Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağlık, ölüm, hastalık başlık işte bilemedim..

monoscope

Öne çıkan mesajlar

doktorlara da güvenemez olduk. 2 sene önce annemi acil akcaiğer sönmesi diye yatırdılar özel hastanede. heman şu an ameliyat zart zurt 1 gün belketip ameliyat etmişler. beni ameliyattan sonra çağırdılar hastaneye haberim olmadı. ama kodumunun özel hastanesi para için yaptı resmen. sonra başka doktorlara da gittik abartı bişi yok dediler. senede bir kontrole gidiyor. şimdi banada burunda et var kemik eğriliği var ameliyat olacan. hemen yatışını yapalım falan dediler. başka birine gittim o da sadece ete ameliyat ol kemiğe gerek yok dedi. bunlarda öyle bilindik özel hastaneler. sallamasyon değil. şimdi burun kemiğide biraz sıkıntılı. hangisine güvenecem ben. en iyisi bi devlet bi özel hastaneye gitmek.
bence bir devlet bide özel farklı görünün.
Sosyal ağlarda paylaş

Sol ayağı kesilecek hastanın sağ ayağı kesiliyor daha ne diyelim.
Bence herkesin hangi hastalıklara genetik yatkınlığı olduğu doğumla araştırılacak. Çıkan hastalıkların ne olduğunu tedavisini falan çocuğa öğretilmeye başlanacak okul çağına başladığında. Teşhis sorunudur doktora güvenememe sorunudur falan ortadan kalkar hep.
Sosyal ağlarda paylaş

hpv için tam bir cinsel münasebete gerek yok. genital bölgenin temasıylada bulaşabiliyor. ve yıllarca hiç kendini göstemeyebiliyor. stresli dönemlerde veya kötü beslenmeye falan bağlı olarak immün sistem zayıfladığı dönemlerde ortaya çıkma ihtimali var.

şimdi bahsettiğin genital siğil. kanser yapan HPV tipiyle siğil çıkaran HPV tipi birbirinden farklı ama önlem olarak bi kaç ayda bir smear testi yaptırmakta fayda var. o kadar da can sıkıcı bi durum değil. bulunan kişilerin çoğunda pasif kaldığı için bilinmiyor fakat populasyonun yüzde 50sinden fazlasında bulunduğu düşünülüyor. kriyoterapi veya koterle tedavisi yapılıyo siğillerin. bazı durumlarda tekrar çıkma ihtimali var kısa süre içerisinde veya uzun süre içerisinde. ama 1 kere geçirip sora bidaha rastlamayanda var. virüsun vücutta bulunup bulunmadığı anlaşılamadığı için böyle bi durum var. hani bi daha geçirmeyene virüsten kurtuldumu yoksa virüs pasif mi kaldı belli değil. ama uçuk gibi düşünün. tipleri farklı çünkü kanser yapan. o kadar can sıkıcı bi durum değil.

bulaşma şeklide belki senin daha önce herhangi biriyle temas yoluyla fln sana bulaşmış olabilir. veya ona. bilmemeniz normal çünkü size bulaştıran kişide muhtemelen siğil olmadığı için o da bilmiyodu. geçmiş olsun

edit: Yazdıklarım kesin bilgidir emin olabilirsin. bu kadar can sıkıcak bi durum yok merak edicek bi durum da yok. önlem olarak belli periyodlarla 6 ay olur 1 sene olur o da olmadı 2 sene olur. test yaptırabilirsiniz kısa ve kolay bi işlem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...