Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt Dışında Çalışmak (tercihen: Hollanda'da)

Kemarlos

Öne çıkan mesajlar

Türkiye'de yaşamak, çalışmak istemiyorum artık. Ve yurtdışında çalışmayı düşünüyorum. Bu konudaki çalışmak iyidir kötüdür vs gibi tartışmaları okudum forumdaki. Bu konuda bir tartışma başlamaz umarım burada da.

Bilgisayar mühendisiyim, 2.5 yıllık iş tecrübem var ve hala çalışıyorum. Şuanda çalıştığım şirkette yazılım ve altyapı takım lideriyim. Aynı zamanda pet projeleri de olan alanıma son derece ilgili bir mühendisim. Yazılım mimarı olmak gibi bir kariyer hedefim var, ve zamanımın çoğunu çalışarak kendimi geliştirerek geçiriyorum (mesai içi ve dışı). Yani alanım konusunda sıradan bir cv'den daha üst seviyelerde olan bir cv'm var. Ve tecrübeme oranla ortalamanın üstünde bir bilgi birikimim var (en azından Türkiye standartlarında). Bunların yanı sıra bu tip olaylarda (yurtdışı işe alım) önemli kabul edilen birçok hobim var. (hiit,aikido,bodybuilding,elektro gitar çalmak vs..)

Belçika'da bir dönem University of Leuven'da okudum, bunun dışında Avrupa'nın birçok yerinde bulundum gezme tozma baabında. Ekstradan da Avusturya'da Innsbruck şehrinde, Medel'de (dünya lideri biyonik kulak üretisici) staj yaptım.

Şimdi ben bunları neden anlattım? Şu yüzden: bu konuda tecrübesi olan, bu konularda bilgi sahibi olan arkadaşlar; bu bilgiler ışığında bana belki bir yol yordam gösterir, iş bulabilme ihtimalim konusunda beni aydınlatır.

Neden Hollanda?

1. Belçika'da yaşarken bir miktar Dutch öğrenmiştim, dillerini
öğrenmem daha kolay olur.
2. Kuzey Avrupa ülkelerindeki özgürlüğü ve düzeni seviyorum. Kaliteli yazılım gibi tıkır tıkır ülkeler.
3. Belçika'da yaşarken çok mutluydum, Hollanda insanı Belçika insanına göre daha sıcakkanlı.
4. Yazılım konusunda çok büyük katkıları olan ve bilimsel anlamda birçok gelişmeye katkıda bulunmuş/önayak olmuş bir ülke.
5. Yazılım sektöründe maaşlar çok dolgun.
6. Genel anlamda kuzey avrupalı iş etiği/kültürü benim mantığıma ve çalışma tarzıma uyuyor.
7. Avrupa'nın getirdiği, hak ve özgürlükler.

Sorularım:

- İş arayabileceğim, başvuru yapabileceğim "kariyer.net" tarzı bildiğiniz siteler var mı?

- Bu konularda bilgi edinmek için google'a başvurduğumda 32148097 kaynak çıkıyor, güvenilir ve işe yarar bilgiyi edinebileceğim, bildiğiniz bir kaynak önerebilir misiniz?

- Bu süreçler nasıl işliyor? İş aradık, çeşitli başvurular yaptık. Sonra?

- Hollanda'da çalışan/yaşayan, Avrupa kafasında olup (ülkemden vazgeçemem Türkiye'nin herşeyini özledim, kötü taraflarını bile özledim kafasında olmayan) aralarına uyum sağlamış bir arkadaşınız var mı? Var ise mutlu mu? (tahminimce uyum sağladıysa mutludur da, ekstra bilgi fena olmaz)

Neden Hollanda dedidiğimi güzelce açıkladığımı düşünüyorum. Yanıldığım noktalar var ise düzeltebilirsiniz. Başka ülkeler önerebilirsiniz.

Okuyup da, yardımcı olmak amacıyla cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

2 yıl önce hollanda IT sektörüne ciddi istihdam yaratacak haberi çıkmıştı. 40000 personeldi yanlış hatırlamıyorsam. hatta en öncelikli ülke de türkiye idi eleman alımı konusunda. sonra ne oldu ne bitti bilmiyorum. haber kayıplara karıştı. daha doğrusu haber duruyor arşivlerde ama haberden sonra herhangi bir şey çıkmadı ortaya. olsa ben de başvurabilirim sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben amerikayla ilgili bir bilgi vereyim

Ben ABD de bir reklam-bilisim sirketinin ortagiyim, su anda zaten bir reklam fuari icin almanyadayim.

Amerikada yurtdisindan birini ise almak bayag zor, duz mantikta konusursak, her sene devletin belirledigi bir kota var, google indan microsoft un,a binlerce sirket sirf bu kotalari kullanmak icin ugrasiyor. Sonucta acayip bir ozelligin yoksa bu kota ile gelmen gercekci degil.

Onun disinda en kolay yol, master a gitmek,
Master dan sonra bir sene calisma iznin var, bu izinle bir sirkete girersen basarili olursan sirkette, sirket sana calisma izni rahat cikarir. Arkasindanda belli bur sure sonra green card- vatandaslik vs
Sosyal ağlarda paylaş

Hollanda icin ya sponsor bulacaksin yada Hollanda ile daha once i$ yapmi$ olacaksin ki anla$abilesin.
Kendi sektorum icin soyleyeyim iyi ingilizce bilen ziraatci pek olmadigi icin ben cok iyi anla$iyorum adamlarla. 7-10 Ekimde svenssons global ile i4 goru$mem var. 1-2 sene yine Turkiye, Azerbaycan, Rusya falan surunecegim ama sonrasinda cok parlak. Ba$ka bir firmadan da bir teklif geldi ama $u an icin sadece Turkiye ici i$. Bende Hollanda tarafina gecmek istiyorum ama adamlarin ziraat alaninda temel bilgi duzeyi cok yuksek oldugundan henuz geci$ yapmam pek mumkun degil.
Benim tavsiyem master di$inda Turkiye ile i$ yapan firmalari ara$tir. Hollandanin Turkiyede ciddi yatirimlari var. Bunlari te$vik eden ajanslari var. Seni Turk oldugun icin almak isteyebilecek firmalar eminim ki vardir.
Son olarakta www.hogendorn.nl $u adamlara bir bak tam senin alalnin degil ama surekli olarak iyi yazilimci ariyorlar. Belki bir faydasi dokunur.
Sosyal ağlarda paylaş

Myrica said:

dil yoksa iş bulaman.
Onu geçtim ismin ahmet,mehmet,muhammed falansa işverenler ırkçıdır,yine iş bulaman(almanyada böyle mesela).

Onu geçtim,seni kabul edecek işveren sürüyle paperworkle uğraşacak,eğer taşaklı değilsen hiçbir işveren uğraşmaz(3.dünya ülkesinin vatandaşısın).

IT'nin durumu baya iyi gerçi.Uluslararası şirketlere başvurmayı deneyebilirsin.

Bunun dışında ülke iyi güzel hoşta,bizim gemi geçen sene yazın her hafta amsterdamdaydı,havayı 1 kere bile güneşli görmedim.Sürekli yağmur,sürekli yağmur,bu ne lan?
Yazın bile yağmur çekilmez hacı.

Google'a yazdın mı *working in netherlands* diye?

google'a yazdım.

ayrıca şuanda orda çalışan bir bulgar arkadaşımın dediğine göre, eu vatandaşı olarak bulgarlara bile yeni yeni oturma izni veriyolar, çok zor senin mevzular dedi. ümidimi kırdı :S

ya buralardan edindiğim sonuç, göçmenlik başvurusu yapılabilen ve burada eğitimine ailene vs vs göre ieltsine şuna buna göre sana puan veren eden avustralya, kanada gibi ülkeler kalıyor? bunlar hakkında fikri olan var mı?

matama said:

Ben amerikayla ilgili bir bilgi vereyim

Ben ABD de bir reklam-bilisim sirketinin ortagiyim, su anda zaten bir reklam fuari icin almanyadayim.

Amerikada yurtdisindan birini ise almak bayag zor, duz mantikta konusursak, her sene devletin belirledigi bir kota var, google indan microsoft un,a binlerce sirket sirf bu kotalari kullanmak icin ugrasiyor. Sonucta acayip bir ozelligin yoksa bu kota ile gelmen gercekci degil.

Onun disinda en kolay yol, master a gitmek,
Master dan sonra bir sene calisma iznin var, bu izinle bir sirkete girersen basarili olursan sirkette, sirket sana calisma izni rahat cikarir. Arkasindanda belli bur sure sonra green card- vatandaslik vs

green cart olayı mantıklı mı? yani benim mesleğim cvm ailem şu bu gibi etmenler ne kadar olası kılar green card olayını? amerika'da çalışan yazılımcı arkadaşım var o da master ya da green card diyor, master bir seçenek değil benim için kariyeri bi kenara bırakıp gidip master yapmayı hayal edemiyorum.

Dragonfire said:

Hollanda icin ya sponsor bulacaksin yada Hollanda ile daha once i$ yapmi$ olacaksin ki anla$abilesin.
Kendi sektorum icin soyleyeyim iyi ingilizce bilen ziraatci pek olmadigi icin ben cok iyi anla$iyorum adamlarla. 7-10 Ekimde svenssons global ile i4 goru$mem var. 1-2 sene yine Turkiye, Azerbaycan, Rusya falan surunecegim ama sonrasinda cok parlak. Ba$ka bir firmadan da bir teklif geldi ama $u an icin sadece Turkiye ici i$. Bende Hollanda tarafina gecmek istiyorum ama adamlarin ziraat alaninda temel bilgi duzeyi cok yuksek oldugundan henuz geci$ yapmam pek mumkun degil.
Benim tavsiyem master di$inda Turkiye ile i$ yapan firmalari ara$tir. Hollandanin Turkiyede ciddi yatirimlari var. Bunlari te$vik eden ajanslari var. Seni Turk oldugun icin almak isteyebilecek firmalar eminim ki vardir.
Son olarakta www.hogendorn.nl $u adamlara bir bak tam senin alalnin degil ama surekli olarak iyi yazilimci ariyorlar. Belki bir faydasi dokunur.

hollanda'da türkiye ile iş yapan yazılım firması bildiğim relephant var, oraya da başvuru yaptım. adamların izmir'de de ofisi var. zaten dünyada bi amsterdam da bi de izmir'de ofisleri var. izmir'de oturuyorum, adamlara garip gelmiştir heralde. incelemişler de başvurumu ama tabi ne olur bilmiyorum.
bunun dışında, hollanda'da var mı bildiğiniz tr ile iş yapan firmalar yazılımcıya ihtiyaç duyabilecek?
Sosyal ağlarda paylaş

linki yanli$ vermi$im.
hoogendoorn.
Tam yazilim i$i degilde yazilimcida epeyce lazim oluyor. Benim durumumda bu adamlardan expert kurunu alirsam Turkiye ve ortadogu icin iklimlendirme bilgisayar egitmeni olabiliyorum.
Yeni Zelanda v.s icin orada akraba v.s varsa rahat gezemeye gidebiliyorsun. 1 kere gezmeye gitmissen yani turistik vize almi$san, kalifiye eleman isen cok rahat bir $ekilde cali$ma vizesi alabilirsin. Zamaninda oralara bende bakmi$tim.
Hala daha Immigration New Zeland'dan mail gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kemarlos said:

İş konusunda şöyle bir tavsiye verebilirim. Düzgün bir linkedin sayfası yarat ve oturduğun yeri hollandaya çek. Hemen hollanda'daki head hunter'lar tonlarca iş fırsatıyla çıkarlar eğer dediğin kadar iyiysen. Birde yine linkedin'de diğelim hollanda yazılım iş fırsatları tarzında gruplar oluyor, onlara katıl.

Not : hea bu arada hollandalılar türklerden nefret ediyorlar, 10'a yakın ülkeye gittim ve bir tek hollanda'da resmen türküm diye ırkçılık yaptılar
Sosyal ağlarda paylaş

az kaldı o da olacak. Çoçuğumu bu ülkede almanlarla aynı okula göndermeme kararı aldım zaten.

Bana böyle türlü salak sorular soran şakalar yapan adamların çocukları okulda neler yaparlar kım bilir.

Genelleme yapmıyorum elbeette ama 100 kişide 3 tane böylesine denk gelmek yetiyor.

Birde gerçekten şaka yaptıklarını sanıyorlar çoğu zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

az kaldı o da olacak. Çoçuğumu bu ülkede almanlarla aynı okula göndermeme kararı aldım zaten.

Bana böyle türlü salak sorular soran şakalar yapan adamların çocukları okulda neler yaparlar kım bilir.

Genelleme yapmıyorum elbeette ama 100 kişide 3 tane böylesine denk gelmek yetiyor.

Birde gerçekten şaka yaptıklarını sanıyorlar çoğu zaman.

gel burda imam hatipe yollarsın negzel
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...