Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversiteler rehberi.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hele şöle hacettepede bi kaç dönem geçirin ard arda, bakalım fikirler değişecek mi :)

bu arada hacettepe, özellikle beytepe kampüsü ile soruları olan varsa özel mesajlara açığım.[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind
Mesaj tarihi:
yazamayacagim simdi, bilkent'le ilgili sorulariniz icin de ben acigim efendim.

said:
fizban, 30 Kasım 2004 22:12 tarihinde demiş ki:
3. kızlarına göre de üniversite seçmeyin.

boyle bisiy dusunuyorsaniz da bilkent aradiginiz okuldur ayriyetten. [ben oyle mi yaptim, tabiki hayir.]
[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 30 Kasım 2004 22:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Sabancı Üniversitesi

Teknoloji olarak türkiye de hiçbiryerde olmayan imkanları var. Eğitim olarak da çok az öğrenci ve çok az dal olduğu için üniversiteler sıralamasında zirvede olamıyor ama hoca kalitesi, ve ortalama olarak türkiye'de ilk 3ten çıkmayacak kalitede diyebiliriz. Ders olarak da zordur fakat her sene zorlaşan bi yapısı vardır. En sevdiğim yanı ve tercih sebebim de branşın 3üncü sınıfta seçilmesidir fakat burada benim bir aptallığım oldu sosyal fakültesinden burslu girenler her türlü mühendislik dallarını seçebiliyormuş ben amele gibi lisede fm okudum ve belki de kazanabileceğim bir bursu kaçırdım. tm ve fm başarı burslu puanları arasında 10dan fazla fark var. Öğrenci kalitesi olarak da yarısı burslu olduğu için en az ayrım yapılan hatta hiç yapılmayan bir özel üniversite. Kız konusunda her geçen sene başarı oranı artıyor(anlayacağınız manada). Yurtlar da gerek bağlantı gerek de ortam açısından çok kaliteli.
Okuldaki tek sorun yemekler. Ne güzel yapabiliyorlar nede ucuz. Yani ızgaralara abone oluyorsun burada.
Gelip görülmesi de ayrıca gereklidir..
Mesaj tarihi:
said:
_Dalamar_, 30 Kasım 2004 22:03 tarihinde demiş ki:
Abi isterse saniyede 1 gbla çeksin yurttan kendi evin gibisi yok ya :) Yok gece 1 den sonra girmek yassah yok oda arkadaşın gay çıkıyor :P

işte biszim yurtta bu yok..dedim ya kural yok..sadece kağıt uzerinde var..
Kız erkek yurdu bilem ayrı deil.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya
Mesaj tarihi:
Eskisehirde Hukuk okuyan varmı?[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 30 Kasım 2004 22:20 tarihinde demiş ki:
internet cafeye veya starbucksa değil de üniversite kurumuna gittiğinizi unutmayın, hepsinin kendinize göre en bi süper sentezini bulup oraya gidin.

bizim okula starbucks aciliyor onumuzdeki gunlerde..

yorum yok daha fazla =)[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Mesaj tarihi:
Aman da aman hemen bizim uniye laflar atılırmıs neymis sehir icinde deilmismis itunun guzel kızları vermis peh peh cok gordunuz sanki odtu mimarlıgın ya da temel bilimlerin kızlarını da konusuyosunuz deil mi =) Yok ben gordum de ondan seetiydim.

Ehem neyse geyik bi yana =)

ODTÜ Elektronik

ODTÜ iyi unidir hele ankaradaysanız müthiştir baldan tatlıdır. Kampusu cok guzeldir yesil orman vs bana sorarsanız bi tek bogaz manzarası eksik o da olsaydı herhalde burası cennet derdim =P Sosyal ortamı eğer iyi insanlar bulursanız çok iyidir (bulamazsanız kotudur =P). Klupler vs cok aktiftir ve zilyon tane klup vardır ne yapmak istediginize gore mutlaka kendinize uygun birileri bulabilirsiniz odtu o kadar buyuk bi yer.

Ankara dısından geliyosanız yurtlar iyidir, duseceginiz yeni yurtlar cidden cok iyi temiz net baglantısı tas gibi ama eski yurtlar diyebilecegimiz yerlerdeki ortamı da baska bi yerde gormedim acıkcası kendi icinde bi sehir resmen =) Net baglantısına gelince yorum yok baglantının odtu hubı'nda (dc'de) 10 mbps'ye cıktıgı gorulmustur.

Ancak istanbul'dan ankara'ya geliyosanız ankara'ya alışma zorluğu var bunu goze almanız lazım. ODTÜ sizin her türlü ihtiyacınızı karşılar vs ama ben arada bi ankaraya gidiym aha bu sehir de neymis derseniz sora da istanbul gibi ortam beklerseniz ya da benim genclik gunlerim beyoglunda taksimde gecti diyosanız gelmeyin hic bosuna.

