Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Binici olucamda karasız kaldım başlangıç için

Lithran

Öne çıkan mesajlar

Sağolsun çocukluk arkadaşım gaza getirdi kendisinde şu var atıyo arkasına nefesimi kesiyo itoğlu it 270 görünce bi dahada tövbe binmedim arkasına.

Aşıladı beni bende öyle hız korkusu olan bir adamım basarım öttürüm zig zag yaparım gibi bir cesaret yok.Gittim a2 için kursa yazıldım .Kurs bitti sınavı bekliyorum.

Bu ara alayım 3 5 öğrenirim diyorum.Aklımda bir iki model var kullanan varmı diye merakımdan bir sorayım dedim .Hangisini alayım zaten ilk makine olacak

Bu en mantıklı gelen şu anda marka dahilinde honda cbr 125

Motor 125 lik fazla bir olayı yok granajları olmasa moblet gibi bişi olacakda makyajı iyi ,cüssede biraz sağlam benim altımda ufak kalırmı diye bocalıyorum.

Biride şu alttaki daelim roadwin 250

Buda marka bazında orta derece sanırım ama 250 lik ve daha hantal göründüğü için aklıma yatıyor.

Bide şu var hyosung görüntü itibariyle iyi duruyor gerisine birşey diyemiyorum.Dediğim gibi motoru zorlayıp içine edeceğimi sanmıyorum beni uzun yıllar götürür.

Nakit param bunlara yetiyor şu an bi 15bin denkleştirsem hiç birinin yüzüne bakmıyacağımda malum limitler dahilinde hepsi birbiriyle aynı satış rakamlarında.

Görüş alayım dedim bizim pati binicileri ne der.

Sosyal ağlarda paylaş

Kıyamıyom abi yeni ev aldım donuma kadar gitti ,şimdi başı açık bi 7000 civarı param var onunlada motor alim dedim işte bu parayada anca bunlar var .Dedimya bi 14 15 bin olsa güzel alternatif çok ,ama anlayan varsa bu işten 7000 kadar ürün önerirse incelerim.

Şimdi bide buna bi ton malzeme lazım malum önümüz kış tulum eldiven kask felan derken 2 bin daha gider kanımca
Sosyal ağlarda paylaş

abicim, 250cc yi cok da kolay kontrol edersin, kontrol edememen motorun agirligiyla alakali daha cok, bu yuzden hyosungdan uzak dur, cok agir motor, daelimi de alma sakin, cbr 250 ya da ninja 250 al iknci el. 125 aldigin zaman o motor seni 3 ay sora kesmemeye basliycak, hazir ehliyetini de aliyormussun. bence 10bin tl bandi altinda alinacak en iyi motor honda cbr 250r 0 alirsin 9000e, ya da ninja 250 al ikinci el onu da 9000e 2010 model ustu bulursun. bunlardan biriyle basla. cbrnin eski kasasini alma sakin 125in, bisiklet gibi kalir altinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tvs apache rtr 150 ile başladım (150 cc), bende de o kurye motoruna mı bineceğim endişesi vardı ama şimdi düşünüce iyi ki 150 cc ile başlamışım diyorum. 4000 bin km yaptım, trafiğe de girdim, dur kalk, debriyaj gaz ayarı oturdu iyice.

Gerçi kişiden kişiye değişir ama 250 cc ile de başlanır. Honda cbr 250 gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

şu cc olayınada hastayım yok 250 yi kontol edemezsin 600 imkansız falan

bisiklet binmesini biliyosan mesela ducati monster alıp scooter gibi birinci vitesde şehir içinde heryere gidip gelirsin

mal olmak lazım sonuna kadar gazı köklemek için acemi iken

edik

mesela ben 15 gün wr 125 r kullandım şimdi 650 lik bmw alıcam

millete kalsa ki sadece türkiyede bu var yabancı forumlarda hiç rastlamadım

scooter > 125 > 250 > 400 > 650 > 900

gibi bi mantalite mevcut
Sosyal ağlarda paylaş

Loex said:

şu cc olayınada hastayım yok 250 yi kontol edemezsin 600 imkansız falan

bisiklet binmesini biliyosan mesela ducati monster alıp scooter gibi birinci vitesde şehir içinde heryere gidip gelirsin

mal olmak lazım sonuna kadar gazı köklemek için acemi iken

edik

mesela ben 15 gün wr 125 r kullandım şimdi 650 lik bmw alıcam

millete kalsa ki sadece türkiyede bu var yabancı forumlarda hiç rastlamadım

scooter > 125 > 250 > 400 > 650 > 900

gibi bi mantalite mevcut

Bir sene kullan sonra konuşalım ;).
Sosyal ağlarda paylaş

bir anda atiyorum Honda cbr 600rr alsa adam ilk motor olarak cok zorlanir ama onu kullanmakta, oyle de bir durum var. cunku hem agir motor hem gazi cok hassas, vs. ilk motor olarak az torklu bir motor almak mantikli ccden ziyade. ama mesela illa 125le basliycak diye de birsey yok 300 hatta 500 ccye kadar yolu var motor cok agir olmadikca baslangic motorunun. ben ninja 250 ile basladim, simdiki kafam olsa keske direk monster alsaydim diyorum cunku 20bine yakin kredi cekmistim almak icin ninjayi aksesuari vssiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...