Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BIST, Döviz, Altın, Tahvil, Bono [piyasalar başlığı]

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

said:
Stres,sosyal hayatın bitmesi evdeki kavgalar arkadaşlara ve ailene zaman ayıramama şu an bende hiç altın olmadığı için söylemiyorum bunları inanın. bugun gr da 10-15 tl kar bırakan kısa sürede yarın daha fazlasını geri alabilir.Eğer razıysak yapalım yoksa yapmayalım kim se de razı olur mu bilemem.eğer hiç ihtiyaç yoksa 1-2 yıl hiç gerek olmaz diyorsanız alın satınn yani hocam dediğiniz gibi bir zamanlar arkadaşlar da bilsin.. :) zenginseniz:) dolar alır satarken.bende kısa zamanda çok kar etmek için girdim altın-borsa gümüş ama 2-3 yıldan beri anca başa baş kurtuldum.hem borsadan hem altından hemde dolardan.Her zaman en yükseği ve dibi tahmin edemiyoruz.Birde hergün alım sayım zarar ettiriyor ayda belki bir iki defa olmalı..Ki üstad denilen kişiler bile bu son yıllarda oluşan iniş çıkışları tahmin edemiyor.İhtiyacınız olmayan parayla yapın bu işi eskiden borsa için derlerdi bunu ama artık her metaaa için bu böyle.Eğer benimde ihtiyacım olmasa bilinmez bende eviçin zararına bozdurdum yoksa 2 sene bozdurmazdım.bir ara 4-5 bine çıkmıştı karım ama eridi gitti.Şimdi ev aldım kurtuldum yavaşda olsa borcunu ödüyoruz.Sadece borcu altın olarak almıştım RAbbim yardım ettide 92 den geçen sene bozdurduğum altınalrı şimdi 70 den bir kısmını aldım.TAbii bayapı riske girdim.İnanın saçlarım bir gecede beyazladı.bir gecede100-150 dolar düşüşleri görünce ve aylarca beklemek gerekince aldığım dolarları aynı fiyattan bile satamadık.Neyse uzattım lafı.artık fazla bakmıyorum.(biraz daha altın borç var takip ondan )işlerim düzene girdi.Allah bir yerden kesince başka kapılar açtı.Hayırlısını istemek gerekj.Alın teriyle kazanmak şart.Allah herkese hayırlı kazançlar versin.inşAllah 100 lerden alanlarda zararları kurtulur.Ama şimdi okuduğpum yorumlarda 5-10 bin zararları bitenler şimdi karın peşine düştüler.Hedef olmassa bu işlerden kesin zarar edersiniz.Hırs insana zarar verir.Ben olsam satardım başa baş gelenler yarısını veya tümünü birazda tl de izlemek ara sıra gerek.ani bir düşüş olursa kendilerini çok kötü hissedebilirler.en fazla 1500 ler deniyorsa şurda 100 dolar için beklemek ne kadar mantıklı bir de doların durumuna göre tekrar 80-90 aralıpına gelmeyeceğini düşünmek hata olur.bu işe hiç bulaşmayanlara tavsiyem: hiç bulaşmasınlar.
diğerlerine tavsiyem: kaçıp kurtulsunlar. özgürlüklerine kavuşsunlar.

Bir arkadaşştan alıntı

"arkadaşlar gayrımenkul almamama saatler kaldı inşallah..
3 senelik hazin seruvenim bitmek uzre...zararım var..zararımı aldıgım gayrımenkulun uzerine koydum.
sizlerle paylaşmak istedim.sn rocco ya tsk ederim.çocuk avutur gibi bana çok moral verdi mevlam razı olsun ondan.hakeza sizlerden de...
3 yıllık tecrube:paranızın 5/4 ile gayrımenkul kalanı kenarda
altın ve gümüş akıllı işi değil...

gece kalkıp ons kaç olmuş diye bakmak...YOK ARTIK
sabahleyin asya kapanışını izlemek.....YOK ARTIK
5 dolar çıkınca sevinip 5 dolar inince dunyanın en mutsuz insanı olmak YOK ARTIK
forex mobile bitti artık the end.
abd ne diyecek obama ne yumurtlayacak YOK ARTIK
saat 15.30 daki verileri soluksuz beklemek yok...YOK ARTIK
ayrıca 17.00 deki verileride bekleyip 17.25 gibi yada 17.45 gibi hatta 19.30 larda anlamsız satışlar gormek ve üzülmek YOK ARTIK
Saatlerce bilgisayarda tweetlerde o ne diyo bu ne diyo demek YOK ARTIK
savaş çıkıyor...ohh altın fırlar demek YOK ARTIK
bernanke agzının içine bakmak YOK ARTIK
dragi efsaneside bitti ARTIK...
ARKADŞALAR DİKKAT EDİN BU DURUM İNSANIN HAYATINI ELİNDEN ALIYOR.ESİR EDİYOR.
SONUÇ ÖZGÜRÜM MEVLAMIN İZNİYLE...RABBİM BUGUNLERE TEKRAR DONDERMESİN BENİ VE BENİM GİBİLERİ.
SAYGILARIMLA "
Sosyal ağlarda paylaş

abi bilmeyen aptal adam sallıyor işte sizde donaımhaberden falan yatırım tavsiyersi alıyosunuz azcık akıllı olun ya.

altına ne olacağını kimse bilmiyor bilse de size söylemezler merak etmeyin.

hele o çakma tekniiz analizciler surası kırılırsa bu olur burası tutarsa şu o olur.

her alanda olduğu gibi finans sektörü çöplük olmus, bilgisiz adam gırla.

en kesin de onlar konuşur.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten altın yatırımcılarının çoğu zararda. Kesin bir şey söyleyen yok. O kişiyi de zan altında bırakmayayım adam yorum yapıyorum yanlışta olabilir diyordu. Şahsen ben altın olunca güvenmiyorum ki %0 altındayım. O adamı da 5-6 sayfa öncesinde bu forumda bir pati üyesisinin verdiği link gördüm ve adamı asla savunmuyorum savunduğum falan da anlaşılmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Zaten altın yatırımcılarının çoğu zararda. Kesin bir şey söyleyen yok. O kişiyi de zan altında bırakmayayım adam yorum yapıyorum yanlışta olabilir diyordu. Şahsen ben altın olunca güvenmiyorum ki %0 altındayım. O adamı da 5-6 sayfa öncesinde bu forumda bir pati üyesisinin verdiği link gördüm ve adamı asla savunmuyorum savunduğum falan da anlaşılmasın.

inan o altın yatırımcılarının %90ı kârda
Sosyal ağlarda paylaş

Birikim yapacaksan atayım köşede diyorsan gram altın tavsiyemdir. Çeyrek altında al sat arasında 25 tl gibi rakamlar duyuyoruz okuyoruz. 150 tl lik bir malın alış satışında 25 tl ne demek yahu!!! Adamlar artık iyice kerize bağladı. Bankaların çeyrek satmalarını sonuna kadar destekliyorum. Gram altını eline fiziki olarak veren bankalarda var.
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Abd senatosu dış ilişkiler komitesi askeri müdahaleyi öngören tasarıyı onaylamış ( trt haber son dakika)

Yorumları alayım...

normal şartlarda yani QE nin devam ettiği ABD nin savaşa girdiği ortamda altının artması gerekir.

Ama her ne kadar 18 eylül deki fed toplantısında süpriz bi karar beklenmesede orda çıkabilecek beklenenden fazla tapering miktarı altın fiyatını aşağıya çeker.

Bence uzun dönemdeki altın fiyatı çok doğrudan ABD'nin budget deficitini ilerleyen yıllarda gerçekleştirilebileceğiyle alaka.

Abd nin yüksek askeri harcamalı bir savaşa girme gibi bi lüksü yok( her ne kadar son bir kaç yılda deficitini bi nebze olsun azaltmış olsada)

Hadi girdi diyelim. Bu sefer deficiti finance etmesi için QE yi belkide 2015 in ötesinde de dewam ettirmesi gerekicek borcunu finanse edebilmesi için( kendi hazine tahvillerini alarak). Bunu yapabilmesi içinde yine interest rateleri artifical olarak düşük tutması gerekicek. Bu da return arayan ve savinglerini enflationdan korumak isteyen yatırımcılar için altını çok daha cazip hale getirir geçmişte olduğu gibi.

Dikkat edin gelecekteki altın fiyatıyla ilgili uçuk ön görüler( yok 3500 ü yok 2500 ü görücek) hep ABD nin savaşa hazırlanmasından sonra yayınlanmaya başladı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...