Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

City Of Heroes Expansion Issue#3: A Council Of War


Keyzar

Öne çıkan mesajlar

Yeni expansion hakkında bütün bilgiler bu linkte mevcut. Ayrıca test serverından, daha expansion çıkmadan yenilikleri görmeniz mümkün. Şu anda expansion'ı çekmeye başladım 147 mb büyüklüğü(sadece test server'ı için geçerli, yanlış anlaşılmasın).

Süre konusunda bir kaç ayı alır çıkması demiştim ama sanırım Aralık ayına yetişecek.

Gözüme takılan yeniliklerden bahsetmek istiyorum biraz:

*Bir kere oyun eskiye oranla çok daha zorlu olacağa benziyor.
*Boss, Archvillian ve Monster'ların güçleri eskiye oranla baya bir arttırılmış.
*Şu anda işe yaramayan FEAR(bütün mobların sağa sola kaçışmasına ve gurubu dağıtmaktan başka bir işe yaramıyordu) oldukça kullanışlı hale gelmiş(en azından guruplar dağılmayacak).
*The Council isminde yeni bir villian gurubu ve Striga Isle diye yeni bir zone eklenmiş(lvl 20 ve üstü).
*"Mission difficulty slider" buda çok işe yarayan birşey. Gücünüzün altında olan görevleri contact'ınıza düşük bir ücret karşılığı yaptırabiliyorsunuz.
*Super Group ekranı değiştirilmiş. Artık levellarımız ve bulunduğumuz zone'larda görünecek.
*Tanker ve Scrapperlar için sevindirici bir haber var. Koşarken rakibinize vurabileceksiniz artık.
*Toggle powerları açıp kapamaya yarayanda bir komut eklenmiş.
*Group Fly ve Team Teleport daha işlevli bir hale gelmiş. Bilmediğim birşey vardı onuda öğrenmiş oldum Pet'lerimiz bu powerlardan yararlanabiliyormuş.

Ve geldik Epic Power Pool ve Epic Archetype'lara...

Level 41'e ulaşan herkes kendi Archetype'ına göre yeni bir pool power seçebilecek.
*41'den sonraki 44,47 ve 49'uncu levellarda ise Epic Pool Power'ın diğer powerları alınabiliyor sırayla olmak kaydıyla. Bu powerlar o lvl'larda almayı planladığınız powerları engellemiyor hiç bir şekilde. *!Bu konuda bir yanlışım varmış aldığınız epic power'ın dışında baska power alamıyorsunuz [Keyzar].*
*Blasterların 4, Controllerların 5, Defenderların 4, Scrapperların 3, Tankerlerin ise 4 farklı pool power'dan birini seçme imkanı var(zavallı scrapperlar:(, controllerlarada fazla iltimas geçmişler:hrr:).

Epic Archetype'lar ise lvl 50 ye ulaşanların seçmesine imkan tanınan yeni ve birbirinden mükemmel powerlara sahip 2 farklı Archetype.
*Peacebringer'lar Kheldianlar ve Kuzenleri Nictuslar Warshade'ler. Peacebringer'ların originleri natural, Warshade'lerin ise science.
*Powerset seçme şansınız yok her 2 Archetype için birer powerset var. Fakat normalde powerset'lerde 9 seçilebilir power varken Kheldian'larda primary'de 14, secondary'de 12 power var.
*Travel skillerinden Peacebringer'lar Fly, Warshade'ler ise Teleport'a sahipler daha lvl 1'de.
*2 Kheldian türüde team yaptığı karakterlerin Archetype'larına göre atak, savunma bonusları ve mez-type ataklara karşı resistance kazanıyorlar.
*En çok hoşuma giden ve istediğim şeyde Shape-shifting'di o özelliğide eklemişler. Nova Power(Bright ve Dark)=Blaster, Dwarf Power(White ve Black)=Tanker. Dönüştüğünüz şekildeyken pool power'lar hariç diğer powerlarınızı kullanamıyorsunuz.

Son Söz: Yenilikler bu sefer hakkikaten çok hoşuma gitti. Özellikle yüksek seviyelere ulaşıp oyunda yapacak fazla şeyi kalmayanları yeni bir hedefe yöneltiyor. Eski expansion'da pelerin yada aura yerine işe yarar şeylerin konması süper bence. Lvl 30 lara gelip aura'yı da aldım ,lvl 32 powerımıda aldım diyen, hatta maksimum lvl 38 powerınıda görüp eee başka birşey kalmadı yapacak diye oyundan soğuyanlara ilaç gibi gelicek bence.

Akşam 9-10 civarı download biter ve Epic Pool'ları en azından deniyip sizlere aktarırım(ama scrapper'inkileri sadece).

Herkese hayırlı uğurlu olsun şimdiden[signature][hline]Keyzar: Spine,Regeneration-Scrapper/ Kagari: Energy,Device-Blaster/ Toxygen: Dark Miasma,Radiation Blast-Defender

[Bu mesaj Keyzar tarafından 21 Kasım 2004 23:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Scrapper'ların bütün Epic Power'larını denedim. Tek işe yarar gördüğüm Body Mastery oldu. Accuracy arttıran bir toggle power ve kullandığınız powerların az endurance harcamasını sağlayan bir başka pool power(adını unuttum) oldukça kullanışlı. Diğer iki powerdan biri moderate dmg verip, defence düşüren bir range atak. Son power ise aoe knockback ve minor damage. Diğer powerlara alternatif olarak seçilmesi için bunlardan fazlasına ihtiyaç var bence. Damage'lerin de daha yüksek tutulması lazımdı kanımca. Darkness mastery, dark blast'in powerlarını kullanıyor. DM'nin son power'ı aoe immobilize olduğu için oyun stratejinize göre işinizi görebilir. Weapon mastery ise device'ın powerlarını barındırıyor. WM'de tek fark shuriken diye 2 range atak olması bunlarında yine diğerleri gibi damage'leri oldukça düşük.

Bunun dışında Striga Isle'ı gezdim baştan sona. Pantheon'lar, Warrior'lar, Family'ler, Sky Raider'lar ve 5th Column'un yerini alan yeni villian gurubu The Council bulunuyor. Benim oldukça hoşuma gitti birden çok, farklı ve birbiriyle alakasız villianlar'ın birarada olduğu bir zone.

Khelidan'lara gelince hakikaten çok etkileyici ve cool gözüküyorlar özellikle transform oldukları hallerinde. Mutlaka görmeniz lazım derim.[signature][hline]Keyzar: Spine,Regeneration-Scrapper/ Kagari: Energy,Device-Blaster/ Toxygen: Dark Miasma,Radiation Blast-Defender

[Bu mesaj Keyzar tarafından 21 Kasım 2004 23:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün iki yeni Archetype'ıda denedim. Sevindirici haberim Blaster'lara, çünkü özünde Blaster ikiside. Secondary powerlarsa, Tanker powerlarına çok benziyor. Bu ikisinin birleşimini siz düşünün artık.

Warshade'ler Negative enerji kullanıyorlar(Bir çok mob gurubunun özellikle Archvillianların resistance'ları düşüktür buna karşı). Bütün atak powerları recharge süresini ve speedini düşürüyor rakibin. Travel olarak Teleport'un makyajlı bir versiyonunu kullanıyor.

Peacebringer'lara gelince, onların ataklarıda defence düşürme özelliğine sahip, Travel olarak Fly kullanıyor ve fly açıkken gözlerinizden ve arkanızdan beyaz Aura'lar çıkıyor(Çok hoş gözüküyor). Ataklarında Energy ve Smash kullanıyor.

İkisini ayırıcı olarak gördüğüm en önemli özellik Peacebringer'ların secondary'leri daha faydalı. Fantazi dünyasında geçen oyunlara uyarlarsak Paladin diyebilirim. Warshade'ler ise Thief, Assassain karışımı.

Oynayıp power'ları denedikçe gözüme takılanları aktarmaya devam edicem...

PS: Bu arada l50 karakterinize hiçbirşey olmuyor.[signature][hline]Keyzar: Spine,Regeneration-Scrapper LvL 1/ Toxygen: Dark Miasma,Radiation Blast-Defender LvL 32

[Bu mesaj Keyzar tarafından 28 Kasım 2004 13:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lvl 6 oldum ve ilk transform power'ı olan Dark Nova'yı aldım. Bu power ile birlikte 4 yeni range atak power daha eklendi listeme. Hepsine slot konabiliyor ve özelliklerine göre enchancement takılabiliyor. Bu kadar powera nasıl slot yetiştirilecek bilmiyorum, fakat bu çeşitliliğin oyun stratejinize büyük bir etkisi olacağı kesin. Bu powerlardan 2 si normal, biri cone, sonuncusu ise AOE dmg veriyor ve 3 tanesinde knockback özelliği var. Accuracy ve endurance recovery artıyor, uçuyorsunuz ve diğer AT'ler ile kıyaslanmayacak bir ateş gücüne ve avantaja sahip oluyorsunuz. Tek handikapı hiç bir şekilde defence ve resistance'ınız yok. Ben transform olayının çok büyük artılar getireceğini tahmin ediyordum diğer AT'lere göre fakat bu kadarını da beklemiyordum...

Fakat damage olarak minor ve moderate olduğu için kullandığınız powerlar, ileride pek bir avantajı olmayacak gibi geliyor ama hiç belli olmaz. Gelişmeleri aktarmaya devam edicem:).[signature][hline]Keyzar: Spine,Regeneration-Scrapper LvL 1/ Toxygen: Dark Miasma,Radiation Blast-Defender LvL 32

[Bu mesaj Keyzar tarafından 28 Kasım 2004 17:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk başta Coh account'u ve oyunun bilgisayarında kurulu olması lazım.
Ana server'daki herhangi bir karakterini kopyalayarak girebiliyorsun. Yani test serverındaki karakterin LvL'ı kopyaladığınla aynı oluyor.
Test Server.[signature][hline]Keyzar: Spine,Regeneration-Scrapper LvL 1/ Toxygen: Dark Miasma,Radiation Blast-Defender LvL 32

[Bu mesaj Keyzar tarafından 29 Kasım 2004 20:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Coh'un resmi sitesindeki forumlardan Kheldian'larla ilgili topicleri okurken gözüme birkaç şey takıldı.

Birisi yeni AT'nin dezavantajlarından bahsetmiş ve 3 4 aya kadar tüm serverların Kheldianlar ile dolacağından ve diğer AT'lerin 2. plana atılacağına dair kaygılarını dile getirmiş. Yanıt da gecikmemiş ve bunu ilk kez duydum. Bir sonraki expansionda 2 yeni AT daha geliyormuş Incarnate ve Coralax...[signature][hline]Keyzar: Spine,Regeneration-Scrapper LvL 1/ Toxygen: Dark Miasma,Radiation Blast-Defender LvL 32
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yüksek seviyelerde Kheldian'ları test etmek amacıyla herkesin lvl'ı yükseltildi bir günlüğüne. Bende bu fırsatla lvl 20'ye kadar çıkan powerlar'ı deneyebildim. Birkaç da ss aldım sizler için.

Resimlerde gördüğünüz devler Dwarf'lar. 6'şar power'ları var. Biri travel, biri AoE taunt, 2 single melee atak, biri moderate dmg ve knockback, diğeride high dmg disorient özelliklerine sahip. Peacebringerlar için 3. atak pwr PBAoE high dmg, -defans, knockback ve sonuncu pwr Self Heal. Warshade'lerde ise 3.atak PBAoE moderate dmg, -recharge, -speed, +accuracy, +dmg(build up) ve son power da moderate dmg verip rakibin enerjisini kendinize aktarma.









[signature][hline]Keyzar: Spine,Regeneration-Scrapper LvL 1/ Toxygen: Dark Miasma,Radiation Blast-Defender LvL 32 TRT 2: Earth,Radiation-Controller /

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...