Catscratch Mesaj tarihi: Aralık 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2004 maxthon zaten bir pencerede ayrı ayrı ie açıo. O yüzden problem olmaz. Ben bazı sitelerin browserlarda görüntülenme sorunlarına uyuz oluorum. Mesela paticik forumu açıorum. Üstteki ana sayfa paticik.com forumları uotr sözlük yazıları kocaman çıkıo. ana sayfada forum başlıkları felan tamam fontu buluorum aynısını büyüklüğüde tamam ama o en üstteki linklerin fontlar büyüo. Onları küçültüorum bu sefer forum başlıklarının ve içeriklerinin yazıları küçülüo. Form larda text area lar zaten berbat. Bana IE ve IE'yi baz alan diğer browserlar rule! demekten başka bişi kalmıo.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Aralık 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2004 said: LoMBaK, 09 Aralık 2004 11:55 tarihinde demiş ki: Mozilla gibi programlara ihtiyaç var aslında şu microsofttun tekel olma olayı kalksın artık linux de yaygınlaşsa çok güzel olur aslında :) Linux bence zor populer olur. O sevdadan vazgeç bence :D[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2004 said: adonis, 09 Aralık 2004 10:56 tarihinde demiş ki: sevmiyorum işte sevmiyorum windowsuma ait olmayan ve windowsun aynı görevi yerine getiren bişiyisi varken, başka bişi kurmayı sevmiyorum. üzgünüm, windows görsel olarak ne kadar güzel olsa da, birçok programı içinde barındırsa da, WINDOWS MÜKEMMEL DEĞİLDİR. Hatta örnekler vereyim. Film dosyalarını Windows Media Player ile açıyorum, program görsel olarak hoşuma gittiği için, ancak müzik dosyalarını Winampla açıyorum, çünkü Winamp, mp3 konusunda Media Player'dan başarılı. Daha iyi skin desteği, daha iyi playlist desteği, daha çok seçenek... Ayrıca internet radio'ları bile çok zevkli dinlemesi. Winamp varken Media Player'da mp3 dinlemem. Ya da instant messenger. MSN Messenger görsel olarak ICQ'dan iyi, ancak ICQ pro kullanıyorum. Çünkü gene birçok seçeneğimiz var ortada. Örneğin dosya yollarken resume imkanı veriyor, online kişilere mesaj yollarken harf sınırlaması yok. "Sadece online olanları göster" "Grupları göster" düğmeleri sadece bir tık uzağında. Kişilerin detaylı infoları var. Cep telefonlarına SMS gönderebiliyorsun bunun gibi şeyler. Ve 98'den beri kullandığım bir program. Peki Internet Explorer'ın download sistemi? Getright kullanıyorum o yüzden. IE'de Resume yok, Çoklu parçacık desteği yok, ftp sistemi yeterince gelişmemiş, skin desteği yok. Getright gibi download programlarını kullanmamızın nedeni bu. Ufacık bir kopmada ie downloadı hata veriyor sana. Getrightda resume ediyor otomatikman. Firewall'a bakalım. SP2 patchi ile bazı güvenlik önlemleri geldi. Ancak Mcafee kullanıyorum hala, çünkü windowsun firewallu çok yüzeysel ve başarısız bir firewall. Mcafee sayesinde firewalluma daha çok hakimim. Antivirüs yok, spy blocker yok, adware cleaner yok, trojan, browser hijacker gibi şeyleri engelliyemiyor. İlla Mcafee antivirus ve spysweeper da kullanmalıyım. Bu windowsun tekeline karşı olduğum için mi? Hayır, bilgisayarımı korumak için. Browserda da aynı durum var. IE sana görsel olarak harika imkan veriyor ama browserdaki seçeneklerin çok az. Tabbed browsing var mı? Hızın bir süreliğine 0'a düştü diye hata verip kapanmayan, bir tıklamayla resume edebileceğin download penceresi var mı? Kendinden tema desteği var mı? Açık kaynak kodlu bir browser mı? ctrl+f yaparken ekranı kaplamayan bir arama ekranı var mı? Hayır... SP2 öncesi pop-up blocking bile yoktu. Mozillada, Wikipedia, Google, Imdb gibi arama motorları ekranın sağ üstünde, ve kolayca kontrol edebiliyorsun. Hatta IE sürekli hata verip kapanmasına rağmen, mozilla'da hiç hatayla karşılaşmadım. said: Vodan, 09 Aralık 2004 17:28 tarihinde demiş ki: Ay sırf microsoft'un tekelini yıkıcam medyada görüyorum heralde iyi bişey diye doğru düzgün çalışmayan bişeyimi kullanalım? windowsun tekeli zerre kadar umrumda değil. Ancak sırf popüler diye basit ve yüzeysel programları kullanmayın diyoruz :) Örneğin Media Player. versiyon 8 çok iyiydi ama 9, 10... Video göstermek yerine media programı oldu. Yakında msn messenger gibi kamerayla mesajlaşmaya başlarsa bu program, hiç şaşırmam. Ancak video konusunda başarısız. Başlat-çalıştır-mplayer2 bu yöntemle karşımıza eski Windows Media Player Classic çıkıyor. Bu media player, codec çalıştırma konusunda 7,8,9,10 sürümlerinden daha başarılı. Media Player 10'un çalıştıramadığı videoyu bu media player çalıştırıyor. Bahsettiğim media player classici, bazı adamlar editlemiş, ve .mov dosyalarını bile çalıştırır hale getirmişler. K-Lite Mega Codec Pack buldum, içinden çıktı. Ve gerçekten stabil bir program. VLC'den bile başarılı diyebilirim. Şimdi böyle bir program mevcutken, microsoft kullancam diye diretmek niye? Sırf görsellik için mi?[signature][hline]Did you know that 4 out of every 5 people have the potential to be a zombie? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Aralık 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2004 eheh bi soru sordum millet yine tartısmaya basladı =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar