Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 forgiver said: hücre yenilenmesi diye bir şey duydunuz mu ilk saatlerden sonra karbonhidrat tükeniyor daha sonra protein ve yağ yıkımı başlıyor iftar vakti yemek yiyince de yeni hücreler oluşmaya başlıyor tabi çok bilinçli beslenmek lazım sürekli yenilen durumda, hücre yıkımı fazla olmuyor ve sürekli üstüne ekleniyor oruçtan daha sağlıklı yaşam tarzları da var hızlı oruç olan spor yapmayı deneyebilrisiniz spor+düzgün yemekle vucudunu oruca göre daha fazla yorarak fit kalabilirsin ya da en güzeli olan hafif sporlar ve düzgün beslenme tutabiliyorsan da yılda bir ay oruç, onu da yapamıyorsan oruç insanı öldürüyor demesen yeterli herşeyden önce iftarda içilen suyu tadı çok güzel, baya bir süre unutamıyorsun o tadı doktor oruç tutması sakıncalı demiş 70 yaşındaki insan için sen hala ıgıbıgı anlatıyorsun bişeyler
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Moé mesaj attı lan bana facebooktan ramadan geldi dimi dikkat et dehidrasyondan ölme diye ahahahaha
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 forgiver said: Black-ice said: yaz sıcağında vücudumu saatlerce susuz bırakıyorum. mükemmel kondisyondayım. sporla aynı mantıkta düşün biri 1 saat sürüyor hızlı biri 16 saat sürüyor yavaş bu ne abi gözünü seveyim. inşaatta çalışan usta noldu o zaman? hem spor yapıp hem susuz bıraktı vücudu. hadi bakalım religion fuck yeah.
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 ha kuranda amele tutmasın yazıyorsa bilelim.
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 herkes oruç tutabilir mi? herkes spor yapabilir mi? mesela ben 5 dakika koşsam yoruluyorum ama 1 saat aralıksız basket oynasam hiç farketmiyor ya da 1 saat yüzebilirken, 2 saat yüzemiyorum oruçta da yazın tutamayacak, danayanamayacak insan vardır, dayanabilen insan vardır bazıları kışın bile tutamaz, bazılarının da kışın tutmaya gücü yeter o yüzden herkes kendi bünyesine göre karar verebilir mesela bazı piskopatlar var sahura kalkamadan oruç tutuyorum, sahuru kaçırdım yine tuttum diyenler filan adamlar aşmış yani saygı duyarsın ölmedikleri için bir kere sahuru kaçırınca hafta sonu diye öğlene kadar yatarak zor zor akşam etmiştim, daha sonra sahur yapamadım mı tutmamaya karar verdim bu kadar abartılacak, oruç öldürüyor, sağlıksız denilecek kadar yaygara yapmaya gerek yok bence
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Tutabilecek durumda olan tutsun diyor. Kendini kötü hissedersen de devam etme boz diyor. Daha önce de demiştim abi tutmuyorsan tutma ya kimse sana niye tutmuyorsun demiyor sen niye öleceksine getiriyorsun :D
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Elin japonu bile sizde daha duyarlı lan
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 ben orucun iyi yanlarının bilincindeyim. zaten dindeki çoğu şey milattan öncesinden kalma bulunan yararlı şeyler falan. oruç da bunlardan biri. olay kuralsız/bağnazca bunu tutturmak. islamın yaptırdığı gibi. ne yaşlı teyzeler gördük vücudu kaldıramıyor ama öbür tarafta götüne digren yememek için tutar. ki kitapta yazar hani tutamıyorsan başka yollarla çözersin ama yok işte. tutar bazıları yine de. bunu yaptırıyorsa bir kitap birine o insanın salaklığı diyip geçemem. sonuçta buna sebep olan çok büyük ilahi bir şeyse salaklıklara izin veremez. veriyorsa zaten; http://www.religiouscriticism.com/wp-content/uploads/2009/09/epicurus.jpg 0ne için çeviri: tanrı kötüyü önlemeye çalışıyor ama önleyemiyor mu ? o zaman sınırsız gücü yoktur. bu güce sahip ama önlememeyi mi tercih ediyor? o zaman kötü niyetlidir. hem kötüyü önleme gücüne sahip, hemde önlemek mi istiyor ? o zaman kötülük nasıl var oldu ? gücü yok ve kötüyü de önlemeye niyeti yoksa ona neden tanrı diyelim ki ?
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 tutan tutsun bana ne yahu. ama kalkıp da oruç şöyle sağlıklı böyle sağlıklı diye masal anlatmasın kimse. ayrıca konuda bahsi geçen 60-70 yaşında muhtemelen hasta bir insan. sağlıklı, genç biri değil.
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 wastyrx said: sen niye öleceksine getiriyorsun :D Saeros said: oruç insanı öldürüyor
Dworgian Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Oruc tutmanın farz olmadığı durumlar nelerdir? 1- Yolculuk 2- Hastalık 3- Gebelik ve çocuk emzirmek 4- Yaşlılık 5- Aşırı açlık ve susuzluk 6- İkrah (Zorlama)
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 forgiver said: wastyrx said: sen niye öleceksine getiriyorsun :D Saeros said: oruç insanı öldürüyor Siyah buza demiştim ben ya :D
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Dworgian said: Oruc tutmanın farz olmadığı durumlar nelerdir? 1- Yolculuk 2- Hastalık 3- Gebelik ve çocuk emzirmek 4- Yaşlılık 5- Aşırı açlık ve susuzluk 6- İkrah (Zorlama) he h git o ilk mesajdaki b ve c'ye anlat bunu işte
Theridone Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 ekşi diyaloğu gibi yazmışsın abi
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 İşte orada biraz zekaya dönüşüyor olay. Benim ananem 89 yaşında ve şuan gücünün yetmeyeceğini biliyor oruç tutmaya kendi tutmuyor. İnsanla dini ayırın abi bi, sıkıntı dinde değil insanda
Dworgian Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Aluriel said: he h git o ilk mesajdaki b ve c'ye anlat bunu işte zaten körü körüne değil de anlayarak inanan kişiye bunu anlatmaya gerek yok. körü körüne inanan adama da anlatamazsın. malesef
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Aluriel said: tutan tutsun bana ne yahu. ama kalkıp da oruç şöyle sağlıklı böyle sağlıklı diye masal anlatmasın kimse. ayrıca konuda bahsi geçen 60-70 yaşında muhtemelen hasta bir insan. sağlıklı, genç biri değil. metabolizmaları zaten yavaş gayet uyumlular oruç için kişi kendi verecek kararı ne doktorum ne bahsidilen kişileri gördüm görsem de bilsem de ben karar veremem zaten yapayın etmeyin doktor ancak şu hastalıktan dolayı aç kalmaman gerek ya da düzenli alman gereken ilaçlar var, oruç saatlerin yüzünden onları aksatacaksın dışında başkası adına karar verebilmesi çok zor orucu simule edecek şartları oluşturup bürsürü test yapması lazım benim atar yaptığım nokta sizin oruç tutamaz kanısına varmanızı doğru sanmanız ben tutar demiyorum mesela, imkanı varsa tutabilir, en iyi de kendi bilir camide de görüyoruz mesela türlü türlü aksiyonlara giren dedeler, namaz kılarken tabure arıyor fellik fellik beden onun bedeni, yargılamıyorum, şunu bile yazmam hata aslında, ondan daha mı iyi bilicem durumunu
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 abi doktor 17 saat susuz kalması ugun değil dedikten sonra hala kendi bilir nasıl diyebilirsin?
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 said: doktor diyo ki 60 70 yaındaki bi kadının 17 saat susuz kalması sağlık açısından ne kadar doğru bilemiyorum. doktor bilmediğini söylemiş ben de bilmediği söylüyorum en iyi 60-70 yaşındaki kadın bilir
Dworgian Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 harbi ya. doktorun üstüne konuşmak süper ne kadar doğru bilmiyorum = aslında doğru değil bence ama siz bilirsiniz gibi birşey
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 biz çok iyi bilriz remixle kapatak mı
copry Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Universitesi yok bu isin , ' din icin olunce sehit olunuyormus direk cennet garanti' kafasinda insan prof olsa da degismiyor maalsef . ' doktor boyle dedi ' yerine' imam izin verdi oruc tutmayabilirmis ' dense daha anlamli o zihniyete
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 ne demek istemiş sence doktor? bence oruç tutup geberirse ben karışmam demiş.
Öne çıkan mesajlar