Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Arkadaşlar, Ben evlenene kadar superonline fiber net kullandım ama iki senedir adsl e düştük vs. Şimdi oturduğum yere ttnet fiber internet getirmiş (önceden hiper net var diyorlardı, bugün fibernet geldi dediler) Ama internette baktım da, ttnet fiber neti vdsl modem kullanıyor ve gerçek anlamda superonline gibi bir fiber net değil galiba? Ttnet fiber kullanan biri bilgi verebilir mi? Hangi tip modem fiber net için gereklidir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Abi eğer FTTH gelmişse evine VDSL modem değil home gateway getirirler ama sen direk FTTH deil mi diye sor. Cat 5/6 geliyor dimi eve kadar de olmadı. Bu arada WAN portu olan modemler var. Hem DSL hem fiber destekleyen. Onları da verebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Bu soruya ttnet bayisi cevap verebilir mi acep o bir muamma FTTH nedir bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Superonline da bina altina bir kutu, oradan eve baglanti geliyordu bunda oyle bir sey zannetmiyorum ki olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Abi buna bayi yanıt verebilmeli normalde ama bağlı olduğun telekom müdürlüğü kesin bilir. FTTH, fiber to the home demek abi. FTTC/B var bir de onlarla ADSL veya VDSL yani maksimum Hipernet verilebiliyor. FTTh direk binaya kadar fiberi çekip Superonline gibi eve Category 5/6 kablo ile geliyor. FTTH kısmını bilmiyorlarsa evine Cat kablo mu geliyor onu bilirler bayidekiler en kötü. Edit: yukarıda dediğin FTTH işte abi. Diğerleri FTTB (building) veya FTTC(curb) ise kaldırım veya binadaki dolaba kadar fiber geliyor daha sonrası bakır ile telefon hattı üzerinden geliyor. Gereksiz bilgi oldu ama açıklayıcı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Tamamdir tesekkurler. Onu bilirler en azindan herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 ttnet fiber dedikleri ve binaların girişlerine yapıştırılan o "buraya fiber getirdik" ibaresi aslında yine bakır kablo üzerinden verilen ve 100mbit'e kadar çıkabilen vdsl hizmetidir. Upload olarak da max 2mbit bir hız söz konusu. Aslında ttnet fiber de ki "fiber" bir pazarlama stratejisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 ttnet fiberden uzak durun abi. kalitesizlik akıyor internet hizmetinden. aman diyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Yani aptallık akıyor tarifelerinden. 100mbit vdsl 4gb kotalı tarife var. Resmen dalga geçiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 4gb kotalı 100mbit dsfgkj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Oy oy. Feciymis. Gerci burada da hatlar oyle kotu ki, adsl zaman zaman aglatiyor. Sorun yasayinca sol un eli kolu bagli. Anca santralde birini bulup port degistirtip halletmistim zamaninda vs. Vdsl adsl e gore daha kaliteli olacaksa yine kotunun iyisi. Birakmiyorlar ki sol kazip fiber kabloyu getirsin buraya. Belediye izin vermiyormus kaziya. Yoksa binalarda fiber kutusu bile var. Superiz ya gercekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 -Crawler- said: ttnet fiber dedikleri ve binaların girişlerine yapıştırılan o "buraya fiber getirdik" ibaresi aslında yine bakır kablo üzerinden verilen ve 100mbit'e kadar çıkabilen vdsl hizmetidir. Upload olarak da max 2mbit bir hız söz konusu. Aslında ttnet fiber de ki "fiber" bir pazarlama stratejisi. Peki bakir kablo apt girisinden eve kadar mi? Yine telefon hatti uzerinden mi adsl gibi yoksa kablo bakir ama telefon hattini kullanmiyor mu? Hani denize dusup yilana sarilacak haldeyim biraz Su an 16mbit adsl var. Dl 13mbit oluyor ama upload 0.5mbit lol. 2 mbit ul bile iyi yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 -Crawler- said: ttnet fiber dedikleri ve binaların girişlerine yapıştırılan o "buraya fiber getirdik" ibaresi aslında yine bakır kablo üzerinden verilen ve 100mbit'e kadar çıkabilen vdsl hizmetidir. Upload olarak da max 2mbit bir hız söz konusu. Aslında ttnet fiber de ki "fiber" bir pazarlama stratejisi. Yok abi oda siteye bağlı aslında eğer imza verirsenen her binaya çekio santrali ve kapına kadar geliyor Fiber... Hatta süperonline nin yapmadığını yapıyor adamlar direkt fiber modem le fiber kabloyla geliyor odana kadar... Ama bölge bölge değişiyor bu uygulama sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Crawler yanlışsın birader. Olmadı yarın sen bana adresi ver ben bakayım ne var ne yok senin orada :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Bulunduğum bölge karadeniz bölgesi. Şöyle santraller var belli mahalle ve caddelerde. http://i.imgur.com/UMTbf7h.png Galiba bu fiber santral. Sonra buradan da evinize bakır kablo ile geliyorlar. Ttnet fiber diye bildiğim şey bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Abi onlar saha dolapları. Oraya kadar fiber geliyor ve oradan ev telefonları Adsl ve Vdsl hizmetleri bakır kablolarla aktarılıyor evlere. Yukarıda bahsettiğim FTTC/B denen olay. Bu arada dsl hizmetinde eskisi gibi santrale uzaklıktan ziyade bu saha dolaplarına uzaklık önemli. Eğer 500 metreden kısaysa mesafe Hipernette de sorunsuz hizmet alırsınız. 24 mbit f/p olarak en iyisi olabilir eğer fiber opsiyonu yoksa bölgede. Tabi upload yine patates. Ama o burada fiber var geyiği varsa Fibernettir. Çünkü artık TRnin neredeyse heryerinde bu tip saha dolapları var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Abi sana baz istasyomu kurmuslar resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 yok bildiğin içinde ışık olan kabloyu odaya çekiyorlar isteğe bağlı bişi ama ek para alıyorlar haberiniz olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Tamam bende aynı şeyi dedim. Bu saha dolabına kadar fiber geliyor, oradan bakır kablo ile evimize geliyor. Dworgian tarifesinin 16mbit olduğunu, ama 13 hız aldığını söylemiş. Aradaki o 3mbit'lik kayıp aradaki bakır kablo yüzünden. Ama bu saha dolabından apartmana, eve fiber çekme gibi bir dava var mı onu bilmiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 fiberi modeminizie sokup napcaksiniz abi manyakmisiniz ufak dslam getirmislerse sizin apartmana ordan cat5/6 almissin, bakir almissin bi fark yaratmaz pek zaten. ha cat daha sagliklidir bi nebze de olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Abi ışık olan kablonun eve taşınması normal bireysel paketlerde yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Abi işte şuan dsl hizmeti alıyor sanırım ve fiber gelmiş acaba geçsem mi bu hani SOLdaki gibi mi diyor benim anladığım. Şu an kullandığı hizmetin fiber olup olmadığını sorgulamıyor. Senko'nun dediği gibi apartmanın içinde şuna benzer kutu varsa kessin fibernettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Zaten normalde Cat6 çekiyorlar. ama istersen ben Fiber istiyorum Fiber modem var diye ozaman fiber kablo çekiyorlar parasını alıp... TTNET VDSL Modemleri ile fiber modemleri aynı VDSL baglanırsa Telefon kablosu takıyorlar Fiber aldıysan Cat6 kablosunu takıyorlar ... kandırmaca hep :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Bu resimdeki kutuyu ilk defa görüyorum. Demek ki varmış böyle bir şey. Peki, bununla ilgili tarifeleri nerede görüyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2013 Abi kandırmaca değil. Yani modemin aynı olması hizmetin aynı olduğu anlamına gelmez. Bu arada o ışıklı kabloyu eve istersen ciddi masrafı var ve ciddi gereksiz bir hareket. Talep yapan kurumsal müşterilere genelde tesis ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar