Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çizgiroman Eleştiri Sitesi

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Norm Hosting diye bir yerden aldim. Ro adresinden vazgectim, aklima gelen guzel birsey aldim ama onerileriniz varsa degistirebilirim. Sadece tema yukledim daha:

http://cizgir.net/

Artwork yapacak birini ariyorum, logo gerek sadece zaten sitenin adindan.
Sosyal ağlarda paylaş

Farklı bir bakış açısından dalayım mevzuya.

pdf dergi olarak olsa daha verimli olmazmıydı?Yani geri planda çalışacak kitle sabite bağlayacak gibi bi slashdot kadar tutmazsa.(fazlamesai patladı mesela) Tasarımı okurken adam yormayan cinsten, çıktısı alındı mı yolda molda okunur tarzda pdf olsa şu çalışma aslında daha bi tutar gibi.Verdiğim örnekler bambaşka diyarlardan ama sonuçta katılımcı kitlesi olmadan böyle bi sistemi yürütmek güç.

Benim naçizane tavsiyelerim, adımlarım...
1. Bi mail listesi kurulsa.Listenin iyi bi reklamı yapılsa adam toplansa.
2. Listeye kakara kikiri muhabbet yapmaya gelenlerin yanında pdf için emek sarfedecek insanlar belirlense.
3. Herkes elinden geldiğince ya düz yazı yada tasarımı bitmiş bir sayfa olarak geri dönüşte bulunsa.
3a. Kontrol mekanizması kurulsa.Google docs gibi herkes yaptığı işin aşamalarını gösteredursa bi yandan.
4. Son ürüne giden yolda biraz emek sarfedip bu yazılanlar derlense, pdf yapılıp 1 sayı olarak web sitesine konulsa.
5. Tasarımını kendi yapmış olan yazarın sayfasına dokunulmasa, sadece noktalama hataları gözden geçirilip gömülse pdf'e.
6. Tasarımsız düz yazılar elden geçirilip dergiye bi tasarımla gömülse...

Sonuçta derleme çıktığı zaman okuyacak insanların uğrayacağı bir sayfa yapılıp insanların bu dosyaya ulaşması sağlanır.O noktada isim önemli oluyo tabi.

Stickerlar felan yapılıp sağa sola yapıştırılsa mesela.Derginin siyah beyaz çıktıları alınıp kitapçılara bırakılsa böylelikle daha fazla gerçek bireyle katılım arttırılabilir.

Son paragraf hariç kalan kısım deneyimle sabit.Mağaracılık dergileri çıkardık bi dönem.Fanzin değillerdi.Hitap ettiği kitle memlekette 200 kişi var yok.(ülke çapında)Onlarında büyük bi kısmı böyle basılıp okunabilecek bişi çıkınca elden ele ulaştırıyolardı birbirlerine.(mail listelerinin önemi büyük tabi.)

Velhasılı zaman alır ama ciddi yaklaşacak çekirdek kitle oturursa bi dergi olayı yürür gider gibi.

http://www.hayaletgemi.com/ arada bir girer bi sayı çeker okurum buradan mesela.Yıllarca basılmış bir dergiyi sayfa sayfa tarayıp atmış abiler pdf'e.10 numara iş işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
PDF dergi iyi olabilir, bu arada haftaya basliyorum, okulun son haftasi.

Iste, kendim basladiktan sonra adam aramaya baslayacagim, yeterli sayina insna toplanirsa dergi gibi birsey dusunulebilir. Ama eksi tecrubelerinden ogrendim, hedefleri minimum tutarak baslayacaksin. Su anda hedef 3-4 yazarli bir elestiri sitesi. O oldugunda icinde blog yazisi tarzi yazilarinda oldugu bir cizgiroman sitesi olacak, sonra eski eserlerin elestirileri katilmaya baslanacak, sonra eposta yoluysa roportajlar yapilmaya baslanacak, sonra ancak online dergi asamasina gelinir.

Ne kadar ileriye gidebilirsek iste. Bu arada hosting aldigim Norm Hosting bizim hukuk burosunun iki-uc bina yanindaymis, bu da iyi oldu. Sorun cikarsa dogrudan kapilarini calarim =)

Temayi da degistirdim, sunu dusunuyorum: http://themeforest.net/item/marisa-a-wordpress-magazine-theme/full_screen_preview/1408067

Minimalist, guzel gorunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...