Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

avrupada araba kiralamak

uurkrm

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar ilk planımı anlatıp sonra bir kaç cok şukela sorum olucak
ağustos ayı içerisinde arkadaş grubumuzla(4 kişi toplamda)zürichte bir arkadaşımızı ziyarete gidicez. 9 günlük bi gezi planladıgımız için hepsini zürichte gecirmeyi düşünmüyoruz.
Tatilin belli bir kısmını(yaklaşık 5 gün) araba ile sırası ile milano-nice-marsilya-barcelona olcak sekilde gezmek istioruz.araba olarakta sw octavia yada passat kiralamayı istioruz(4kişinin valizi rahatlıkla alabilcek bi araba yani).şimdi sorularıma gelirsek
1.soru sizin bildiniz daha önce bizzat kendinizin araba kiraladığı ve sorun yaşamadınız firma varmıdır.
ben internetten bayabi araştırdım ama sonuç olarak tecrübe daha önemli yazılanlara göre bence. bide mesela avis te fiyatlar baktıgım zaman diyer firmalara göre fark çok yüksek sebebi nedir acaba
2.soru araba kiralarken dikkat edilmesi gereken hususlar
3.soru bu arabayı barselona bırakıp trenle zürihe dönmeyi planlıorum olabilitesi varmıdır bu durum.
4.soru sizce bu araba isinden vazgeçip trenlemi dolansam(bu soruyu cvplarken şunu göz önünde bulurdurmanızı isterim yanmizda eşlerimiz olucagi için tantana boyutu örnek bu kadar yol yürünürmü yada daha tren garina nekdar var kolum koptu bu valizi çekmekten gibi
Sosyal ağlarda paylaş

4 kişiyseniz ve valizleriniz varsa ve kısıtlı zamanda çok ülke gezecekseniz araba kiralamak çok mantıklı

Son zamanlarda (3-4 yıldır) sürekli Hertz'ten kiralıyorum. Ama Europcar, National Car, Sixt firmalarından da kiralamışlığım var. Hiç birisinde sorun yaşamadım. Kaldığınız otelin veya uçtuğunuz uçağın indirim sağladığı firmalar vardır muhtemelen. Bilindik firmalardan biriyse en uygun ve içinize sinenle anlaşın bence.

Arabayı kiralarken sağına soluna bakıp bi hasarı varsa kayıt ettirin. İçinde bi koku var mı diye bakabilirsiniz aldığınızda. Fonksiyonel olarak herşeyi deneme şansınız yok ama bi sorun bulursanız ilk seferde firmaya bildirin, bi daha tekrar etmez belki derseniz çok ters bi zamanda tekrar olabilir. Sigorta ve diğer ekstraların hepsini aldırtmaya çalışabilirler, gereksiz gördüklerinizden uzak durun.

Farklı şehirlerde alıp bırakılabilir, farklı ülkelerde de alıp bırakılabilir. Ama fiyatta farklılıklar olacaktır. Özellikle farklı ülkeye bırakmanız durumunda ciddi farklar olabiliyor. Biraz da şans meselesi, örn. arabayı Zurich'ten alıp Barcelona'da bırakmak istiyorsunuzdur ve adamların o tarihte Barcelona'dan alınıp Zurich'te bırakılmış ve geri gitmesi gereken bir arabası vardır. Bu tip bir şansınız varsa fiyat olarak çok daha uygun olacaktır. Onun için farklı firmalardan farklı seviyedeki arabalar için fiyat sormakta fayda var.

9 günde milano-nice-marsilya-barcelona dolaşacaksanız arabadan vaz geçmeyin derim. gittiğiniz yerlerde sağa sola da gidip yapılacak çok şeyler var, oraları da mutlaka değerlendirin. Hatta Fransa'dan geçerken gözünüze kestirdiğiniz bir yerde ana yoldan çıkıp köy kasaba içlerinden de geçip farklı şeyler görebilirsiniz. Arabalıyken sadece şehir merkezlerinde problem yaşayabilirsiniz, ben olsam şehir merkezlerinde arabayla dolaşmak yerine toplu taşıma tercih ederdim.

edit: bu arada milan'dan nice'e giderken biraz vakit ayırıp genova'nın az doğusuna, portofino'ya uğrayabilirsiniz. fransa'dan barcelona'ya geçerken de andorra'ya uğrayabilirsiniz. girona'ya ve figures'e zaten uğrarsınız diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...