Zep Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 vivavale said: senko said: arac almanın nesi yatırım ya abi su sekilde; nakit paran olur,sana batar o para (he he) bakarsan az az eriyo o para tutar bir arac alırsın evin onunde durur lazım olunca satarsın iyi bi arac ise de kar dahi edebilirsin. 2. elde belki. sıfır arabada, aldığın yerden eve gidene kadar en az yüzde 20'si gidiyor zaten değerinin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 abi bi de araba durduğu yerde para yiyor vergisiydi, trafik sigortasıydı, kaskosuydu, 10bin bakımıydı derken en az 200-250tl masrafı var bir arabanın sana aylık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Ayfon said: Ilk 2 cümleyi de anlamaidm ben. Ne besi? @ginaly reyz de yazmıs ben acayım biraz bireysel emeklilik sistemi. atıyorum belli bir miktar yatırıyosun aylık, devlet de yatırdıgın tutarın %25 i kadar sana katkı veriyo. ayrıca yatırdıgın primler sabit kalmıyor degerlendiriliyor. mesela 100 lira yatırdın 25 de devlet ekliyo 125 yatırmıs oluyosun. bu 125 lira da yatırdıgın emeklilik acentesi tarafından degerlendiriliyor ve birikiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 araç yatırım yapmanın tersi oluyor. Alete ilk bindiğin anda 20% değer kaybediyor zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Ha ok kisaltma oldugunu anlamadim. Bazi seyler sart. Ilerde hem kirada yasayip hem de cüzi bi emeklilik maasiyla gecim sikintisi cekmemek icin erkenden düsünmek, adim atmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 abi elimde nakit varsa harcıyorum ben miktarı onemli diil.bankaya da yatırıp getiri beklemek beni kasıyor o yuzden para eriyecegine arac alıyorum.sıkıstıgım zaman goturup satıyorum en azından para yalan olmamıs oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Zep said: Biyik said: Pingu said: tasarruf yapmış ve tasarrufunu yatırıma çeviriyor bi hata yok yazdığında yatırım yapmak iktisat terminolojisinde bildiğin üretim araçlarını satın alarak veya kiralayarak, işçi çalıştırarak yaptığın eylemdir. gidip hisse senedi alırsan yatırım yapmış olmuyorsun. saving yapıp yapıp en sonunda bir investment yaparsın ona bi şey demem. zaten hisse senedi alman, altın yapman, dolar yapman vs. hepsi saving. şimdi teyzeler bankada para biriktirince çocukları için ona "yatırım" denmiyor. abi götünden terminoloji uydurma iktisat terminolosiymiş iktisatı biz türkler bulduk sanki gidip tdkdan baktığın seyleri yazıyosun buraya portfolio investment diye bişey duydun mu? bütün hedge fonlar, investment fonları saving yapıyor ozaman hiç kimsenin return kaygısı yok. iktisat terminolosiymiş hisse senedi alman nasıl saving ya. ben klasik iktisatçıyım, benim için önemli olan üretimdir. bu fonlar falan paradan para kazanma mevzularına aşina değilim. investment yaparsın, profit gelir, daha sonra o profitin bir kısmını saving yaparsın, bir kısmını da tekrar invest edersin, bir de fixed cost'lar vardır. bu döngü böyle gider. iktisat terminolojisi derken bunu kastediyorum. kapitalistin yaptığı şeydir investment. maaş alan işçi veya memur investment yapmaz, saving yapar veya borsada oynar. borsada oynamak, fon almak, vadeli hesap cart curt "yatırım"a girmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 düğz araba alarak yatırım yaptıgını varsayanı da ilk kez duydum. cogiyiymis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 ahah adam bi baslikta iktisatci, birinde mimar, digerinde politika uzmani oluyo. ne is olsa yaparim abi RPsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 hayvanlara yatırım yapıyorum, doğal gübreden parayı vurucam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Kendime yaptim yatirimi. Calistim, okudum, ogrendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Biyik said: ben klasik iktisatçıyım hede hodo sen klasik iktisatçı isen ben Adam Smith'im Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Iktisatciyim diyeniniz de tatava Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Marty said: ahah adam bi baslikta iktisatci, birinde mimar, digerinde politika uzmani oluyo. ne is olsa yaparim abi RPsi sen de sadece hıncal uluç'luk yapıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Patide post kasıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Abi tek bir kelime üzerinden savaş çıkarmak nasıl bir ego tatmini ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Fistan said: Biyik said: ben klasik iktisatçıyım hede hodo sen klasik iktisatçı isen ben Adam Smith'im seninle zaten tartışılmıyormuş. insanlar gerekli uyarıları yaptı bana. o yüzden böyle uzaktan bakınca yaramaz bi oğlan çocuğuna benziyosun. hırslı hırslı oyun oynarken tekme, yumruk atan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Myshkin said: Abi tek bir kelime üzerinden savaş çıkarmak nasıl bir ego tatmini ya o tek kelime dediğin şey zaten başlıkta ve içerikte sorulan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Biyik said: Zep said: Biyik said: Pingu said: tasarruf yapmış ve tasarrufunu yatırıma çeviriyor bi hata yok yazdığında yatırım yapmak iktisat terminolojisinde bildiğin üretim araçlarını satın alarak veya kiralayarak, işçi çalıştırarak yaptığın eylemdir. gidip hisse senedi alırsan yatırım yapmış olmuyorsun. saving yapıp yapıp en sonunda bir investment yaparsın ona bi şey demem. zaten hisse senedi alman, altın yapman, dolar yapman vs. hepsi saving. şimdi teyzeler bankada para biriktirince çocukları için ona "yatırım" denmiyor. abi götünden terminoloji uydurma iktisat terminolosiymiş iktisatı biz türkler bulduk sanki gidip tdkdan baktığın seyleri yazıyosun buraya portfolio investment diye bişey duydun mu? bütün hedge fonlar, investment fonları saving yapıyor ozaman hiç kimsenin return kaygısı yok. iktisat terminolosiymiş hisse senedi alman nasıl saving ya. ben klasik iktisatçıyım, benim için önemli olan üretimdir. bu fonlar falan paradan para kazanma mevzularına aşina değilim. investment yaparsın, profit gelir, daha sonra o profitin bir kısmını saving yaparsın, bir kısmını da tekrar invest edersin, bir de fixed cost'lar vardır. bu döngü böyle gider. iktisat terminolojisi derken bunu kastediyorum. kapitalistin yaptığı şeydir investment. maaş alan işçi veya memur investment yapmaz, saving yapar veya borsada oynar. borsada oynamak, fon almak, vadeli hesap cart curt "yatırım"a girmez. hmm. investment yaparsın profit gelir birde fixed costlar vardır memur investment yapmaz. bu ne lan? bu mu şimdi klasik iktisat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 sen bir de yakından gör Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=L-_CZ4ChZ8k Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Zep said: hmm. investment yaparsın profit gelir birde fixed costlar vardır memur investment yapmaz. bu ne lan? bu mu şimdi klasik iktisat. klasik iktisat'ın ne olduğunu biliyor musun? profit, investment, fixed cost, bunlar hep klasik iktisat terminolojisinde geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 ahah komedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 ofsayt, frikik falan hepsi futbol terminolojisinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 futbol uzmanıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar