Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yatirim yapiyormusunuz ? Yapiyorsaniz nasil ?

Mavi

Öne çıkan mesajlar

vivavale said:

senko said:

arac almanın nesi yatırım ya

abi su sekilde; nakit paran olur,sana batar o para (he he) bakarsan az az eriyo o para tutar bir arac alırsın evin onunde durur lazım olunca satarsın iyi bi arac ise de kar dahi edebilirsin.

2. elde belki.

sıfır arabada, aldığın yerden eve gidene kadar en az yüzde 20'si gidiyor zaten değerinin
Sosyal ağlarda paylaş

Ayfon said:

Ilk 2 cümleyi de anlamaidm ben. Ne besi?

@ginaly reyz de yazmıs ben acayım biraz

bireysel emeklilik sistemi.

atıyorum belli bir miktar yatırıyosun aylık, devlet de yatırdıgın tutarın %25 i kadar sana katkı veriyo.

ayrıca yatırdıgın primler sabit kalmıyor degerlendiriliyor.
mesela 100 lira yatırdın 25 de devlet ekliyo 125 yatırmıs oluyosun.

bu 125 lira da yatırdıgın emeklilik acentesi tarafından degerlendiriliyor ve birikiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

Biyik said:

Pingu said:

tasarruf yapmış ve tasarrufunu yatırıma çeviriyor bi hata yok yazdığında

yatırım yapmak iktisat terminolojisinde bildiğin üretim araçlarını satın alarak veya kiralayarak, işçi çalıştırarak yaptığın eylemdir. gidip hisse senedi alırsan yatırım yapmış olmuyorsun.

saving yapıp yapıp en sonunda bir investment yaparsın ona bi şey demem. zaten hisse senedi alman, altın yapman, dolar yapman vs. hepsi saving. şimdi teyzeler bankada para biriktirince çocukları için ona "yatırım" denmiyor.

abi götünden terminoloji uydurma iktisat terminolosiymiş iktisatı biz türkler bulduk sanki gidip tdkdan baktığın seyleri yazıyosun buraya

portfolio investment diye bişey duydun mu?
bütün hedge fonlar, investment fonları saving yapıyor ozaman hiç kimsenin return kaygısı yok.

iktisat terminolosiymiş
hisse senedi alman nasıl saving ya.

ben klasik iktisatçıyım, benim için önemli olan üretimdir.
bu fonlar falan paradan para kazanma mevzularına aşina değilim.

investment yaparsın, profit gelir, daha sonra o profitin bir kısmını saving yaparsın, bir kısmını da tekrar invest edersin, bir de fixed cost'lar vardır. bu döngü böyle gider. iktisat terminolojisi derken bunu kastediyorum. kapitalistin yaptığı şeydir investment.

maaş alan işçi veya memur investment yapmaz, saving yapar veya borsada oynar. borsada oynamak, fon almak, vadeli hesap cart curt "yatırım"a girmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

Biyik said:

ben klasik iktisatçıyım hede hodo

sen klasik iktisatçı isen ben Adam Smith'im

seninle zaten tartışılmıyormuş.
insanlar gerekli uyarıları yaptı bana.
o yüzden böyle uzaktan bakınca yaramaz bi oğlan çocuğuna benziyosun. hırslı hırslı oyun oynarken tekme, yumruk atan.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

Zep said:

Biyik said:

Pingu said:

tasarruf yapmış ve tasarrufunu yatırıma çeviriyor bi hata yok yazdığında

yatırım yapmak iktisat terminolojisinde bildiğin üretim araçlarını satın alarak veya kiralayarak, işçi çalıştırarak yaptığın eylemdir. gidip hisse senedi alırsan yatırım yapmış olmuyorsun.

saving yapıp yapıp en sonunda bir investment yaparsın ona bi şey demem. zaten hisse senedi alman, altın yapman, dolar yapman vs. hepsi saving. şimdi teyzeler bankada para biriktirince çocukları için ona "yatırım" denmiyor.

abi götünden terminoloji uydurma iktisat terminolosiymiş iktisatı biz türkler bulduk sanki gidip tdkdan baktığın seyleri yazıyosun buraya

portfolio investment diye bişey duydun mu?
bütün hedge fonlar, investment fonları saving yapıyor ozaman hiç kimsenin return kaygısı yok.

iktisat terminolosiymiş
hisse senedi alman nasıl saving ya.

ben klasik iktisatçıyım, benim için önemli olan üretimdir.
bu fonlar falan paradan para kazanma mevzularına aşina değilim.

investment yaparsın, profit gelir, daha sonra o profitin bir kısmını saving yaparsın, bir kısmını da tekrar invest edersin, bir de fixed cost'lar vardır. bu döngü böyle gider. iktisat terminolojisi derken bunu kastediyorum. kapitalistin yaptığı şeydir investment.

maaş alan işçi veya memur investment yapmaz, saving yapar veya borsada oynar. borsada oynamak, fon almak, vadeli hesap cart curt "yatırım"a girmez.

hmm.
investment yaparsın profit gelir birde fixed costlar vardır

memur investment yapmaz.

bu ne lan?

bu mu şimdi klasik iktisat.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...