Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HID far sorunsali

manve

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Benim aracta simdi oem olarak halojen farlar takili ama sanirsam onceden yanlis ampul taktiklarindan dolayi lensi yakmislar, cirkin bir goruntusu var.

Onu degistirmek istiyorum da hazir elimi atmisken xenon far takayim diyorum. Ama bu islerden hic anlamiyorum iste. Simdi biraz okudum bir HID kit bir de direk xenon ampul olayi varmis galiba.

Xenon ampul olayi, bu sahinlerdeki beyaz far gibi bir sey mi? 8-10 dolara bir ampul alip direk takabiliyormussun galiba.

HID kit de 200-300 dolar civari ama komple mercek, guc kaynagi falan degistirmen gerekiyormus sanirsam. Farlari komple acip her seyi degistirmem gerekecek sanirsam. Ugrasmaya deger mi?

Benim farlar su asagidakinden daha fena durumda.

http://986forum.com/forums/uploads01/IMG_20681330387941.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

HID takacaksan gazlı ampul olduğundan dolayı muayane sırasında HEM MERCEK hem de OTOMATİK YÜKSEKLİK AYARI gerekiyor. Muayene harici evet, şöförlerden de bol bol küfür yiyorsun.
Ama şunu yapabilirsin, eğer aydınlatmadan memnun değilsen, bir oto stopcu/farcı'ya götür. İçini bir güzel temizlesin açıp, sonra kapasın bigüzel. Hem contalar felan da yenilenmiş olur. Eğer o da kabulün değil, innovatif bir değişikliğe gideyim diyorsan, Osram'ın Night Breaker serisi var. Çok kullanışlı. Google a yaznca zaten görürsün sonuçları.

Yok illa xenon istiyorum diyorsan ve Ankaradaysan Mercek yapan yerlere yönlendirebilirim seni. En azından milletin gözünü almazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

bilmeyen ustaya xenon taktıranlar çok. en lüks araca bile sonradan xenon taktıran ve bunu en kalitesiz yere yaptıranlar var. Merceksiz , ayarsız takıyorlar.

http://img33.imageshack.us/img33/8899/12112009397.jpg

merceksiz taktırırsan böyle parlar. senin işine yaramadığı gibi karşıdan gelene kaza yaptırırsın.

http://www.geceucusu.com/uploads/monthly_01_2010/post-5-1263820418.jpg

Ayrıca far yıkama yoksa yaptırma xenon falan.
Sosyal ağlarda paylaş

benim su an ki farlar 55watt, orjinali de oyle olmasi gerekiyor ama birisi bi ara elinden geleni ardina koymayip dayamis baya guclu bir ampul orasi belli.

Bir kac gundur baya arastirdim da, sadece ampul takmanin ne kadar sacma bir sey oldugunu gordum :) soyle bir kit buldum. Fiyati falan da iyi geldi. Bakalim birkac seye daha bakip p.tesiye kadar siparis vermeyi dusunuyorum.

Olayin guzel yani bizim burda muayene derdi falan yok. Senelik vergisini yatirdiktan sonra kimsenin karistigi yok :)

Ustaya falan gidip bir ton para bayilamam, 300 dolara alacagim seyi 500 dolara takarlar kesin ondan her seyi kendim yapmayi dusunuyorum. elemanin biri gayet guzel anlatmis nasil uygulanacagini, zaten urunu satan site yapistiricisindan, kablolamasina kadar butun ivirini zivirini gonderiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...