Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: barasar, 05 Aralık 2004 23:56 tarihinde demiş ki: nixon'un fizikçilerinin atom bombasını bulması biraz zor çünkü ilk bilinen savaş içi kullanımı sanırım 1945. evet yanlış olmuş, franklin roosevelt zamanında manhattan project adı altında geliştiriliyor atom bombası ;) 1942 de ilk kontrollü nükleer reaksiyonu bu projeye liderlik eden Enrico Fermi amcamız bulmuş. kötü bir şey sonuçta, ne faydasıymış...[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 atom bombasını bizzat onlar yapıyor, o projenin amacı zaten atom bombası yapmak. hatta projenin adı: "The Manhattan Project: Making the Atomic Bomb"[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dungeon_Master Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: Deli_Haci, 05 Aralık 2004 23:57 tarihinde demiş ki: Ama inanılanın aksine, Çernobil böyle bir eksiklik sonucu değil, oradaki bir profesör amcanın "Kapatın lan güvenlik sistemini, deney yapçam ben burada, siterim güvenliği alooo" deyip, reaktörü acil durumlarda kapatan sistemleri devre dışı bırakmasıyla bir faciaya dönüşmüştür. Her yerde, ki bende ööle biliodum, facianın nedeninin insan hatası deil, (Hele ki ööle aptalca bi insan hatası) nükleer santralin dizaynı olduu yazıo. Söylediine kaynak gösterebilir misin?[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 O projenin amacı "Almanlar V2 yapacak, nükleer bilgileri çok, kesin bombaları var, biz yapalım önce, önce biz kullanalım". Hatta Roosevelti ikna etmek için Einstein amcaya gidiyorlar, o da istemeye istemeye projeye destek veren mektubu yazıyor. Sonra nükleer patlama testlerini görünce, o ünlü sözünü söylüyor:"3. dünya savaşında neyle savaşacağız bilemem, ama 4. dünya savaşında taş ve sopa kullanacağız." Bu lafı gerçi bombalar atıldıktan sonra da söylemiş olabilir, hatalı olabilirim. Ama testler yapıldıktan sonra bir grup bilimadamının ifadeleri vardı bir kitapta. Hepsi genellikle dehşete düşmüş, bir kısmı böyle bir silah yaptıkları için pişmanlık duyuyordu. Başka bir fizikçi amca hatta "Sanırım insanlık, kıyamete hiç bu kadar yakın olmamıştır." diye konuşmuş. Ama asker zihniyetinin hiç "Aaa nükleer enerji ne kadar güzel" diye bir olayı yok. Bizim bombamız accaayip olsun derdindeler.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Söylediğime kaynak. Şimdi öncelikle santralin yetersiz kısımlarının olduğu doğru. Ama olay, Rusların daha yüksek ısıyı riske edip daha çok enerji elde etmek mi, öyle bir davasından ileri geliyor. Söylediğime kaynak, 2000 yılının Time ve Newsweek dergilerinde nükleer araştırmalarla ilgili sayıları. Ayrıca Üsküdar Amerikan Lisesinin kütüphanesinde 99-2000 basım Nuclear Energy, How to build a nuclear power plant gibi kitaplar. Bir de Newsweekteki yazı sanırım "The Phantom Menace" başlığıylaydı, Star Wars'a gönderme yaparak, içeriği de eski doğu bloku ülkelerindeki nükleer santraller ve tehlikeleriydi. Dört sayfa da Çernobile ayrılmıştı ve oradaki adamlar ve tutanaklar verilmişti, orada geçiyordu. Santral, batı normlarına göre evet gayet geri. Senin santralden olmuş dediğin şey, ikincil güvenlik sistemlerinin olmaması olabilir, ama asıl sistemleri adamlar deney de deney diye kapatıyor, orada ifadeleri var.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mukus Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 çernobilin national geographic te belgeseli vardı geçenlerde, neden patladı, patlayınca niye etkisi büyük oldu şeklinde. Orada kontrol mekanizmasının kapatılması değilde, gece çalışan mühendislerin gündüz vardiyasında çalışanlara göre tecrübesiz oldukları ve meydana gelen hatadan sonra sistemi yönetmeyi beceremedikleri için patlamanın olduğu iddia edildi, hatanın nedenide santralin dizaynından kaynaklaklanıyor dendi. ikincisi civa o kadar teklikeli/ölümcül birşey değildir, civa buharının solunması tehlikelidir, herhangi bir şekilde kana karışması tehlikelidir. Yoğunluğu yüksek sıvı bir metal olduğu için damarlarınızda yada solunum yollarınızda ilerleyip uygun biryerde çöker eh en az bi bardak civa yı koklamanız lazım yada bi kaşık yutmanız lazımki vücudunuzun direncini kırıp zarar verici bi etkisi olabilsin. [Bu mesaj mukus tarafından 06 Aralık 2004 00:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 National Geographic Bismarckı da İngilizler batırdı demişti :) Şaka bir yana, sanırım olanlar Mukusla benim dediklerimin ortasında bir yerde Çernobille ilgili. Cıvayla ilgili bir şey de buradan, ben küçükken cıvalı termometre kırıp bilmeden oynamıştım cıvayla, ölmediysem kimseye bir şey olmaz o kadarından. (Gerçi sanırım kalıcı hasar verdi nioahahahah deliyim ben). Merak kediye bir seferlik acımış anlaşılan.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: HerenIstiaron, 05 Aralık 2004 19:40 tarihinde demiş ki: Cıva tehlikeli mesela , dokunduğunda zehirlenirsin. 2 tür radyoaktif element var doğada. Biri doğal radyoaktif diğeri de yapay radyoaktif. Doğal radyoaktif elementler doğada bulundukları haliyle ışıma yaparak zarar verir , yapay radyoaktif elementler Uranyum örneğinde olduğu gibi bir nötron bombardımanına tutulması gerekir veya benzeri bir şey yapılması gerekir . Cıva bunların dışında kalan bi örnek ama zehirli yine de :p oha ben orta 1 e falan giderken okul lab'ina sivi$ip civa calip duvarda falan patlatiyodum bole avuc ici alip hic birseyde olmami$ti zehiri alinmi$ civamiydi o ? =p[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 çok saçma nükleer enerji hiçbirzaman iyi yönde kullanılamaz doğaya aykırı[signature][hline]orochi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 rüzgar enerjisinin kwsaat başına maliyetinin nükleer enerjiden çok daha düşük olduğunu duymuştum bi tartışma programında. [signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 06 Aralık 2004 15:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SimasheR Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 yanlış duymuşsun. tam tersi ve dağlar kadar fark var maliyet ve üretim oranında. ama daha temiz olduğu için yinelenebilir enerjiler daha iyi fakat nükleer bilimle biraz bile olsa tanışabilmemiz için bu işlerlede bu ülkenin biraz haşirneşir olması lazım. malum 4 yanımız rusya iran israil heryer nükleer silah kaynıyo. nükleer santral kurulsun ki (en azından1 tane) bişeyleri öğrenebilelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narin Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Insanlara eninde sonunda zarar verebilitesi olan biseyin bence guzel bi tarafi olmaz ..[signature][hline]à Paris jusqu'a 18 decembre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Yenilenebilir enerjiler Hidro elektrik santralleri hariç tek başına kullanılmayıp her zaman mevcut sistemlerin %Xi kadar olacak şekilde ek besleme yapılır. Tamamen güvenilemez. Rüzgar ve güneş santralleri hava koşullarına bağlı olduğundan tamamen onlara dayalı bir sistem verimli olmaz.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 said: Disappear, 06 Aralık 2004 01:58 tarihinde demiş ki: said: HerenIstiaron, 05 Aralık 2004 19:40 tarihinde demiş ki: Cıva tehlikeli mesela , dokunduğunda zehirlenirsin. 2 tür radyoaktif element var doğada. Biri doğal radyoaktif diğeri de yapay radyoaktif. Doğal radyoaktif elementler doğada bulundukları haliyle ışıma yaparak zarar verir , yapay radyoaktif elementler Uranyum örneğinde olduğu gibi bir nötron bombardımanına tutulması gerekir veya benzeri bir şey yapılması gerekir . Cıva bunların dışında kalan bi örnek ama zehirli yine de :p oha ben orta 1 e falan giderken okul lab'ina sivi$ip civa calip duvarda falan patlatiyodum bole avuc ici alip hic birseyde olmami$ti zehiri alinmi$ civamiydi o ? =p O kadar kısa süreli temastan bulaşmıyor. Ama yanlışlıkla yutarsan veya kanına karışırsa falan zehirliyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 hnn doğru ya rüzgar esmeyince elektriklerin gitmesi falan saçma olurdu. =) @simasher; nükleer silahla uğraşmak için nükleer santral yapmak cidden kötü bir fikir. türkiye'nin elinde nükleer başlık muhakkak vardır. zaten çok fazla nükleer başlığa da gerek yok, muhtemelen hemen akabinde ortalık kıyamet meydanına döneceği için kullanım zamanı falan kısıtlı. onun yerine konvansyonel silah teknolojisi arttırılır.(ne diyom lan ben?)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar