Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Otobus Macerasi

Ninja

Öne çıkan mesajlar

ben binerim otobusede macera yasanmaz mi?
Neyse bindim otobuse ve otobus kavramini anlamaya calisarak bir 20 dakika gecirdim insanlar birbirlerine saygili yaslilar yerini aliyor gencler ayakta filan neyse sonra bir an bir fren yapti otobus turistin biri kirmizi isikta gecmek istedigi icin o fren ile bir yasli amca demirden eli kurtuldu yani bu iste askiliga tutunuyormus fuuup diye ses duyuldu ve adam savruldu. Iste o an iki soru geldi aklima kurtarmaliyim ama en acisiz sekilde cunku inanilmaz derecede havalandi adam kus gibi. o an ikinci soru kurtarirsam biryeri yinede incinir mi. O sebeble bize ogretilen bir tutus sekli var ama o tutus sekli saldiri amacli onu yumusatarak uygulama yolunu dusunup sectim . Boyle zipliyorsun ama tum nefesini yukarida tutup hafifce sol kolun onunde one yuvarlaniyorsun daha sonra da bir kac ayak pozisyonu ve kol pozisyonu var . onu yapip adami yanlamasina tuttum. oyle bir pozisyon ki iki ayagimin bir tanesi adamin karin boslugunun hemen ustunde iki kolum ise adamin incinmemesi icin semsiye gibi adami tutmus halde. Adam gozlerini araladi nasil sevindi anlatilamaz :) bana 500 en verdi guldum al dedi sen kurtardin beni. Rahip sanmis beni. O yuzden vermis. sacimi cok kisa kestirdigim icin ayakta ninjatabi gorunce ya rahip ya da bahcevan saniyorlar zaten :)en kotu ihtimal cosplayer.
Neyse iste bugunde boyle bir macera oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben toplu tasit araclari pek kullanmayan kesimdenim :) Eger cok zorlanacagim bir yerse motorsikletimi kullaniyorum ama onun disinda hep yuruyusu seciyorum. Otobus ise bana cok yeni bir kavram :) Ayrica yasadigim yerin heryerinde tapinak mevcut Kyoto da :) Bir de pollution konusuna ozen gosterdigim icin sehir disi unsurlarda subway tercih ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ninja lik yapmiyorum ben : ) Yani Ninja Restaurant ve Ninja Yashiki mekaninda calisiyoruz ama buna ninjalik diyemeyiz geleneksel anlamda : ) Performistlik diyelim . Sadece giyim tarzim geleneksel tarz. Ninja nickini neden aldigimi spor bolumunde acikladim.
Ayrica meslegim su siralar Restaurant ta calismak ve dojo da calismak. Maddiyat konusu ise gecmisim de Hosutoluk yaptigim icin parasal bir sorunum yok. Ama birsey cok dogru Japonya cok pahali bir ulkedir. Ayrica biz meyvalari hediye paketi yapip hediye de ederiz. Cunku yetistirilmesi zor bir unsur ve disaridan da az alindigi icin biraz pahali.
Sosyal ağlarda paylaş

hosutoya baktım şimdi google'dan, ne ufku açık adammışın. son soru daha sonra uyguladığın dövüş tekniğine geçilir. türk'sün herhalde bu kadar iyi türkçe konuştuğuna göre? herhangi bir orta asya türk milleti mensubu da olabilirsin gerçi, tacik, ozbek, kazak, türkmen, tatar dilleri türkçeye çok benziyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Half Jp Half Tr idim. ama artik JP yim.
Hosutoluk her model olan kisinin rahatlikla yapabilecegi bir meslek sadece hangi bolgede yapilip yapilmayacagini bilmek yeterli. Ama G.Kore disinda bu tip bir meslek yok. Onun disinda daha cok farkli Jigolo sekilde baska kurallara ve tarza sahip meslekler mevcut ama Hosutoluk cok farklidir zaten internette daha cok bilgi edineceksinizdir. Ayrica Tr de yasadigim donemde de herzaman JP idim. Kisaca Tr de bir sure yasayip anavatanima dondum diyebilirim.

Dovus demek isterken hangi martial arts sordunuz sanirim.
Aslinda Martial Arts olarak Aikido Kendou ve birkac daha farkli dal denemem oldu fakat. Uzun sureli calisma gosterdigim Budou Taijutsu dur. O da heihou tarz dir yani Distance Defence art. Martial art yada musabakasi olan bir sanat degildir.Asla ve asla da ogrenciliginiz bitmez her daima yeni seyler ogrenirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Insan oldurmek asla ve asla yapabilecegimiz birsey degil.
Cunku Budou Taijutsu ailesi olarak pure good heart birinci kural. Ozellikle sokakta kavga oldugunda eger ki etrafimiz cevrelenmemis ise kacmak en iyi secimdir. Asla ve asla karsimizdaki kisiye teke tek te zarar vermeyiz. Eger ki 3 kisi bizi cevrelemis ise ve baska bir secenegimiz yok ise kacmaya yonelik budou uygulanir. Onun disinda kimseye bir guc gosterisi yada birsey kanitlamak icin asla kullanmaz. Tabiki ben Bujinkan dan bahsediyorum. Onun disindaki federasyonlar kendi korumalarini budou ile egitebiliyor yada mafia insanlari ama bizim acimizdan biz hicbir zaman kavga baslatan degiliz ve olmadikta. Huzur ve baris tek onemli olan. Budou taijutsu ogrenme nedenim felsefesine yakin olmam dan dolayi. Yoksa bir kisi ile ego ustunlugu saglayip kavga cikarmak degil.
Sosyal ağlarda paylaş

kafanizda degisik bir kavram olustu Turkceden dolayi sanirim.

Her Bujinkan Budou Taijutsu catisi altinda calisan zaten bu ailedendir. Fakat en onemli konu Bujinkan egitmeninin budou yu ne kadar iyi anladigi ilede onemlidir bu Bujinkan ile olan koprunuz. Kisaca eger sizde Bujinkan Budou Taijutsu da ozveri gosterir calismalara katilir iseniz kabul alirsaniz o aileden olursunuz. Ayrica buyuk babamin da Bujinkan catisi altinda calistigi icin Bujinkan konusuna onceden haberim olmasi disinda bir artisi yok. Yoksa cok fazla gaijin de Bujinkan ailesindendir. Internasyonel bir ailedir. Bir onemli unsur var;
Bujinkan in kurucu Soke sinden yani egitmeninden egitim almak daha onemlidir. Cunku daha cok fazla sey ogrenip paylasma unsuru dogacaktir. Yani JP Chiba da bir sure calismaniz daha iyi Budou yu anlamaniza yardim edecektir. Bu sebeble bu ziyaretleri cok sayida internasyonel dojo gerceklestirir aralikli Chiba ya. Tek korkum kurucu kisi cok yasli ve eger ki bir sorun olusursa hic ondan sonra gelecek bir kisi yok. Kimseyi suclamiyorum ama cok sayida internasyonel sensei var ama JP sensei inanilmaz az bu durum cok uzucu.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi bir konu aciklik getireyim. Tehlikeli bir ortamda hic bulunmam. Yani bir kisi bana karsi soz etse yada itekleme girisimi olsa ben orayi terkederim.Ayrica TR ye gelmem ben. Cunku ne an ne olacagi belli olmayan tehlike egrisi yuksek bir yer. Ama JP de belirli yerler disinda tehlike egrisi dusuktur bu sebeblede cunku kavga cozum degil daha kotu sonuclara yol acar. Cunku ogrendigimiz wristler yani lock lar yada variationlar gercekten olumcul dur. Uygulamaya kalkarsak karsi taraf buyuk zarar gorur. Silah konusuna gelirsek eger ki bir kisi silahi uzaktan dogrultup vuruyor ise pek birsey yapamayiz tabiki. Ama yakinda oldugunda variationlar yine var. Kisaca kavgadan uzak durmak birinci nedenimiz.

Ayrica ilginiz var ise

Istanbul Bujinkan olarak var.

Izmir de ve Ankara da Genbukan var bu biraz daha farkli olsa da yine benzerlikleri yuksek oldugu icin calisabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh-

Japonya yi anlatan ve Japonya da yasam ile alakali bir forumda bir dostun paticikten bahsetmesi ustune bir kez geldim. Sonra Noyzura sama ya yapilan bazi haksiz durumlari gozlemledim. Ondan sonra da uye oldum. Oncelikle Noyzura sama ya yapilan inquisition i onlemek icin bu nick i aldim. Sonra da Ninjalar hakkindaki bilgileri aktarima gectim.

Black Ice-

O tur sekilde reklam yada anime desenli otobusler daha cogunlukla
Tokyo yada Osaka da olmakta. Ornek vericek olursam Kyoto da daha cok Sakura ve Karga Ninja amblemleri olan desenler kullanilmakta. Sebebi Kyoto da Eiga Mura olarak anilan ve Samurai filmlerinin ve ninja film sanayisine ait bir kucuk holywood yeri bulunmasindan kaynakli. Tokyo da da cok daha buyuk boyle merkezler bulunmaktadir. Ayrica cok sayida sehirde de kendine ozgu konulara ait otobus desenleri kullanilmakta ama en cok Akihabara bolgesinde izlediginiz animelerine sahip desenli otobusler kullanilmakta.

Lithran-

Tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...