Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apriori Algorithm - Data mining in MATLAB


elma

Öne çıkan mesajlar

Örnek bir trasaction datası yarattım excelde. 10 tane item var, işte binary değerler alıyorlar purchase içinde varsa. 20 tane de transaction var diyelim.

matlabda güzelce sortladım falan. Apriori algoritması kullanarak frequent itemsetleri bulup sonra da association rule ları bulmak istiyorum.

Apriori mantığını anladım ama ne kadar uğraştıysam kodlamayı beceremedim. Internette de arandım bulamadım. Borgelt'in apriori.exe si var bunu MATLAB içinde run edip sonuçları bulabilirmişim onu da yapamadım.

yardım pls
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunu da hallettim.

daha güzel bi soru:

290 a 1 lik bi matrixim var resimdeki gibi. her hücrede max 4 tane sayı (1 den 100 e kadar) ve sonrasında parantez içinde küsürlü bir support değeri var. Bunları 290 a 5 lik bi matrixe nasıl aktarırım? Böyle piece by piece parselleyen bişey var mı? Tüm arrayi cell olarak görüyo.

http://img.photobucket.com/albums/v109/elmaxxx/22-07-201315-31-21_zpsaf90445d.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya son sordugun soruyu ben olsam python ile parse'lar, MATLAB'da islemeyi bildigim bir formata sokar ondan sonra MATLAB'la da o yeni formattaki dosyayi islerdim.

Muhtemelen python'la parse etmeyi cok daha hizli ogrenceksin cunku. Disclaimer: Matlab hic bilmiyorum, sadece python kadar kolay yapamayacagini varsaydim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle çözdüm, parantezleri kaldırıp okutunca direk double olarak algıladı. Bunun için ayrı bir txt ye parantessiz yazdırdım. çok kullanışlı bi fonksiyon direk replace ediyo string parçasını başka bişeyle. hadi geçmiş olsun

for a = 1:number_of_rows_temp_complete
string = temp_complete(a,1);
string = strrep(string,'(','');
string = strrep(string,')','');
temp_complete(a,1) = string;
end
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...