Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

KardesimEsad

Öne çıkan mesajlar

Merhaba daha önce bu konuyu açmıştım "http://forum.paticik.com/read.php?21,7008321"

Ama işler umduğumdan daha iyi gitti , şuanda tutabilme olasılığı olan üniversiteler

Dokuz Eylül İktisat(92.000)-- düşük ihtimal gibi görünüyor ama her sene ya 10-20k arası düşüyor yada yükseliyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat (104.000)

ve esas konuya gelecek olursak

Dokuz Eylül Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (102.000)
Eskişehir Anadolu Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri(109.000)

Bu bölümden mezun olanlar yada bu bölümde olanlar var mı ? varsa bilgi verebilirler mi? Ben şuana kadar hiç duymamıştım bu bölümü ama üniversitelerin sitesinden bilgi alınca güzel olduğunu fark ettim. İş piyasasında bu bölümü takmıyorlar mı yoksa en az "İktisat" mezunu kadar değer görüyor mu ? (gerçi iktisatçıları takıyorlar mı takmıyorlar mı onuda bilmiyorum da neyse)
Sosyal ağlarda paylaş

Takılmama diye bir şey yok, İİBF'nin hangi bölümünden çıksan aynı iş kollarına başvurabiliyorsun bazı spesifik alanlar haricinde.

Ama şu var, bazı bölümlerden mezun olup kendini kabul ettirmek daha zor olabiliyor. ÇEKO da bunlardan bir tanesi.

Bu arada matematiğin nasıl bilmiyorum ama eğer iyi olduğunu düşünüyorsan ve matematikten hoşlanıyorsan Ekonometri yazmanı tavsiye ederim; sıralamasını bilmiyorum gerçi de İİBF'de öğrenciyi en donanımlı mezun eden bölüm ekonometri ve gittiğim mülakatlarda her zaman dikkat çekici oldu ekonometri mezunu olmam; işime de yaradı. (ingilizce iktisat/işletmelerini saymıyorum iyi üniversitelerin)

Ekonometri ve ÇEKO için de sıralaman şu şekilde olsun bence (ki dikkate al tavsiyemi derim)

İstanbul/Marmara/Uludağ > DEU

İlk üçlünün hocaları alana yön veriyor doğrudan; bütün kodamanlar oralarda, yoksa DEU da aynı klasmanda. Marmara'dan kendim mezunum ve 2 sene önce olsa yazma derdim ama kampüs Göztepe'ye taşındı ve şu an hepsi içerisinde en yeni ve teknolojik binaya ve kampüse sahip olan Marmara (ama bürokrasisi cehennem azabıdır, öğrencisinden akademisyenine herkesi hayatından soğutur, onu da not edeyim).

Mezunlar nerelerde çalışır dersen, pilot olan arkadaşım var ekstrem bir örnek olarak. Onun haricinde standart İİBF mezununun genelde çalışamadığı data mining firmalarında, araştırma şirketlerinde, lojistik alanında, üretimde, istatistik şirketlerinde vs. çalışma şansına sahip oluyorsun.

Son olarak bölüm bir makine mühendisliği, mimarlık vs. olmasa da zor ve bol bol ödev/proje yetiştirmen gerekecek, ona göre yaz tercihlerine eğer aklına yatarsa.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Takılmama diye bir şey yok, İİBF'nin hangi bölümünden çıksan aynı iş kollarına başvurabiliyorsun bazı spesifik alanlar haricinde.

Ama şu var, bazı bölümlerden mezun olup kendini kabul ettirmek daha zor olabiliyor. ÇEKO da bunlardan bir tanesi.

Bu arada matematiğin nasıl bilmiyorum ama eğer iyi olduğunu düşünüyorsan ve matematikten hoşlanıyorsan Ekonometri yazmanı tavsiye ederim; sıralamasını bilmiyorum gerçi de İİBF'de öğrenciyi en donanımlı mezun eden bölüm ekonometri ve gittiğim mülakatlarda her zaman dikkat çekici oldu ekonometri mezunu olmam; işime de yaradı. (ingilizce iktisat/işletmelerini saymıyorum iyi üniversitelerin)

Ekonometri ve ÇEKO için de sıralaman şu şekilde olsun bence (ki dikkate al tavsiyemi derim)

İstanbul/Marmara/Uludağ > DEU

İlk üçlünün hocaları alana yön veriyor doğrudan; bütün kodamanlar oralarda, yoksa DEU da aynı klasmanda. Marmara'dan kendim mezunum ve 2 sene önce olsa yazma derdim ama kampüs Göztepe'ye taşındı ve şu an hepsi içerisinde en yeni ve teknolojik binaya ve kampüse sahip olan Marmara (ama bürokrasisi cehennem azabıdır, öğrencisinden akademisyenine herkesi hayatından soğutur, onu da not edeyim).

Mezunlar nerelerde çalışır dersen, pilot olan arkadaşım var ekstrem bir örnek olarak. Onun haricinde standart İİBF mezununun genelde çalışamadığı data mining firmalarında, araştırma şirketlerinde, lojistik alanında, üretimde, istatistik şirketlerinde vs. çalışma şansına sahip oluyorsun.

Son olarak bölüm bir makine mühendisliği, mimarlık vs. olmasa da zor ve bol bol ödev/proje yetiştirmen gerekecek, ona göre yaz tercihlerine eğer aklına yatarsa.

evet Ekonometriyide düşünmedim değil ama söylenilenene göre iibf nin en zor bölümü ve ağır matematik içeriyor dediğiniz gibi. Bu sebeple benim için matematik ne kadar az olursa o kadar iyi olduğundan bu bölümü pek tercih edesim gelmedi. İktisatında çoğunluğu matematikmiş ama zaten başka bir bölüme gitme şansım olmadığı için mecburen iktisatı seçiyorum. Çalışma ekonomisi hem daha sözel hem daha yüksek puanlı olduğu için(ekonometriden) onu okumak bana daha iyi gelecek gibi düşünüyordum ama ileride iş hayatında bu "çeko" diploması ne kadar iş görür ondan emin değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

İş hayatında diplomandan daha değerli şeyler var. Zaten Diplomaya bakılacak durumlarda diploman saydığın üniversitelerin iktisatı olsa da para etmiyor. Diploman ancak BOUN, Sabancı, Koç, ODTÜ'nün İİBF'lerinden mezunsan önemli, öteki durumlarda pek bir esprisi yok.

Bahsettiğim şey bölümün isminin biraz sükseli olması, ÇEKO o açıdan sıkıntılı gördüğüm kadarıyla. Ama diyorum ya daha önemli şeyler var, özellikle İİBF öğrencisi için. Zaten İİBF'de sadece okursan mezun olduğunda çağrı merkezine falan girersin.

O yüzden eğer İİBF okuyacaksan hangi bölümde okursan oku:

En az 2 yabancı dil öğren, mezuniyetinde elinde TOEFL'ın olsun,
İyi firmalarda mutlaka staj yap,
Öğrenci değişim programlarıyla yurtdışına mutlaka git,
Yine aynı programların staj ayaklarını zorla,
Excel'in her şeyini öğren,
Bölümünle ilgili programları yalayıp yut,
İnsan ilişkilerini geliştir, problemlerin varsa özel eğitim al,
Sosyal sorumluluk projelerinde görev al...

Bugün bu saydıklarımın hepsini ve daha fazlasını yapmak zorundasın eğer İİBF'nin herhangi bir bölümünde okuyayım dersen. Zaten İİBF bölümlerinin (ekonometri hariç ama saydıklarım ekonometri için de geçerli) zorluğu da bu kadar işin peşinden koşmanın zorunlu olması.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

İş hayatında diplomandan daha değerli şeyler var. Zaten Diplomaya bakılacak durumlarda diploman saydığın üniversitelerin iktisatı olsa da para etmiyor. Diploman ancak BOUN, Sabancı, Koç, ODTÜ'nün İİBF'lerinden mezunsan önemli, öteki durumlarda pek bir esprisi yok.

Bahsettiğim şey bölümün isminin biraz sükseli olması, ÇEKO o açıdan sıkıntılı gördüğüm kadarıyla. Ama diyorum ya daha önemli şeyler var, özellikle İİBF öğrencisi için. Zaten İİBF'de sadece okursan mezun olduğunda çağrı merkezine falan girersin.

O yüzden eğer İİBF okuyacaksan hangi bölümde okursan oku:

En az 2 yabancı dil öğren, mezuniyetinde elinde TOEFL'ın olsun,
İyi firmalarda mutlaka staj yap,
Öğrenci değişim programlarıyla yurtdışına mutlaka git,
Yine aynı programların staj ayaklarını zorla,
Excel'in her şeyini öğren,
Bölümünle ilgili programları yalayıp yut,
İnsan ilişkilerini geliştir, problemlerin varsa özel eğitim al,
Sosyal sorumluluk projelerinde görev al...

Bugün bu saydıklarımın hepsini ve daha fazlasını yapmak zorundasın eğer İİBF'nin herhangi bir bölümünde okuyayım dersen. Zaten İİBF bölümlerinin (ekonometri hariç ama saydıklarım ekonometri için de geçerli) zorluğu da bu kadar işin peşinden koşmanın zorunlu olması.

valla çok uğraşmışsınız çok sağolun bu dediklerinizi bir kenara not alıyorum. teşekkürler tekrar. O halde iktisatta okusam çalışma ekonomiside okusam pek bir şey değişmeyecek ? yapmam gereken şey kendimi geliştirmek ?
Sosyal ağlarda paylaş

Değişen şeyler illaki olur, çekonun da mikro çalışma alanları vardır kendine göre ama temelde aynıdır mezunlarına sağladığı imkanlar (tabii bahsettiğim isim avantajı var iktisatta)

İktisat öncelikli tercihin olsun ama bir sene daha hazırlanamam illaki bu sene gireyim diyorsan ve iibf bölümlerinden başka bir hedefin yoksa çekoyu da yazabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Değişen şeyler illaki olur, çekonun da mikro çalışma alanları vardır kendine göre ama temelde aynıdır mezunlarına sağladığı imkanlar (tabii bahsettiğim isim avantajı var iktisatta)

İktisat öncelikli tercihin olsun ama bir sene daha hazırlanamam illaki bu sene gireyim diyorsan ve iibf bölümlerinden başka bir hedefin yoksa çekoyu da yazabilirsin.

şimdi dokuz eylülü neredeyse olmayacak gözüyle bakıyorum.

Eskişehir İktisat olmazsa , hemen arkasına Akdeniz Üniversitesi İktisat mı yazayım yoksa Eskişehir çeko mu ?
Sosyal ağlarda paylaş

çeko özünde güzel bölüm
asıl ismi sosyal siyaset gibisinden bişeydi bu bölümün
darbe zamanı rahatsız olup dandirik bir isim taktılar
siyasetten hukuktan iktisattan bolca nasiplenen bir bölüm olmasına rağmen öğrenciler genelde İK'cı olacak kafasında yetiştiriliyor ama öyle garip bir şey var.
iktisat tutuyorsa iktisat oku
tutmuyorsa sene kaybına değmez çeko da okunur
aynı bokun lacivertleri bunlar hep
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Akdenizi yazma eger izmirde oturuyorsan. Aileden uzakta yasamaya degmez. Ailenin senin icin harcayacagi kira vs. Giderlerini kendini gelistirmek icin kullanirsin, gezer tozarsin. Egede falan iktisat yok mu bu arada? Varsa yaz orayi da.

Oralar keşke olsa hiç biri tutmuyor. Dokuz eylül bir sene 86.000 le kapatmış diğer sene 111.000 ile sonra 92.200 e çıkmış tekrar.

106kdayım ben . yani ege bi kere olmayacağı kesinde , dokuz eylülde hani BELKİ diye birinci tercihe yazayım diyorum ancak ekşideki yorumlar ve kuzenimin orda okuması ben deüden çok soğuttu o yüzden izmir defteri sanırım benim için kapanıyor . Çünkü tercih sırasıda önemli sırf 3.tercihe yazdım diye eskişehiri falan kaçırmakta istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

çeko özünde güzel bölüm
asıl ismi sosyal siyaset gibisinden bişeydi bu bölümün
darbe zamanı rahatsız olup dandirik bir isim taktılar
siyasetten hukuktan iktisattan bolca nasiplenen bir bölüm olmasına rağmen öğrenciler genelde İK'cı olacak kafasında yetiştiriliyor ama öyle garip bir şey var.
iktisat tutuyorsa iktisat oku
tutmuyorsa sene kaybına değmez çeko da okunur
aynı bokun lacivertleri bunlar hep

evet bende okudum internetten tam benim istediğim şeyler aslında çalışma psikolojisi falan insan kaynakları , severim böyle şeyleri ama işte popüler bir bölüm değil zaten tercihlere kadarda hiç duymadım.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

tercihlere kadar duymamış olmanın sebebi dersane mantığı
rehber hocalarınızı dinlemeyin dersanelere kulak asmayın

girin okulların sitelerine öğretim elemanlarını google'layın twitlerine falan bakın çok daha faydalı

evet üniversitelerin sitelerine baktım zaten bide öğrencilerin yorumlarına bakmak için ekşiyi falan dolaştım.
Sosyal ağlarda paylaş

Öğrenci yorumlarına pek kulak asma, genelde abartarak yazılıyor yazılanlar.

Ha ama Marmara Ekonometri'nin Bahçelievler'de olduğu dönemde eksiye yazılan entry'lerin hepsi doğrudur hatta eksiktir.

ABİ BAHÇESİ GÜNEŞ GÖRMÜYORDU, ÖYLE Kİ ÇİÇEK EKMEK İÇİN AYIRDIKLARI TOPRAK YOSUN TUTUYORDU...

Kabir azabı çektik o fakültede, ben yurtdışına gittim sonra adamlar da fakülteyi Göztepe'ye taşıdı. Benim gitmemi beklemişler resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok okuyunca değil, olay hakkında az biraz fikir sahibi olunca oluyor o iş. Ben de hangi yorumun ne olduğunu ayırt ediyorum ama daha önceki deneyimlerim sayesinde oluyor.

Lisedeki halini düşünürsen olay hakkında hiç bir şey bilmiyorsun ve senden çok daha farklı kafa yapısındaki (sen liselisin adam üniversiteli misal; hedefler, istekler, beklentiler farklı direk) adamların yazdıkları şeyleri okuyorsun. O yüzden sağlıklı değil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

öğrendiğime göre , tercih yapıp hiç bir yeri tutturamazsan bir sonraki sene okul puanının yarısını kaybetmiyormuşuz. bu durumda akdenizi yazmiyim eskişehir tutarsa gidiyim tutmazsa gitmeyeyim diyorum.

Siz ne dersiniz ? sizce eskişehirden sonra akdeniz iktisatı yazayım mı akdeniz , dokuz eylül yada eskişehir gibi bir üniversite olabilir mi yoksa daha fazla çıtayı düşürmeyip eskişehirde olmazsa seneye mi kalayım ?
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Çok okuyunca değil, olay hakkında az biraz fikir sahibi olunca oluyor o iş. Ben de hangi yorumun ne olduğunu ayırt ediyorum ama daha önceki deneyimlerim sayesinde oluyor.

Lisedeki halini düşünürsen olay hakkında hiç bir şey bilmiyorsun ve senden çok daha farklı kafa yapısındaki (sen liselisin adam üniversiteli misal; hedefler, istekler, beklentiler farklı direk) adamların yazdıkları şeyleri okuyorsun. O yüzden sağlıklı değil bence.

öğrendiğime göre , tercih yapıp hiç bir yeri tutturamazsan bir sonraki sene okul puanının yarısını kaybetmiyormuşuz. bu durumda akdenizi yazmiyim eskişehir tutarsa gidiyim tutmazsa gitmeyeyim diyorum.

Siz ne dersiniz ? sizce eskişehirden sonra akdeniz iktisatı yazayım mı akdeniz , dokuz eylül yada eskişehir gibi bir üniversite olabilir mi yoksa daha fazla çıtayı düşürmeyip eskişehirde olmazsa seneye mi kalayım ?
Sosyal ağlarda paylaş

Eskişehir dediğin Anadolu Üniversitesi herhalde.

Akdenizin eğitimi hakkında açıkçası çok fikrim yok. Yazmayıp da diğer üniversiteleri kazanamadığın ve bir sene daha çalışmak durumunda olduğunu varsayıp bir yıl daha çalışırsan "çok daha iyi bir üniversiteye yerleşebilir misin?" bunu düşün. Eğer yaparım diyorsan ve Akdeniz içinden geçmiyorsa yazma.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Eskişehir dediğin Anadolu Üniversitesi herhalde.

Akdenizin eğitimi hakkında açıkçası çok fikrim yok. Yazmayıp da diğer üniversiteleri kazanamadığın ve bir sene daha çalışmak durumunda olduğunu varsayıp bir yıl daha çalışırsan "çok daha iyi bir üniversiteye yerleşebilir misin?" bunu düşün. Eğer yaparım diyorsan ve Akdeniz içinden geçmiyorsa yazma.

evet Anadolu üniversitesi . tamam düşün dediğinizin cevabı zaten aklımda, bir sene daha çalışsam kesinlikle daha iyisini yaparım çünkü sınava komple 1 tane 12.sınıf konusunu bilmeden girdim,(edebiyat-cumhuriyet edebiyatı) yani koskoca 1 dersten 1 yıllık konu eksiğiyle bunu yapabildiysem bir sonraki sene kesinlikle çok daha iyisini yapabilirim

peki şunuda sorayım. Anadolu Üniversitesi yazmaya değer mi ? Yoksa siz olsanız onu bile yazmayıp bir sonraki seneye mi bırakırdınız
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...