Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pati Avukat - Kiracı Hukuğu


Nomak

Öne çıkan mesajlar

Merhaba, kiracı - hak - hukuk konularına biraz uzak olduğumdan bir konuyu danışmak istiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.

Geçen hafta bir daireye kiraya çıktım ancak kiraya çıkarken emlakçı ve ev sahibi bazı teyitler verdiler, şu şekilde balkonu kullanabilirsin ve evcil hayvan problem değildiye. ( Bahçe katı daire ) Neyse daireye taşındım ben, apartman yöneticisi geldi bugün yanıma diyor ki biz karar aldık, apartmanda hayvan beslenmeyecek ve bahçe katındakiler balkon alanlarını kapamayacak.

Şimdi arkadaş ev sahipleri bir kısmı bu durumdan bir haber, bende iş yapan bir insanım ve yayınlanan yazıda ıslak imza yok ne yöneticinin nede mal sahiplerinin yani benim daire sahibim ile konuştum bu kurarlardan hiç haberi yok ve mal sahibi karar alınan toplantıda yokmuş.

Yönetici diyor ki şikayet gelirse eğer sorun olacak vs.. Yani ne şikayeti neye göre kime göre gelecek...Ben bir kiracı olarak haklarımı bilmiyorum ama imzaladığım sözleşmede yukarıda soruna yol açan 2 konu yer almıyor.Kafam karıştı yöneticinin yetki alanlarınıda bilmiyorum.

- Halpx

/tacticalsalute
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Köpeğin cinsi Bull terrier. 4.5 yaşında.Zararsız bir hayvan zaten evcil bir hayvan işte uzun süredir benim gibi titiz bir insan ile yaşıyor :)

Balkonu yükseltici ile normal bir balkona çevirmek istiyorum çünkü yer ile aynı hizada ve sınırları belli sadece çevirmemişler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Kanuna baktigim ve dersten hazirladigim kadariyla balkona o dedigini kat maliklarinin 4/5'inin oranini almadan yapamazsin o isi, mahkemeye gotururlerse yikilir, kiraci oldugun icin de sorunlar senin acindan buyur.

Eger bu apartman karari sen tasindiktan ve hayvan orada yasamaya basladiktan sonra alindiysa bir etki yaratmaz, sonra geldiyse de hayvan haklari kanunu eve alismis hayvan sokaga atilmaz der. Hayvanin kalir yani ama yine de mahkeme ye basvurup barinaga kapattirma filan yapabilirler.

Bir de bu isi bilen avukata sor, ogrenciyim ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...