Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Atom bombası içinde 3-5kg nötron ve Uranyum bulunduran bir sistemdir. Atıldığında nötron bulunan kısım serbest kalıyor ve Uranyum nötron bombardımanına uğruyor. Bunun sonucunda kararsız hale gelen Uranyum radyoaktif bir element durumuna geçerek ışıma yapıyor . Bu Einstein'ın Relativistic Teori'si yani kütlenin enejiniye dönüşümü ( e=mc^2 ). Yalnız Nükleer Santraller de aynı mantıkta çalışıyor. Diyeceğim şudur ki her atom bombası kontrol edilemeyen bir nükleer santral , her nükleer santral ise kontrol edilebilen bir atom bombasıdır. Yani atom bombasının enerjisi iyi yönde de kullanılıyor[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 zaten bir çok radyoaktif element nötron bombardımanına tutulduğunda sapıtıyor...16 veya 17. yy da insanlar kol saatlerinin içine uranyum koyup karanlıkta saati görebiliyorum diye artiztik yapıyolarmış yanlış hatırlamıyosam..:D[signature][hline]Prawler, 22 Eylül 2004 04:45 tarihinde demiş ki: valla benimki büyük ama abartı değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Işıma ışık saçma değildir yalnız arada fark var :p edit : Bi de adam saatine uranyum koyduysa muhtemelen saati görecek kadar yaşayamamıştır :p[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi [Bu mesaj HerenIstiaron tarafından 05 Aralık 2004 19:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 yanlış duymuşda olabilirim ama doğada bulundukları halleriyle radyoaktif elementler o kadar tehlikeli değil diye biliyorum..ground state hani..[signature][hline]Prawler, 22 Eylül 2004 04:45 tarihinde demiş ki: valla benimki büyük ama abartı değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Kol saati denen kavramin 19. yy sonlarinda ortaya ciktigini düsünürsek ilginç bi saptama olmus...[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrinsiPaL Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 tabi 17. ya da 18. yüzyıla göre öle gelişmişiz ki bizim sevgili insanlarımızın bazıları... şimdi de kendiliğinden ışıma mantığını tavana duvara yıldızlar... takıp uyumadan önce izlemek sanıyor :P[signature][hline]çingene işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrinsiPaL Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ayrıca doğada kendi halinde duran "ne" tehlikeli ki... herşey etki ye tepki veriyor![signature][hline]çingene işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Kol saati birinci dünya savaşına doğru çıktı. Yaygınlaşmadı o kadar kolay. Cep saati desek, daha bir doğru olacak.[signature][hline]S e p t i m u S [Noctuabundus] says: Quid vesper ferat, incertum est... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Cıva tehlikeli mesela , dokunduğunda zehirlenirsin. 2 tür radyoaktif element var doğada. Biri doğal radyoaktif diğeri de yapay radyoaktif. Doğal radyoaktif elementler doğada bulundukları haliyle ışıma yaparak zarar verir , yapay radyoaktif elementler Uranyum örneğinde olduğu gibi bir nötron bombardımanına tutulması gerekir veya benzeri bir şey yapılması gerekir . Cıva bunların dışında kalan bi örnek ama zehirli yine de :p[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 tamam evet cep saati kol saatini yanlış hatırlamışım..ayrıca bakınız mesajıma yanlış hatırlamıyosam demişim...ne kadar kıvırmaya açık mesajlar atıyorum yaw...tam politikacı olur benden :-P[signature][hline]Prawler, 22 Eylül 2004 04:45 tarihinde demiş ki: valla benimki büyük ama abartı değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Lise 3 teyiz ve sanırım Radyoaktivite konularını yeni görüyoruz ? :) Bana sanki "Hey ! Amerika varmış!" türevinde bir mesaj gibi geldi :)[signature][hline]>Ever heard of .cshrc? That's a city in Bosnia. Right? -- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Hayır Üniversite 1 deyiz Fizik bölümünde Einstein'ın Relativistic Teorisi'ni görüyoruz :p[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 lol. Demek ki Lise de artık göstermiorlar böle şeyleri :) Bu da demektir ki, pek kartlaşmışım.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc? That's a city in Bosnia. Right? -- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McFrenzy Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Radyoaktiflerle uğraşan bi karı koca vardı ünlü unuttum. Çok önemli şeyler bulmuşlardı. Erkeği kamyon ezdi karısı da kanserden ölmüştü hatta. İşte onlar gece lambası olarak radyoaktifleri kullanıyolarmış odalarında :)[signature][hline]ICQ#:1439512 | Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 hehe yok lise de de gösteriyolar da nükleer santral olayını yeni öğrendim ilginç geldi bana yazayım dedim. Hani atom bombası hep kötü olarak bilinir ya , ben de iyi bir yönü var diye şeettim :p[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: McFrenzy, 05 Aralık 2004 20:01 tarihinde demiş ki: Radyoaktiflerle uğraşan bi karı koca vardı ünlü unuttum. Çok önemli şeyler bulmuşlardı. Erkeği kamyon ezdi karısı da kanserden ölmüştü hatta. İşte onlar gece lambası olarak radyoaktifleri kullanıyolarmış odalarında :) Evet bunu bende biliyorum isimleri unuttum. Onlar radyoaktiviteyle uğraştıkları için ikiside kanser zaten ama biri önce kazadan ölüyor sonra diğeri de kanserden gidiyor.[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 o karı koca radyo aktiviteyle uğraşan deliler "Curie" soyadlı iki deli. Ama isimlerini bilmiyorum.[signature][hline]shotokan kedisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: DiaBoLiC, 05 Aralık 2004 19:24 tarihinde demiş ki: zaten bir çok radyoaktif element nötron bombardımanına tutulduğunda sapıtıyor...16 veya 17. yy da insanlar kol saatlerinin içine uranyum koyup karanlıkta saati görebiliyorum diye artiztik yapıyolarmış yanlış hatırlamıyosam..:D o yüzyılda kol saati yoktuki lan hem o yüzyıllarda uranyum ışıma yapınca gözükücek kadar saf hale getirelmiyordu[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Kedimin resimlerine gider Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheKing Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 yada sole dusunun arka arkaya atom bombaları atan bır otomatık silah of ne manyak olur beaa..dusunsenıze hahaha...ınsanlıga son werebılırz:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Kim taşıyacak o silahı ? :p[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McFrenzy Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: Kendercik, 05 Aralık 2004 20:03 tarihinde demiş ki: o karı koca radyo aktiviteyle uğraşan deliler "Curie" soyadlı iki deli. Ama isimlerini bilmiyorum. Haa evet kadının adı da maria curie idi. Kocasınınkini unuttum. Evlenme yıl dönümünde karısına çiçek götürürken bi taşıt tarafından (unuttum artık onu yalan söylemiyim)ezilmiş. Bizim kimyacı diyodu bilmiyom ne kadar doğru. Kaza da öldüğü söyleniyo da çiçek kısmından emin değilim.[signature][hline]ICQ#:1439512 | Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Ne guzel şey su atom bombası :P[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: BonePART, 05 Aralık 2004 20:15 tarihinde demiş ki: evet aten bi madde radyoaktifse yeşil ısık cıkarır. ve ısıgı gormesseniz kanser olmazsınız. tobe tobe radyoaktif madde demek ısıma yapan bozulan madde demektir zaten yane ısıma yapmayan radyoaktif madde yoktur labaratuarda yapılan radyoaktif maddelerin ozelliği dunyada bulunmamasıdır cunku dunyada kalıcak kadar uzun bir half-life ları yoktur cogu 1 saniyenin bile altında bozulur ayrıca dogada bulunan utranyumda gayet ısır yanılmıyorsam alfa ısıması yaparak leade donusuyordu tam hatırlamıyorum ama 5000 sene gibi bir half lifei vardı tam hatırlamıyorum fizban kimyacı o daha iyi bilir söylediklerin doğru , Uranyum -> Pb ye dönüşüyo diye hatırlıyorum bende . Half-Life ı bilmiyorum[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OutTrader Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 heren abi nedir bu kimya aşkı? sen şimdi kimya bölümü fln istersin[signature][hline]The golden age of being amused has turned into the modern life and times of being confused Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Beheey , nefret ederim kimyadan :p. Girmişim fiziğe ne uğraşıcam zaten daha kimya mimya :p[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD Paticik StarCraft Forumları --**-- SATILIK FENDER SQUIER --**-- Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar