Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Efsanelesmis sarkilarin telif haklari / yeniden yorumlanmasi / duet

diaboliq

Öne çıkan mesajlar

şimdi bu aralar çok popüler bu düet albümleri yada efsaneleşmiş sanatçıların parçalarının başka sanatçılar tarafından icra edilmesi.

nasıl oluyor bu işler.

atıyorum ; mesela duman grubuna gidip " abi siz gönül parçasını çalıcaksınız , kendinize göre yorumlayın" mı deniyor yoksa

"parçalar şunlar aralarından hangisini seçiyorsunuz" mu deniyor.

düetlerde muhtemelen aynı mantıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

diaboliq said:

şimdi bu aralar çok popüler bu düet albümleri yada efsaneleşmiş sanatçıların parçalarının başka sanatçılar tarafından icra edilmesi.

nasıl oluyor bu işler.

atıyorum ; mesela duman grubuna gidip " abi siz gönül parçasını çalıcaksınız , kendinize göre yorumlayın" mı deniyor yoksa

"parçalar şunlar aralarından hangisini seçiyorsunuz" mu deniyor.

düetlerde muhtemelen aynı mantıktır.

Noname birisi unlu birisiyle duet yapmak isterse, unlu isim para karsiligi da olsa kabul etmeyebilir. Onun disinda tanidigi bi noname isimdir unlunun, "ok yapalim bi duet" denir. Iletisime menajerle de gecilebilir, menajer olmadan "ebru gundes halamin kayni ben seni görusturum" olarakta olabilir.

"Su parcayi bu grup yeniden yorumlasin" diye bisey yok. Grubun/sanatcinin vizyonuna bagli bisey tamamen. Bi grup/sanatci efsanelesmis bi parcayi yeniden yorumlamak isterse, parcanin telif hakki kimdeyse telif hakkini ödeyip yorumlar, diger turlu telif hakkina sahip kisi parcayi izinsiz kullanandan tazminat alir(bkz. sinan akcil kafasi; calinti muzigin ustune cakma söz yazip trilyon kazandiktan sonra 100-150 bin lira telifle isin icinden cikmak).

böyle

edit: baslik yazarkende insan gibi yazinda, arama yapildiginda ciksin
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...