CythraulAkhera Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Merhaba arkadaşlar, Uzun süredir girmiyordum patiye aranıza dönmekten mutluluk duydum. Bir sorum olucak, programlama konusunda neredeyse hiç bilgim yok ama arkadaşıma bir kod yazdırdım C++ da türkce karakterleri ingilizceye ceviren mesela , " Kullanıcı Sözleşmesi " , hepsini seç diyecegiz ve "İngilizce karakterlere çevir" butonuna bastıgımızda " Kullanici Sozlesmesi " olarak çevircek. Kod aşağıdadır. Teşekkür ederim. #include #include char c[101]; int main() { cout<<"write here="; cin.get(c,101); for(unsigned int i = 0; i <= strlen(c)-1; i++) { cout<<<' '; if(c[i] == 128) c[i] = c[i]-65; else if(c[i] == 135) c[i] = c[i]-36; //C si c else if(c[i] == 141) c[i] = c[i]-36; //i else if(c[i] == 124) c[i] = c[i]-13; //I else if(c[i] == 167) c[i] = c[i]-64; //g else if(c[i] == 166) c[i] = c[i]-95; //G else if(c[i] == 148) c[i] = c[i]-37; //o else if(c[i] == 153) c[i] = c[i]-74; //O else if(c[i] == 129) c[i] = c[i]-12; //u else if(c[i] == 154) c[i] = c[i]-69;//U else if(c[i] == 159 ) c[i] = c[i]-44; //s else if(c[i] == 158 ) c[i]= c[i]-75; //S } for(unsigned int j = 0; j <= strlen(c)-1; j++) cout<; return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 c anlamıorm da syntax falan hatalı deılse dogru herhalde bu? ascii olarak çevirip orda karakterleri değiştirip tekrar chr yapıo soru ney Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CythraulAkhera Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 sorum genel olarak bu kod un amacı karsıladıgı mı? belirttigim gibi benim neredeyse hiç bilgim yok. online compiler lardan deniyorum iostream.h de ve "writehere:" kısmında hata gösterdi, belki library i tanıyamadığı için bu hatayı veriyor, emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 #include bu satırdan sonra bunu ekle tekrar dene using namespace std; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CythraulAkhera Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 "iostream.h" ' ı bulamıyo. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CythraulAkhera Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 sanırım iostream.h eski bir library imiş bunu iostream yapıp denedim bu sefer sorunlar daha da çogaldı, library degisince iceriginde degismesi lazım sanırım iş uzadı. yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hell_Angel Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 ascii kodlarını kontrol etmedim fakat char değişkeni if cümlesinde == operatörü ile değil = operatörü ile kontrol edilir.bu şekilde değiştirirseniz kodu ve ascii kodları doğru karakterleri gösteriyorsa programınız sorunsuz çalışacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 CythraulAkhera said: "iostream.h" ' ı bulamıyo. :( #include olarak dene bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CythraulAkhera Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 bu sefer de " if(c = 128) c = c-65; " kısmında " incompatible types in assignment of 'int' to 'char [101]' " hatası veriyo ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CythraulAkhera Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 @seele öyle yapıyorum artık iostream.h ' ı kabul etmiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hell_Angel Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 if(c[ i ] = 128) c[ i ] = 67; gerisini de bi ascii tablosuna bakarak yapabilirsin yada her compiler'da çalışmayabilir ama if(c[ i ] = 'Ç') c[ i ] = 'C'; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CythraulAkhera Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Çok teşekkür ederim hemen deniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2013 string letter = ""; cout << "write here=" << endl; cin >> letter; şöyle gitsen de güzel olabilir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar