Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Londra'ya taşınmak

L_Zero

Öne çıkan mesajlar

Selam, bazen böyle kafayı yiyecek gibi oluyorum hani elde değil.

Anasını sattımın ünisi bitmedi bir türlü, bitse de ne olacak emin değilim açıkcası, bir yandan çalışmaya başladım okurken vs. hani maddi açıdan şikayetçi olduğum söylenemez.

Bir 10 yıldır falan kafamda hep ben ilerde Londra'da yaşamak istiyorum diye bir düşünce var, ve aklıma geldikçe geçiştiriyorum.

Bir çılgınlık yapıp gitsem sokakta kalır mıyım len :<

Hani 2 ay ev kirası + bir miktar alır yanıma giderim anasını satayım mülteciler gibi çalışırım diyeceğim ama vize falan bile sıkıntı. Hadi bu vize işini hallettik diyelim, napayım ben. Napsam?

Saçma sapan bir başlık oldu ama çok sıkıldım, birde sabah sabah londralı londralı postlar okudum gaza geldim yine.

Şu halimle kendimi Almanya'ya göç eden Türkler gibi hissediyorum skm.
Sosyal ağlarda paylaş

git kanka istediğin yere. güzel vatanımızın bi yere gittiği yok kökü sende nasıl olsa istediğin zaman tatile falan gelirsin.

Nerede olmanın hayalini kuruyorsan orası gerçeğin olsun. Gerçek özgürlük doğduğun yerden en çok olmak istediğin yere gidebildiğinde hissedersin <3
Sosyal ağlarda paylaş

L_Zero said:

2 saat sonra bile çıkıp yola giderimde, naparım gidince onu düşünüyorum ..

Anlıyorum güzel kardeşim ama düşünerek ulaşamadığın bilgiye ancak eyleme geçerek ulaşabilirsin. Bu kadar güzel bir hayalin varken de çık git korunaklı kalenden de bir hayalini kendi başına , kendi gücünle oluşturmanın macerasını yaşa bence.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen . herşeyin garantisi olmasa bile en azından önünde yapman ve araştırman gerekenlerin listesi olursa en azından atman gereken ufak adımlardan , koşar adımlara rahatlıkla geçebilirsin ;) kolay gelsin ve şimdiden iyi yolculuklar ;D

ben de londraya gelirim bi ara beraber dubstep ortamlarına akarız kafaları müzikle uçururuz ;D
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye de başarılı olamayan adamın orada şansı yok bu kadar açık ve net konuşuyorum. Önce iyi bir mesleğin becerilerin ve de bir takım standartları yakalamış olman gerekiyor mesleğin ile alakalı. Yurt dışı bir kaçış yolu değil öncelikle bunu anlayalım.
Londra çok pahalı bir şehir bu arada onu da söyleyeyim.
Belirli bir standartı tutturamıyorsan orada yapılacak işler belli garsonluk marketcilik bulaşık vs kimsenin yapmak için can atmadığı mecbur kaldığı için yaptığı işler. Evet bunları bir takım şeyler yerine oturana kadar yapabilirsin öğrenciysen yapabilirsin. Ama hayat böyle geçmez. Ülkesinde bir şekilde başarılı olmuş mesleği olan adam orda da insan gibi muamele gördüğü için rahat bir hayatı olabiliyor.
Bir şekilde bir işin varsa bir yeteneğin varsa ve işinde iyiysen inan çok keyifli olabilir mükemmel bir şehir o anlamda. Ama 50 metre kare evde 4 kişi yaşayıpta her hafta oda başına 100 pound verip sabahtan akşama kadar garsonluk yapmak mantıklı değil. Seçim meselesi tabi ki.

