Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 görmemişin atom bombası olmuş tutmuş patiye topic açmış :p[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ee atom bombamız havasını atmayalım mı yani :p[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UltraPsycho Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: Ruby_DraGon, 05 Aralık 2004 20:16 tarihinde demiş ki: Ne guzel şey su atom bombası :P +1 her eve lazım sanki a.k :yapma:[signature][hline]Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ GADİR ÜLEAAYYYNNNN! Spector, 02 Aralık 2004 15:23 tarihinde demiş ki: cok zor durumdayim herkez bi kere döt verse olurmu bap piliz lutfen Sonsuzluğun ötesi içimizdedir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu anlamamış gibi mesaj atmışsınız , Atom bombasının güzel yönleri de var onu yazdım. Nükleer santral enerji üretiyo ve evet gerçekten de her eve enerji lazım .[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 abi zaten bu bilinen bisey ki. yani nukleer bomba nukleer santral, adlarindan bile cikarmak mumkun. niye gaza gelip konu actin :)[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 E çünkü ikisi farklı şey olarak düşünülüyo genel olarak , "aa Einstein atom bombasını kanıtlamış ne büyük felaket !? " diye bi düşünce var. Aha işte adam bulmuş ama iyi yönde de kullanılıyo[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 her nükleer santral de bir çaydanlıktır. sen atomu parçala. ondan sonra onun enerjisiyle su kaynat.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ölmezsen kaynat tabi .. Aynı şey mi allah allah , o enerjiyi nasıl kontrol edeceksin ? Kontrolsüz güç, güç değildir - Osman Pirelli .. Yaa ..[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UltraPsycho Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: HerenIstiaron, 05 Aralık 2004 21:33 tarihinde demiş ki: Konuyu anlamamış gibi mesaj atmışsınız , Atom bombasının güzel yönleri de var onu yazdım. Nükleer santral enerji üretiyo ve evet gerçekten de her eve enerji lazım . yok canım anladım ama bomba diyince deli oluyom :) ön yargı işte[signature][hline]Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ GADİR ÜLEAAYYYNNNN! Spector, 02 Aralık 2004 15:23 tarihinde demiş ki: cok zor durumdayim herkez bi kere döt verse olurmu bap piliz lutfen Sonsuzluğun ötesi içimizdedir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gwindon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 o zaman her eve bir bomba[signature][hline]Vazivazi bir ayıydı Vazivazi çok dayıydı Ve bu yüzden Vazivazi dayak yedi..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 tam hatırlamıorum ama galiba atom bombası patlayınca 1km^2lik alana 100.000 derecelik ısı oluşuyormuş zaten sonra alpha beta ve gama ışınları olayı bitiro.. Tehlike olarakta gama>beta>alpha olaraktı sanırım.. Alpha sadece açık tene veya solunursa zararı dokunuyor olması lazım.. Yanlışım varsa düzeltin..?[signature][hline]Touch of death is never gentle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Dibimizde Ermeniler taş devrinden kalma santralleri var kısacası zaten tehdit altındayız sonuç olarak bir eksik bir fazla ne fark eder biz de yapalım ama önce GAP ı adam gibi bitirelim[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!.. Sir Isaac Newton (Cambridge Üniversitesi'nde hocayken) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: HerenIstiaron, 05 Aralık 2004 21:41 tarihinde demiş ki: ölmezsen kaynat tabi .. Aynı şey mi allah allah , o enerjiyi nasıl kontrol edeceksin ? Kontrolsüz güç, güç değildir - Osman Pirelli .. Yaa .. ahahahaha süper ya osman pirelli:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McFrenzy Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: Slat, 05 Aralık 2004 22:58 tarihinde demiş ki: Alpha sadece açık tene veya solunursa zararı dokunuyor olması lazım.. Solumak biraz garip kaçıyor sanırım. Çünkü ışın sonuçta bu havadaki ışık gibin. O direk içinden geçer kanser eder senin haberin bile olmaz :P[signature][hline]ICQ#:1439512 | Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: HerenIstiaron, 05 Aralık 2004 19:40 tarihinde demiş ki: Cıva tehlikeli mesela , dokunduğunda zehirlenirsin. Hayır zehirlenmezsin çünkü deriyi geçemez. Ama açık bir yaradan, bilmemne (unuttum yine) etkisinden dolayı suya nazaran kolayca içeri girebiliyor. Civa zehirlenmesi ise gayet geberticidir.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner Forum[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 yalnız atom bombası ile nükleer santral aynı şeydir gibi mantık yürütemeyiz yine de :) ya da einstein atom bombasını bulmuş diyemeyiz. çünkü bulmamış. (atom bombasını amerikan fizikçilerinden bir tanesi sovyetlere karşı verilen soğuk savaş sırasında hede höde projesi adı altında buluyor, sanırım nixon'ın fizikçilerindendi) aynı kuramdan yola çıkılarak üretilmiş iki farklı şey, birisi santral ve diğeri bomba. bu bomba olanın faydalı olduğunu kanıtlamaz. faydalı olan kuramın kullanılış şeklidir (burada santral).[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Hakikaten bende çatladım yani. Atom bombası farklı bir kavram, atom enerjisi farklı bir kavram :)[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner Forum[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barasar Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 nixon'un fizikçilerinin atom bombasını bulması biraz zor çünkü ilk bilinen savaş içi kullanımı sanırım 1945.[signature][hline]*!every man dies,not every man really lives* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Birincisi, Herenin demek istediği zannedersem Radyoaktif enerjinin en temiz enerji oluşu. Bu konuda ödev yaptım, azıcık ukalalık yapayım. Nükleer enerji santrali, normal kirlilik olarak doğalgazla çalışan bir santalin bile 1/100i kadar kirlilik yaratır. Tek problem, bu kirliliğin radyoaktif artıklardan gelmesi ve bunlar tehlikesiz hale gelene kadar özel depolarda saklanmasının gerekliliğidir. Verimlilik bakımından da nükleer enerji, en verimli enerji kaynağıdır. Çok az malzeme kullanarak büyük miktarlarda enerji elde edilmesi mümkündür, hele yeni reaktörlerde bu accaayip bir şey haline gelmiştir. Şimdi kötü yanlarına gelelim. Reaktörler için kullanılan Uranyumun saflaştırılması gerekir. Saflaşmış Uranyum ise, atom bombasında kullanılabilen bir malzeme olduğundan kıl bir durum ortaya çıkar. Yani azıcık silah tekniği olan ve saflaştırma kapasitesi olan her ülke nükleer silah yapabilir. Artı nükleer santral çöplerinden de kapıcı nükleer silah yapmak mümkündür. Bir de nükleer santrallerde çok kontrollü olan bir reaksiyonla enerji elde edilir. Özellikle Rusların eski tip reaktörlerinde olabilen, reaksiyonun kontrolden çıkması, reaktörün eriyip dağılmasına ve zincirleme bir tepkime sonucu patlamaya neden olur. Bu da güzel bir atom bombası etkisi yapar. Ama inanılanın aksine, Çernobil böyle bir eksiklik sonucu değil, oradaki bir profesör amcanın "Kapatın lan güvenlik sistemini, deney yapçam ben burada, siterim güvenliği alooo" deyip, reaktörü acil durumlarda kapatan sistemleri devre dışı bırakmasıyla bir faciaya dönüşmüştür. Nükleer enerji aslında güzeldir ve ileride zorunlu olacak, çünkü bir alternatifi yok. Ayrıca iddia edildiği kadar tehlikeli değil. Kirlilik oranı çok düşük. Bir de bugün nükleere karşı olan grupların arkasında da zengin petrolcülerin olduğuna dikkat çekmek isterim.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McFrenzy Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: HerenIstiaron, 05 Aralık 2004 19:40 tarihinde demiş ki: Cıva tehlikeli mesela , dokunduğunda zehirlenirsin. Bizim lisedeyen kimyacı bütün saf kimyasallar zehirlidir demişti. (bak nası dinlediysem unutmamışım hala :) ) Tabi vücuda işlicek önce :)[signature][hline]ICQ#:1439512 | Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Cıva en ufak bir yarıktan vücuda sızar bu bir. Ayrıca soluma yoluyla ufak da olsa vücuda alınır iki. Azıcığı süründürür, biraz fazlası öldürür bu üç. Pek sevimlidir yani.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 cıva çekti canım be. akşam akşam. öff.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McFrenzy Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: Deli_Haci, 05 Aralık 2004 23:59 tarihinde demiş ki: Pek sevimlidir yani. Aklıma geldi bunu diyince sen :) Çok küçükken, insanlar için olan termometreyi kırmıştım sonra içindeki civayla baya bi oynamıştım. Böyle kaloriferin üzerine falan koyuyodum genleşiyodu falan çok zevkliydi kayıyodu paso :) Kimse de elimden almıyodu sonra ( 4-5 sene falan) öğrendim zehirliymiş. Dedim kendi kendime içseydim nolurdu falan diye dumur olmuştum bian :)[signature][hline]ICQ#:1439512 | Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 açıklayıcı olmuş bayağı bi :)[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... |playingarena|Pati Pet *Kuş,tavşanlar ve balıklar için..* orc_lord in melancholy (day 79) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Başlık pek bir uç olmuş gerçekten. Nükleer enerjinin ya da atom enerjisinin güzelliğ hadi neyse de atom bombasının güzelliği... Civa deyince aklıma geldi. Lisede kimya labaratuvarında iki kimyasalı birbirine karıştırıp ısıtıyorduk. Bir yandan ısınını ölçüp bir yandan da karıştırmak gerekiyordu. Beaker'ın içinde bir termometre birde cam karıştırma çubuğu vardı. Neyse karıştırma işini gruptaki bir arkadaşa verdim diğer arkadaşlarla laklak etmeye başladım. Bir süre sonra karıştıran arkadaş geldi ve "ya abi beaker'da bir kabarcık oluştu ama beaker'ın dibinde duruyor" dedi. Tabi bizde hadi len kabarcık olsa yüzeye çıkar orada patlar dedik haliyle. Neyse gittik bir baktık harbiden kabarcık var ve beaker'ın dibinde. Tabi biz kafayı yiyoruz. Derken olay anlaşıldı. Karıştıran arkadaş karıştırma çubuğu ile termometreyi birbirine karıştırmış ve termometre ile karıştırmaya özenmiş. O da kırılınca civa dibine çökmüş tabi. Beaker'ın dibindeki kabarcıklar da o civalarmış tabi. :)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar