elma Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Örnek bir trasaction datası yarattım excelde. 10 tane item var, işte binary değerler alıyorlar purchase içinde varsa. 20 tane de transaction var diyelim. matlabda güzelce sortladım falan. Apriori algoritması kullanarak frequent itemsetleri bulup sonra da association rule ları bulmak istiyorum. Apriori mantığını anladım ama ne kadar uğraştıysam kodlamayı beceremedim. Internette de arandım bulamadım. Borgelt'in apriori.exe si var bunu MATLAB içinde run edip sonuçları bulabilirmişim onu da yapamadım. yardım pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2013 hallettim. daha basit bi soru geliyo. User a bir yüzdelik oran soruluyor. user 10 girdi mesela. Buna göre elimde 1000 tane transaction varsa txt dosyamdaki datada, %10 unu alıcam yani son 100 taneyi alıp yeni bi matrix yaratıcam. Bunu nasıl yaparım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 bunu da hallettim. daha güzel bi soru: 290 a 1 lik bi matrixim var resimdeki gibi. her hücrede max 4 tane sayı (1 den 100 e kadar) ve sonrasında parantez içinde küsürlü bir support değeri var. Bunları 290 a 5 lik bi matrixe nasıl aktarırım? Böyle piece by piece parselleyen bişey var mı? Tüm arrayi cell olarak görüyo. http://img.photobucket.com/albums/v109/elmaxxx/22-07-201315-31-21_zpsaf90445d.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 adam kendi sorup kendi yanıtlıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 bildiğimden değil ama konuda seni bu konuda çok yalnız gördüğümden yazıyorum :/ google biraz farlı ama benzer bir soruda diyor ki str2num yaparsan olur ha eleman sayısı oynak olduğundan saçmalayabilir. tecrübem de elimin altında matlabde yok. ps. kaminin de içi cız etmiş :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 kami said: adam kendi sorup kendi yanıtlıyor evet de boşuna saatlerce mesai kaybı olduktan sonra. Burda bilen birileri varken 2 dk da yazabilecekken 5 saat google da arayıp helak olmak saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Ya son sordugun soruyu ben olsam python ile parse'lar, MATLAB'da islemeyi bildigim bir formata sokar ondan sonra MATLAB'la da o yeni formattaki dosyayi islerdim. Muhtemelen python'la parse etmeyi cok daha hizli ogrenceksin cunku. Disclaimer: Matlab hic bilmiyorum, sadece python kadar kolay yapamayacagini varsaydim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 abi googleda aramaktansa bazen kafa duruyo sorunca dusunuyosunf elan benimde var 3 5 tane bole topikim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 notepad++ 'deki macro recorder ile yapıyorum ben genelde bu tarz işleri. Bazen alt ile kolon olarak seçip tab ile ayırmak da işe yarayabiliyor, kesme, silme işleri için. fyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2013 şöyle çözdüm, parantezleri kaldırıp okutunca direk double olarak algıladı. Bunun için ayrı bir txt ye parantessiz yazdırdım. çok kullanışlı bi fonksiyon direk replace ediyo string parçasını başka bişeyle. hadi geçmiş olsun for a = 1:number_of_rows_temp_complete string = temp_complete(a,1); string = strrep(string,'(',''); string = strrep(string,')',''); temp_complete(a,1) = string; end Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar