Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yatirim yapiyormusunuz ? Yapiyorsaniz nasil ?

Mavi

Öne çıkan mesajlar

Konuya bak nerelere gelmis :)

Bazi arkadaslar bes demisler. Yaklasik 2 senedir ING 'den devam eden bir bes uyeligim var.

Aslinda bu konuyu acma amacim sizden fikir almakti yatirim yapan arkadaslar yatirimlarini nasil yapiyor, nerede degerlendiriyor. Su siralar kafam biraz karisik 3-5 kurus kazanip biriktirmek icin bir yerlerimizden ter akiyor elimde ki 3-5 kurusu altina mi yatirsam diye dusunuyorum. Aranizda ulen parasiyla hava atiyor falan diye dusunenler olabilir yok oyle bir sey :) Sadece fikire ihtiyacim var.
Sosyal ağlarda paylaş

Bes yatırın ama paranızla siz ilgilenmiyorsanız fonlarınızı siz degerlendirmiyorsanız hiç bir şey kazanamazsınız. Tüm fonların degişimi ile siz ilgileneceksiniz. Girdiginiz firmalar hiç bir şey yapmıyorlar.

Benim besim var. artı bes dışında altın ve euroya yatırıyorum.

artı iki evim ve bir arabam var. birde aileden ilerde gelecek evler var.

en iyi yatırım arsadır aklınızda olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

o devlet katkısına hiç güvenemiyorum ben, 30 sene sonra paramız aynı oranda değer kaybedicek gibi geliyor.

Devlet katkısının tamamını almak için 10 yıl ödeyip 56 yaşını tamamlaman lazım. eski sistem daha iyiydi. vergi indiriminden geriye alıyordun süre yoktu bekleme yoktu. Burada devlet kendisine ek gelir kapısı yarattı. birde rte nin süper dedigi şey 3 yıl yaşamıyor. Besi övmeleri pek hayra halamet degil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Livered said:

Laorx said:

o devlet katkısına hiç güvenemiyorum ben, 30 sene sonra paramız aynı oranda değer kaybedicek gibi geliyor.

Devlet katkısının tamamını almak için 10 yıl ödeyip 56 yaşını tamamlaman lazım. eski sistem daha iyiydi. vergi indiriminden geriye alıyordun süre yoktu bekleme yoktu. Burada devlet kendisine ek gelir kapısı yarattı. birde rte nin süper dedigi şey 3 yıl yaşamıyor. Besi övmeleri pek hayra halamet degil.

Bu bireysel emeklilik olayı epey zamandır (2002) yurtdışında olan bir şey. Türkiye'de bu kadar kritize edilmesinin sebebi ülkenin ekonomisinin patlamaya müsait olması mı sadece?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...