Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Selamlar yıllardır UTF-8 'de çalıştığım için farklı dil kodlaması olunca şamşırdım biraz. Şimdi bir dosya var ve dil kodlaması "UCS-2LE" Yapmaya çalıştığım olay şu; Şimdi 2 adet klasörüm var ve bunlarda yüzlerce TXT dosyası var. 2 klasörde de aynı isimde TXT dosyaları var. Örnek olarak; klasor1/deneme.txt klasor2/deneme.txt klasor1/deneme2.txt klasor2/deneme2.txt Şimdi yapmaya çalıştığım olay klasor1/deneme.txt 'den tüm yazıları alıp klasor2/deneme.txt 'nin sonuna yazmak. Buraya kadar sorun yok ama bu sonuna yazarken alta geçmesi gerek ama "n" yada "r" kullandıgımda alt satıra geçmiyor ve bu sanırım dil kodlamasındna dolayı. Bunun başka bir yolu var mıdır ? Not: Dil kodlamasını değiştirmek istemiyorum sorunlar çıkıyor. Dil kodlamasını değiştirmeden yapmak mümkündür inşallah :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Okuyup yazdirmak yerine copy paste yapsan daha mantikli degil mi? Dosyayi copyala direk. niye icini acip okuyuo yeni bir dosya yaratip icine yazdiriyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Orayı anlatamamışım sanırım. Yeni bir dosya yok orda ikiside içi dolu dosyalar. Bir nevi ikisini birleştiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 n yerine PHP_EOL dener misin merak ettim sonucu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 n ve r yi nasio kullaniyorsun oda onemli. Cift tirnak icerisind3 n veya r olqrak kullanman lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Nasıl ya çift tırnakta direk n basar escapeli gömersen.Ya da ben anlamadım ne demek istediğini :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 PHP_EOL kullandım oda yemedi denemiştim zaten daha önce. Ayrıca çift tırnakla "n" oalrak kullanmana gerek yok "n" kullanabilirsin onda sıkıntı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Örnek kodu ve çıktıyı verir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 rn yap olur, denedim oldu o kodlamada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Şunu denemediyse ölsün zaten sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Abi denemez miyim =) Normal denediğinizde oluyor zaten amaç UCS-2LE dilinde yaptırmaktı ancak sorunu şimdi çözdüm. $data = file_get_contents('eklenecek/'.$entry); $data2 = "n".$data; Olarak yaptığım zaman Dreamweaver n'i UTF-8 olarak yazdırmaya çalıştığı için kodlamaya uymadığında algılayamıyordu. Olayı şu şkeilde değiştirdim; $data = file_get_contents('eklenecek/'.$entry); $data2 = iconv('UTF-8','UCS-2LE',"n").$data; Ve sorun halledildi. Farklı dillerde çalışmadığımdan amatörlüğümüze geldi biraz ama sonradan aklıma geldi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Pluton said: Abi denemez miyim =) Normal denediğinizde oluyor zaten amaç UCS-2LE dilinde yaptırmaktı ancak sorunu şimdi çözdüm. $data = file_get_contents('eklenecek/'.$entry); $data2 = "n".$data; Olarak yaptığım zaman Dreamweaver n'i UTF-8 olarak yazdırmaya çalıştığı için kodlamaya uymadığında algılayamıyordu. Olayı şu şkeilde değiştirdim; $data = file_get_contents('eklenecek/'.$entry); $data2 = iconv('UTF-8','UCS-2LE',"n").$data; Ve sorun halledildi. Farklı dillerde çalışmadığımdan amatörlüğümüze geldi biraz ama sonradan aklıma geldi =) n denedin mi? Farkli karakter setlerinde tek i egale edebiliyor iconv normal karakterleri sicirtabilir. birde dreamw yerine notepad++ da diledigin charsete gecip k9dlayabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ugurz Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 adam hem zengin hem teknik uzman lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 ugurz said: adam hem zengin hem teknik uzman lan. Hayatınız trollemek olmuş sizin ne alaka şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 n unix style new line, rn vindoz style. Haliyle dosyayi n kullabip sonra dosyayi vindoz'da, vibdoz style bew line kullanarak bolen bi editorle acarsan tek satir gibi gorursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar