapmanız gerekir" gerekçesi ile Almanya'dan geri gönderildi Türkiye'ye. Yani bu olmayan bir şey değil. Ama her zaman ve her ülke de uygulanmıyor. Ben Yunanistan'dan aldığım vize ile çok gittim Almanya'ya,Fransa'ya,Hollanda'ya ya da tam tersi.

nutella'nın sorusuna gelince...Anlaşılan daha önce hiç SCHENGEN'in yok. En kolay yolu bence bir turizm şirketi ile git Almanya'ya. Onlar o kadar kolay alıyorlar ki vizeyi.Bayram tatili paketlerinden birisini al,hem daha da ucuza getirirsin sanki gibi geliyor kendi başına gidip orada yeme-içme masrafına göre.

Normal yolunu yani nasıl başvurup vize alman gerektiğini de arkadaşlar anlatmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen yaz alırkenki tecrübemi aktarayım.

Kız arkadaşım alman, Berlin'de kendisi. Onu ziyarete gidecektim. Annesi çok detaylı ve güzel bir yazı yazdı. Yani şurda şu adreste şu zamanlarda kalacak, biz host edeceğiz vs. Hatta bi ara 1 haftalık ispanyaya da gidicek falan yazdılar. Pasaport scani de koydular mektuba.

Konsolosluktaki kadın yazıyı 2 kere okudu, diğer dökümanlara bakmadı bile. 2 gün sonra ups ile evimdeydi. Ben 1 haftada çıksa öpüp başıma koyacakken 2 günde gelmişti şok olmuştum =)

Yani güzel bir döküman davetiye varsa gerisi tiri viri anlayacağın
Sosyal ağlarda paylaş

Birkaç gün önce Polonya'dan aldığın toplamda 4, Şengen olarak da 2. vizemi aldım. 2 ay içinde Polonya'dan 2. Şengen hatta bu. İbneler hep kıtı kıtına verdi Şengen'i, 18 gün istediysem 20 gün, 12 gün istediysem 15 gün şeklinde. El alem 1 başvuruda 6 aylık Şengen alır ben 2 aylık şengenimi 2 ayrı başvuruda alıyorum amk. Bi sonrakine ben de mi elçiliğe gitsem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...