Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atom Bombasının Güzelliği

Bleeding

Öne çıkan mesajlar

Atom bombası içinde 3-5kg nötron ve Uranyum bulunduran bir sistemdir. Atıldığında nötron bulunan kısım serbest kalıyor ve Uranyum nötron bombardımanına uğruyor. Bunun sonucunda kararsız hale gelen Uranyum radyoaktif bir element durumuna geçerek ışıma yapıyor . Bu Einstein'ın Relativistic Teori'si yani kütlenin enejiniye dönüşümü ( e=mc^2 ).

Yalnız Nükleer Santraller de aynı mantıkta çalışıyor. Diyeceğim şudur ki her atom bombası kontrol edilemeyen bir nükleer santral , her nükleer santral ise kontrol edilebilen bir atom bombasıdır.

Yani atom bombasının enerjisi iyi yönde de kullanılıyor[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
Paticik StarCraft Forumları
--**--
SATILIK FENDER SQUIER

--**--
Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bir çok radyoaktif element nötron bombardımanına tutulduğunda sapıtıyor...16 veya 17. yy da insanlar kol saatlerinin içine uranyum koyup karanlıkta saati görebiliyorum diye artiztik yapıyolarmış yanlış hatırlamıyosam..:D[signature][hline]Prawler, 22 Eylül 2004 04:45 tarihinde demiş ki:
valla benimki büyük ama abartı değil
Sosyal ağlarda paylaş

Işıma ışık saçma değildir yalnız arada fark var :p

edit : Bi de adam saatine uranyum koyduysa muhtemelen saati görecek kadar yaşayamamıştır :p[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
--**--
SATILIK FENDER SQUIER

--**--

[Bu mesaj HerenIstiaron tarafından 05 Aralık 2004 19:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Cıva tehlikeli mesela , dokunduğunda zehirlenirsin.
2 tür radyoaktif element var doğada. Biri doğal radyoaktif diğeri de yapay radyoaktif. Doğal radyoaktif elementler doğada bulundukları haliyle ışıma yaparak zarar verir , yapay radyoaktif elementler Uranyum örneğinde olduğu gibi bir nötron bombardımanına tutulması gerekir veya benzeri bir şey yapılması gerekir .
Cıva bunların dışında kalan bi örnek ama zehirli yine de :p[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
--**--
SATILIK FENDER SQUIER

--**--
Sosyal ağlarda paylaş

tamam evet cep saati kol saatini yanlış hatırlamışım..ayrıca bakınız mesajıma yanlış hatırlamıyosam demişim...ne kadar kıvırmaya açık mesajlar atıyorum yaw...tam politikacı olur benden :-P[signature][hline]Prawler, 22 Eylül 2004 04:45 tarihinde demiş ki:
valla benimki büyük ama abartı değil
Sosyal ağlarda paylaş

Lise 3 teyiz ve sanırım Radyoaktivite konularını yeni görüyoruz ? :)

Bana sanki "Hey ! Amerika varmış!" türevinde bir mesaj gibi geldi :)[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?
That's a city in Bosnia. Right?
-- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands
Sosyal ağlarda paylaş

hehe yok lise de de gösteriyolar da nükleer santral olayını yeni öğrendim ilginç geldi bana yazayım dedim. Hani atom bombası hep kötü olarak bilinir ya , ben de iyi bir yönü var diye şeettim :p[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
--**--
SATILIK FENDER SQUIER

--**--
Sosyal ağlarda paylaş

said:
McFrenzy, 05 Aralık 2004 20:01 tarihinde demiş ki:
Radyoaktiflerle uğraşan bi karı koca vardı ünlü unuttum. Çok önemli şeyler bulmuşlardı. Erkeği kamyon ezdi karısı da kanserden ölmüştü hatta. İşte onlar gece lambası olarak radyoaktifleri kullanıyolarmış odalarında :)

Evet bunu bende biliyorum isimleri unuttum.
Onlar radyoaktiviteyle uğraştıkları için ikiside kanser zaten ama biri önce kazadan ölüyor sonra diğeri de kanserden gidiyor.[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
--**--
SATILIK FENDER SQUIER

--**--
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiaBoLiC, 05 Aralık 2004 19:24 tarihinde demiş ki:
zaten bir çok radyoaktif element nötron bombardımanına tutulduğunda sapıtıyor...16 veya 17. yy da insanlar kol saatlerinin içine uranyum koyup karanlıkta saati görebiliyorum diye artiztik yapıyolarmış yanlış hatırlamıyosam..:D

o yüzyılda kol saati yoktuki lan
hem o yüzyıllarda uranyum ışıma yapınca gözükücek kadar saf hale getirelmiyordu[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Kedimin resimlerine gider
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kendercik, 05 Aralık 2004 20:03 tarihinde demiş ki:
o karı koca radyo aktiviteyle uğraşan deliler "Curie" soyadlı iki deli. Ama isimlerini bilmiyorum.

Haa evet kadının adı da maria curie idi. Kocasınınkini unuttum. Evlenme yıl dönümünde karısına çiçek götürürken bi taşıt tarafından (unuttum artık onu yalan söylemiyim)ezilmiş. Bizim kimyacı diyodu bilmiyom ne kadar doğru. Kaza da öldüğü söyleniyo da çiçek kısmından emin değilim.[signature][hline]ICQ#:1439512 | Msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 05 Aralık 2004 20:15 tarihinde demiş ki:
evet aten bi madde radyoaktifse yeşil ısık cıkarır. ve ısıgı gormesseniz kanser olmazsınız.

tobe tobe
radyoaktif madde demek ısıma yapan bozulan madde demektir zaten
yane ısıma yapmayan radyoaktif madde yoktur
labaratuarda yapılan radyoaktif maddelerin ozelliği dunyada bulunmamasıdır cunku dunyada kalıcak kadar uzun bir half-life ları yoktur cogu 1 saniyenin bile altında bozulur

ayrıca dogada bulunan utranyumda gayet ısır yanılmıyorsam alfa ısıması yaparak leade donusuyordu tam hatırlamıyorum
ama 5000 sene gibi bir half lifei vardı
tam hatırlamıyorum
fizban kimyacı o daha iyi bilir

söylediklerin doğru , Uranyum -> Pb ye dönüşüyo diye hatırlıyorum bende . Half-Life ı bilmiyorum[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
--**--
SATILIK FENDER SQUIER

--**--
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...