Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chargeback / harcama itirazı / avukat

paspatur

Öne çıkan mesajlar

işyeri tarafındayım
müşteri sanal kart bilgilerini telefonda üçüncü şahıslarla paylaşıyor. Güya fotoğraf makinası alacak. Fakat karşısındaki eleman dolandırıcı. Sanal kart bilgilerini alıyor ve online benden alışveriş yapıyor.
Kart sahibi CB yapıyor. Banka benden belge istiyor.

Şimdi soru şu;

Kart sahibi kredi kartı bilgilerini bilerek ve isteyerek tanımadığı 3. kişilerle paylaştığına ve bunu da itiraf ettiğine göre, benim işyeri olarak bu tutarı karta ödeme ihtimalin yine de var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur said:

işyeri tarafındayım
müşteri sanal kart bilgilerini telefonda üçüncü şahıslarla paylaşıyor. Güya fotoğraf makinası alacak. Fakat karşısındaki eleman dolandırıcı. Sanal kart bilgilerini alıyor ve online benden alışveriş yapıyor.
Kart sahibi CB yapıyor. Banka benden belge istiyor.

Şimdi soru şu;

Kart sahibi kredi kartı bilgilerini bilerek ve isteyerek tanımadığı 3. kişilerle paylaştığına ve bunu da itiraf ettiğine göre, benim işyeri olarak bu tutarı karta ödeme ihtimalin yine de var mı?

Yapılacak mail order işlemi için karşı tarafa elektronik olarak bir mail ordu formu gönderdiysen ve bu formu imzalattıysan bankaya sunduğunda itiraz hakkı yoktur.

Böyle bir form göndermediysen ama müşteri yaptığı alışveriş karşısında bir kargo gönderdiysen ve müşteri o kargoyu aldıysa.

Kargo teslim belgesini bankaya sunup müşterinin itirazını durdurup cb ödemesi yapmazsın.

Ama mail order formu ve kargo teslim bilgisi yoksa 3 gün içerisinde ne kadar itiraz etsende para hesabından kesilip müşterinin kartına iade edilecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur said:

yok şifreli değil.

yav arkadaş bu nasıl iş ya.
Millet cayır cayır mal gibi dolandırılıyo
şifreler CVV ler havada uçuşuyo, parayı biz ödüyoruz. Bunun bi yolu yordamı olmalı abi.

Nasıl dolandırmış arkadaş sen olayı bi anlar sattığın malın kargosunu göndermek zorundasın. Eğer hizmet sattıysan faturasını kargo ile göndermek zorundasın.

Sen bunları yapmadıysan zaten şuanda dolandırıcı pozisyonunda olan banka gözünde sensin?

Para niye çekilir mal yada hizmet karşılığında olayı adam gibi anlatmıyorsun gizleyerek söylüyorsun birebir yaşanan olayı anlatırsan tam detaylı yazayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ali Veli var.
Bir ilan için arıyor x siteyi foto mak alacak.
Aradığı adam dolandırıcı Hasan Hüseyin.
Adam bundan kart bilgilerini alıyo.
Sonra o bilgilerle geliyo benden telefon alıyo.
Ben faturayı kesiyorum. Malı kargoluyorum. Dolandırıcı gidiyo kargodan malı Hasan Hüseyin olarak alıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

S3n siparis bilgilerini ve kargo makbuzunu bankaya iletiyorsun hasan huseyin olarak. Senden cb kesemezler ilk olarak. Kartin asil sahibine hasan huseyin bilgisi verili oda bu kisiye dava acar. Bu kadar basit.

yada sen gider dava acarsin hasan huseyine nitelikli dolandiriciliga giriyor bu is
Sosyal ağlarda paylaş

Son not: Mail order yada sanalpos sistemlerinde hiç bir zaman isim soyisim kontrolü yapılamaz.

İsim soyisim numaradan yazılan bir olaydır. Kimle muhattap olduğunu görmek için.

Para çekerken; Kart nosu, son kullanma tarihi ve cvv geçerlidir. Bunları doğru giren kart hamili sayılır ve kargo ona çıkar.

Faturanızı ve kargo teslim edildi kağıdını bankaya sunun hesabınızdan cb kesilmez.

Eğer bunları sunamıyorsanız kusura bakmayın o işlem baştan sona üye işyeri tarafından şaibeli bir iştir.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki sanal ürün satanlar için (cd-key vs)?

Ben mesela yanlışlıkla double charge zannedip bir tanesi için cb girmiştim, tak diye yatırdılar hesabıma parayı. Ha tabii steam de hesabımı "credit card fraud" şüphesiyle suspend etti ama konu sanal ürün satımında satıcı kendini nasıl korur?

kargo fişi fln da yok?
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Peki sanal ürün satanlar için (cd-key vs)?

Ben mesela yanlışlıkla double charge zannedip bir tanesi için cb girmiştim, tak diye yatırdılar hesabıma parayı. Ha tabii steam de hesabımı "credit card fraud" şüphesiyle suspend etti ama konu sanal ürün satımında satıcı kendini nasıl korur?

kargo fişi fln da yok?

Şu şekilde faturayı sana kargo ile göndermesi lazım. O zaman yine teslim belgesi olacak elinde.

Blizzard mesela aylık üyelik alın cb yapma hakkınız var. Ama hesabınız kapanır o ayrı:) Sanal oyunlarda hesap kapatıldığı için bu işlere girişemiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

o zaman ben paypalla satmayayım key fln peh

Paypalda kurallar gereği sen zarar etmezsin cb den paypal zarar eder.

Paypalın kendisine ait bir itiraz sistemi vardır ve buna cbleri katmaz.

Paypal satıcıdan ürünü göndermesini alıcıdanda onaylamasını ister.

Bu işlem bittiğinde para aktarılır. Alıcı onayladıktan sonra para hesabına geçer şayet paypal üzerinden değilde banka üzerinden itiraz ederse bu sana yansıtılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...