Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Speaker ları Burn etmek

Jezz

Öne çıkan mesajlar

Tabiri caizse ısıtmak, alıştırmak da denilebilir. Yabancı forumlarda okuduğum postlarda şöyle diyor gavur arkadaş:

"İlk gün speakerlarımdan çıkan ses hiç iyi değildi, az ses çıkıyordu. Bir kaç gün daha deneyim dedim ve şu testi uyguladım.

Her gün 3-4 saat %35 volume civarında klasik müzik çaldım. Akabinde farkettim ki speakerlar gün geçtikçe daha çok ses vermeye başladı.

4. gün sonunda %65 volumedan yukarısına çıkamıyordum, ses gerçekten inanılmaz arttı.

P.S.: İlk günler sakın yüksek seslerde açıp denemeyin speakerlarınızı. Ben %35 volume de klasik müzik kullandım gerçekten iyi oluyor."

Bu işe ne diyorsunuz? Duyduğuma göre varmış böyle bir olay gerçektende. Sanırım speakerların esnekliği artıyor ısındıkça. Ne yapmalı dediği testi yapmalımı acaba.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle bir alıştırma devresine gereken speaker var gerekmeyen speaker var. Bunu bilgisayar için her tür speaker sony pioneer aiwa vs markaların alt ve orta sınıf hatta cogunun üst sınıf dahil speakerlarında yapmanz bir şey farkettirmez. Hiç bir performans farkı olmaz. Zaten performansı ne ki performansı artsın durumu kısaca.

Ayrıca speakerları açmak demilen şey alıştırma devresidir. Bu alıştırma devresini klasik müzikle yapmak aşırı gereksiz bir durumdur. Alıştırma devresi bir kaç ay süren bir süreçtir ve kendi dinlediğiniz müzige göre speakerları alıştırma devresidir. Klasik müzşk dinlemeyen birinin speakerlarını klasik müzikle açmaya çalışması çok komik ve yanlış bir şey olur.

Son olarak da bu alıştırma devresi sonuçta daha güçlü ses gelsin diye değil dinlediğiniz müzige daha iyi uyum saglasın diyedir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...