Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PHP n sorunu

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar yıllardır UTF-8 'de çalıştığım için farklı dil kodlaması olunca şamşırdım biraz. Şimdi bir dosya var ve dil kodlaması "UCS-2LE"

Yapmaya çalıştığım olay şu;

Şimdi 2 adet klasörüm var ve bunlarda yüzlerce TXT dosyası var. 2 klasörde de aynı isimde TXT dosyaları var.

Örnek olarak;

klasor1/deneme.txt klasor2/deneme.txt
klasor1/deneme2.txt klasor2/deneme2.txt

Şimdi yapmaya çalıştığım olay klasor1/deneme.txt 'den tüm yazıları alıp klasor2/deneme.txt 'nin sonuna yazmak.

Buraya kadar sorun yok ama bu sonuna yazarken alta geçmesi gerek ama "n" yada "r" kullandıgımda alt satıra geçmiyor ve bu sanırım dil kodlamasındna dolayı. Bunun başka bir yolu var mıdır ?

Not: Dil kodlamasını değiştirmek istemiyorum sorunlar çıkıyor. Dil kodlamasını değiştirmeden yapmak mümkündür inşallah :(
Sosyal ağlarda paylaş

Abi denemez miyim =) Normal denediğinizde oluyor zaten amaç UCS-2LE dilinde yaptırmaktı ancak sorunu şimdi çözdüm.

$data = file_get_contents('eklenecek/'.$entry);
$data2 = "n".$data;

Olarak yaptığım zaman Dreamweaver n'i UTF-8 olarak yazdırmaya çalıştığı için kodlamaya uymadığında algılayamıyordu.

Olayı şu şkeilde değiştirdim;

$data2 = iconv('UTF-8','UCS-2LE',"n").$data;

Ve sorun halledildi. Farklı dillerde çalışmadığımdan amatörlüğümüze geldi biraz ama sonradan aklıma geldi =)
Sosyal ağlarda paylaş

Pluton said:

Abi denemez miyim =) Normal denediğinizde oluyor zaten amaç UCS-2LE dilinde yaptırmaktı ancak sorunu şimdi çözdüm.

$data2 = "n".$data;

Olarak yaptığım zaman Dreamweaver n'i UTF-8 olarak yazdırmaya çalıştığı için kodlamaya uymadığında algılayamıyordu.

Olayı şu şkeilde değiştirdim;

$data2 = iconv('UTF-8','UCS-2LE',"n").$data;

Ve sorun halledildi. Farklı dillerde çalışmadığımdan amatörlüğümüze geldi biraz ama sonradan aklıma geldi =)

n denedin mi? Farkli karakter setlerinde tek i egale edebiliyor iconv normal karakterleri sicirtabilir.

birde dreamw yerine notepad++ da diledigin charsete gecip k9dlayabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...