Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C++ Harf Cevirici

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir girmiyordum patiye aranıza dönmekten mutluluk duydum. Bir sorum olucak, programlama konusunda neredeyse hiç bilgim yok ama arkadaşıma bir kod yazdırdım C++ da türkce karakterleri ingilizceye ceviren mesela , " Kullanıcı Sözleşmesi " , hepsini seç diyecegiz ve "İngilizce karakterlere çevir" butonuna bastıgımızda " Kullanici Sozlesmesi " olarak çevircek. Kod aşağıdadır. Teşekkür ederim.

#include
#include

char c[101];

int main() {
cout<<"write here=";
cin.get(c,101);
for(unsigned int i = 0; i <= strlen(c)-1; i++) {
cout<<<' ';
if(c[i] == 128) c[i] = c[i]-65;
else if(c[i] == 135) c[i] = c[i]-36; //C si c
else if(c[i] == 141) c[i] = c[i]-36; //i
else if(c[i] == 124) c[i] = c[i]-13; //I
else if(c[i] == 167) c[i] = c[i]-64; //g
else if(c[i] == 166) c[i] = c[i]-95; //G
else if(c[i] == 148) c[i] = c[i]-37; //o
else if(c[i] == 153) c[i] = c[i]-74; //O
else if(c[i] == 129) c[i] = c[i]-12; //u
else if(c[i] == 154) c[i] = c[i]-69;//U
else if(c[i] == 159 ) c[i] = c[i]-44; //s
else if(c[i] == 158 ) c[i]= c[i]-75; //S
}
for(unsigned int j = 0; j <= strlen(c)-1; j++)
cout<;
return 0;
}
Mesaj tarihi:
sorum genel olarak bu kod un amacı karsıladıgı mı? belirttigim gibi benim neredeyse hiç bilgim yok. online compiler lardan deniyorum iostream.h de ve "writehere:" kısmında hata gösterdi, belki library i tanıyamadığı için bu hatayı veriyor, emin değilim.
Mesaj tarihi:
sanırım iostream.h eski bir library imiş bunu iostream yapıp denedim bu sefer sorunlar daha da çogaldı, library degisince iceriginde degismesi lazım sanırım iş uzadı. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Mesaj tarihi:
ascii kodlarını kontrol etmedim fakat char değişkeni if cümlesinde == operatörü ile değil = operatörü ile kontrol edilir.bu şekilde değiştirirseniz kodu ve ascii kodları doğru karakterleri gösteriyorsa programınız sorunsuz çalışacaktır.
  • Yeni Oluştur...