Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Zelanda Yuksek Lisans

Kb

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar ben bu sene yeni zelanda`ya yuksek lisans yapmaya gitmeyi dusunuyorum.

orda tanidik bi arkadas var. bana soyledigi su eger vatandaslik alirsam yuksek lisansi bitirdikten sonra, universite ise baslayinca maaasimdan dusuyormus yuksek lisans parasini.

asya`dan bir cok ogrenci vatandaslik alip, bu haktan yararlanip master bitirp ulkelerine kaciyorlarmis, dolayisiyla parayi da odemiyorlarmis.

simdi benim aklima takilan ben ulkeme dondugumde bana bi yaptirim uygulanabilir mi? arkadas kesinlikle oyle bir sey olmuyor dese de kafama takildi benim.

bu konu hakkinda bilgisi olan biri cevaplarsa cok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kb said:

Arkadaslar ben bu sene yeni zelanda`ya yuksek lisans yapmaya gitmeyi dusunuyorum.

orda tanidik bi arkadas var. bana soyledigi su eger vatandaslik alirsam yuksek lisansi bitirdikten sonra, universite ise baslayinca maaasimdan dusuyormus yuksek lisans parasini.

asya`dan bir cok ogrenci vatandaslik alip, bu haktan yararlanip master bitirp ulkelerine kaciyorlarmis, dolayisiyla parayi da odemiyorlarmis.

simdi benim aklima takilan ben ulkeme dondugumde bana bi yaptirim uygulanabilir mi? arkadas kesinlikle oyle bir sey olmuyor dese de kafama takildi benim.

bu konu hakkinda bilgisi olan biri cevaplarsa cok sevinirim.

asdasf sen vatandaşlık aldın da master paran kaldı hahaha. yeni zel. vatandaşı olsan zaten,işsizlik maaşından zenginsin direk.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar işin o.pusu olmuşlar ya, zeka akıyor diplamalardan.

Zaten bir sürü yurtdışı bursu var TEV'in TUBİTAK'ın yüzlerce iyi yere, ama sırf Yeni Zelanda oh negzel diyorsan ben yap derim. Ama orda master yaptıktan sonra ülkeye geri dönmezdim bile yine. Başka bir ülkede çalışsaydım da sonradan öderdim öğrenim masraflarını.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni zelandadan bikac kisi agirladim gecen sene , sanilanin aksine soyle birseyler dedi;

"Din yok, dogal afet ihtimali cok cok az, avustralyadaki gibi ultra zehirli bocukler yok, hava cok cok sicak degil..."

Adamlar yeni zelandayi bir ovdu bir ovdu ki direk gidip yerlesesim var.
Sosyal ağlarda paylaş

amerikadayken (WAT için) kız arkadaşımın ayağını balık ısırdı. hastaneye gittik miamide, sigortamızın süresinin dolduğunu ne kadar ödeme çıkacağını önceden bilmemiz ona göre karar vermemiz gerektiğini söyledim(amerikada sigortasız ağlatıyolar çünkü adamı)

ödeme yapmamız gerekmediğini söylediler 3 kez sormuştum. neyse girdik içeri 10 dakka durdu bephanten reçetesiyle çıktı. döndükten 1 ay sonra evine posta geldi mount sinai miami hastanesinden 1500dolarlık ödeme makbuzu. hastaneyle yazıştık baya biz bunu defalarca sorduk ödeme yapmıcağımızı söylediniz şimdi para istiyosunuz dedik hep aynı maili atıp durdular ödemedik ve hiçbişe olmadı. üzerinden 3 yıl geçti hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...