Şimdi işi gücü olan Türkiye de de bir takım başarıları yakalamış profesyonel iş hayatı görmüş ve orda da başarılı olan arkadaşlar daha iyi açıklayacaklar sana durumu. Forumdan böyle giden insanlar var benim bildiğim.
Sosyal ağlarda paylaş

düşünüyorum zaten hala :)

bazen ne kayberimki diyorum fakat bilemedim işte. Öyle açtım konuyu birileri daha bilsin en azından içim rahatlasın bir süre diye, ama noyanında hakkını yememek lazım, madem böyle bir şey istiyorum, bir plana ihtiyacım olduğu aşikar zaten. Tekrar farkettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatta kesin doğrular yok tabi ki herkesin tecrübesi kendisine özgü. Bilimi referans almalıyız hep bilimsel olarak şunu söylüyorum ben sana:
Eğer bir mesleğin yoksa
Bu mesleğinde başarılı değilsen ve kendi ülkende belirli bir standartı yakalayamamışsan
Belirli bir iş tecrüben bilgi birikimin yoksa

Büyük metropollerde yapabileceğin işler direk kimsenin yapmak istemediği ayakaltı işlerdir. Bunu çok iyi mesleği kariyeri vs olan ve ilk kez oralara giden adamlar bile yapmak zorunda kalıyor ki senin çok çok daha iyi olman gerek. Kişinin kendisiyle alakalı bu.

Okulu bitir mesleğini eline al başarılı ol ülkende sonra o seviyeye gelirsen gidebileceksen gidersin. İyi para kazandımı çok keyifli bir şehir.

Bu arada noyan esas senin yaptığın manipülasyon. Adama diyorsun ki bodoslama dal. Ben diyorum ki iyice araştır ölç biç ona göre bir takım şeyleri göze alabiliyorsan git. Alamıyorsan da gidemezsin bu kadar basit. Çok gitmek istiyorsan da bunların bilincinde ol ve öyle git. Her şey toz pembe değil hiç bir şey imkansızda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

hayatda doyasıya boksiyah hardcore zorlukları yaşayan biri olarak öyle tozpembe bodoslama dal falan demiyorum.

eğer okuduğumuzu gerçekten anladığımıza eminsek yukarıda adama dediğim şey net yazıldığı gibi okunacak şekilde şu : "herşeyin garantisi olmasa bile en azından önünde yapman ve araştırman gerekenlerin listesi olursa en azından atman gereken ufak adımlardan , koşar adımlara rahatlıkla geçebilirsin "

hayatta herkes para v.s. kaybedebilir ve bunlar kolaylıkla tekrar kazanılabilir. Ama bu adam genç ve belli ki bu ülkede sürünerek bunalmak yerine belki başka bir ülkenin zor koşullarına katlanmak istiyor ? neden zorluklarla karşılaşmaktan bu kadar korkalım ki ?

Hem parayı ve kariyer tabi önemli şeyler ama vakit nakittir. Bu adam becerileri her ne ise belki bunları londra şartlarında çok daha hızlı nakite çevirecek ?

Nakiti meselelerini de bir kenara bırakalım bu adam londraya giderse belki gider gitmez hayatının kadınını orada bulacak ?

Tüm bu faktörler doğrultusunda kesinlikle böyle bu kpdsci arkadaşların lafına bakıp vaktini erteleme derim. Vakit nakittir ve gençliğini dilediğin gibi değerlendirmen büyük bir zenginliktir .
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

di said:

summon

bu arkadaş yaptı

Di yapti ama bir sorun nasil yapti, adamin elinde meslegi var, e$i var cali$iyor ama bu a$amaya gelene kadar neler cekti bir bakin. Oyle herkesin yapabilecegi bir i$ degil acikcasi.
$u $u ozelliklerim var $unlari yaparim diyebilmek lazim once.
Bende Hollanda'ya ta$inmanin derdindeyim ama olmuyor cunku heriflerde ziraat muhendisi olmasa bile temel egitim yuksek oldugu icin ziraatcileri benden daha bilgili. Onun yerine hollandali firma ile once Turkiye sonra dogu blok sonra uzak dogu seklinde kariyer yapmam gerekiyor ki 7-8 seneye beni hollandaya alsinlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Noyan farklı şeyleri demiyoruz ki.

Her şeyi yapabilme hakkımız var doğanın kanunu bu. Fakat bir de hakkın dışında kapasite de var. İnsanın kendisini tanıması gerek kapasitesini öğrenmesi neyi yapabileceğini neyi yapamayacağını bilmesi gerek. Bu da kendini tanımakla alakalı.

Mesela bu arkadaş Londra ya gidip restoranlarda çalışabilir garsonluk bulaşıkcılık yapabilir veya daha beter işleri yapabilir. Bir süre sonra yükselebilir veya yükselemez.
Fakat ben yapamam yapamadım da. İnsanların büyük bölümü gibi ben yapamadım sende yapamazsın yapamayacaksın yapmamalısın demiyorum. Yaşadığım tecrübeyi paylaşıyorum çıkardığım dersler var onları paylaşıyorum.

Ben en iyisi ordaki türk arkadaşların profilini çizeyim sana sen anla:
Mesela bir arkadaş vardı adam İstanbul da zaten hediyelik eşya satıyordu kapalı çarşıda çok fırlama bir elemandı. Onun patronunun Camden Town da açtığı dükkana gelmiş çalışmaya İngilizce kursuna da yazılmış açık öğretimde okuyan bir çocuktu. Adam iyi kötü parasını da kazanıyordu işleri filanda iyiydi hasılatdan komisyon da alıyordu. Ama o bile döndü İstanbula. Çünkü İstanbulda standartları daha iyiydi adamın.
Kendimden örnek vereyim pazarlama işi buldum yapamadım çıktım. Bir yerin network üne bakacaktım tam işe giriyordum başkasını aldılar. Bir tanıdık vasıtasıyla bir taksi durağına websitesi yapmıştım 400 pound direk cukkalamıştım mesela. Her ay öyle 3 iş denk getirsem ki çok olası bu. Fakat ne için? Kimileri dönüyor kimileri kalıyor tercih meselesi.
Fakat ben döndüğümde bizim evde kalan 2 türk arkadaş da döndü. Birisi iktisat okumuş müzisyen bir çocuktu. Adam Londra da fish and chips de çalışıyordu. İstanbula döndü citibank da işe girdi direk. Diğer adam da yurtiçi kargo da müdür olarak işe girdi zaten lojistikti alanı. Evlenmiş çocuğu olmuş mutlu şimdi adam. Orda ne yapıyordu biliyormusun? Don satıyordu sokakta.
Başka bir kız vardı 2 yıllık okulu 5 senede bitirebildi Londra da. Oda geldi iyi bir otelde işe başladı halkla ilişkiler olarak 2-3 milyar para alıyor ve en azından keyfi yerinde.
Yani yine bir ortak arkadaşımız kız orada kaldı garsonluk yapıyordu bir şekilde çocuklara yüzme öğretme sertifikası filan aldı aylık 2k filan kazanıyor şimdi o mesela mutlu. Ama çok uğraştı. TR ye gelse bile yapacağı bir şey olmadığı için kaldı orda.

Ben tüm bu gördüklerimden sonra şu sonucu çıkardım yaşadığın yerin öneminden ziyade becerilerin ve bunu paraya dönüştürebilmen ve yaptığın işi dünyanın her yerinde yapabilecek o rekabete girebilecek kadar işinde iyimisin. İşte bu önemli o zaman istediğin yere git.
Ben yine öyle bir yere gidecek olsam 5-10 sene sonra giderim tekrar geri dönmemek üzere. Şu durumda gitmem. Çünkü biliyorum genç yaşta gidersem tekrar geri dönerim. Önce burada bir takım başarılar kazanayım hakkaten ilerisini hak ediyorsam buralar bana dar gelmeye başlarsa yurtdışı kapısı kendiliğinden açılır. Öbür türlü çok yetenekli süper bir insan olduğunu varsayarak 20 yaşında yurtdışına çıkmak bende pek etkili olmadı :)
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

hakliyim said:

noyanı tvde görürsünüz yakında

abi niye kendinden 3.sahıs gibi bahsediyorsun ki herkes biliyor senin sen olduğunu zaten.

şimdi forum kurallarına aykırı olduğundan bu konular boşu boşuna noyanın daha başını yakmayım. Malum en son ban sebebi foruma 900lü erotik hat konuşma kaydı koymuş youtubedan ve o meseleden banlanmış ;D

p.s: nal gibi egosu olduğunu söyleyenlerin kafasına nal düşsün. Melek gibi ama ukela ve şımarık bir adam. Asi biri olmak ve dünyaya direnmek kolay değil maksimum kendin olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...