Bölüm konusuna gelince... Elektrik elektronikten uzak durun hatta kaçın koşun olabildiğince ODTÜ elektroniğe girerseniz sora "ah ben neden fizikte degilim" ya da "ben aslında basit bi muhendislik istiyodum" ya da "keske ossde bi yirmi puan daha az yapsaymısım da daha dusuk puanlı bi yere girseymisim" demeyin buna hazırlıklı olun =)

Belki de bu yazıyı okuyanların en cok merak ettigi egitim konusuna gelince. ODTÜ'de hele hele mühendisliklerde okumak kolay değil, ödev vs. olarak sorun cekmezsiniz cunku nerdeyse yok =) Fakat derslerin duzeyi hocaların anlatısları ve sınavlardaki zorluk derecesi olsun kolay degil artı etrafınızda cidden bi suru zeki adam olması da cabası. Bu bazen iyi ama bazen cidden kotu bisey =) Sınavlara lablere calısmak su topluluga gitmek vs vs derken haftasonuna cidden yoruldugunuzu hissediyosunuz ama bana sorarsanız hepsine deger.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Mesaj tarihi:
Hacettepe Elektrik - Elektronik Müh.

Kampüste yer olarak en gıral yerdeyiz.Bölümün inekleri olarak görülüyoruz.Buraya girerseniz sosyal faliyetlerinizi iptal etmeye hazırlıklı olun.

Standart bir ünide olduğu gibi hocalar kaşıkla verip kepçeyle alıyor.Bölüm tamamen İngilizce - Türkçe ve Tarih dersleri ve bilumum lab dersleri hariç -.Bölüme kız için gelene daha rastlanmadı çünkü bölümde kız yok gibi bir şey.Bölümün projelere imkan sağlayamama gibi bir derdi yok icabında Güneş enejisi ile çalışan araba bile yapılıyor.

Yazın sizden boş durmamanız bekleniyor çoğu şey bildiğiniz farz edilir bkz matris , matlab ... Elektrik ve Elektronik in her hangi bir dalında master yapma imkanınız var.Derslerimiz zordur çalışmadan geçilebilcek ders yoktur.İmkan olarak Odtü ile yarışırız çünkü aktarılan kaynaklarımız öğrenci başına eşit daha labımızdaki bilgisayarlar yenilendi.Ve bu bilgisayarları sadece bölüm öğrencileri kullanabilir.

Bizde yaz okulu denen kavram pek yoktur onun yerine repeat kullanıyoruz repeat almak gayet basit.

Genel olarak Beytepe ye ulaşım kolay ama uzun üstelikle bu ulaşımı Ikarus denen kamyondan bozma otobüslerle yapmak adamı deli ediyor Melih abiye saygılarla nerde lan metro hödük diyoruz Sıhhiye - Beytepe arası güzergahtan en kötüsü 20 dk da bir otobüs geçer.

Yemekhane de yemekler orta hallidir beyenmeyen her türlü tavuk mahsülünü yiyebilir.

Yaz şenlikleri hariç pek kavga görülmemektedir.Eylemler de pek olmamaktadır.Kütüphanemiz Odtüyle kıyaslanamayacak kadar küçüktür.Sorunuz varsa pm den atrn

[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!..
Sir Isaac Newton (Cambridge Üniversitesi'nde hocayken)

[Bu mesaj screamer tarafından 30 Kasım 2004 22:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
sticky isterik[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya
Mesaj tarihi:
Istanbul Ticaret Universitesi
Arkadaşlar öncelikle süper ve eğitim için kurulmuş bir universite.Benim bölümüm Görsel İletişim gayet güzel bir bölüm.Ortam olarak çeşitli kesimelrden insanlar olmasına rahmen gayet sarıo insanı.
Ayrıca gerek sportif gerekse sosyal faliyetler olsun gayet güzel.Ayrıca hazırlıklardan orendıım kadarıyla 210 saat dewamsızlık +30 gun rapor alama gıbı koalylıklar war (7tpde 52 saat en fazla dwmsızlık).
Ayrıca okulun hocalarının çogunlu Marmara Universitesinden transfer edilmiştir.Ayrıca okul 300bin üyesi bulunan dünyanın en buyuk sıvıl toplum orgutu olan IstanbulTicaret Odası tarafından desteklenmektedir.
Daha fazla bilgiyi www.iticu.edu.tr den orenebılırısnız...
Mesaj tarihi:
gok-kart falan denmşken buran çankayalılara reklam yapalım :)

Perşembe günü saat 15.00 da genel kurul toplantımız var , yer:topluluk odası (vitray atölyesinin yanında , ora da nere derseniz , koridorun en sonundan sağa dönün yada direk o yönde yürüyen birini takip edin :))
bu arada tog a haksızlık etmeylim oldukça aktifler :) yönetimdeki arklarıda çok severim (sınıf arkım oldukları içinmi acep :-p)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 30 Kasım 2004 23:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Sabancı Üniversitesi
Kampüs

Şehre gayet uzak ama shuttle seferleri güzel işliyor, 45 dakkada Taksim'e gidebiliyoruz.
İnanılmaz bir kampüsümüz var, çok teknolojik ve post modern stilde yapılmış uzay kampını andırıyor ilk bakışta. 4 fakülte, rektörlük ve gözlem kulesi, yapay gölet, kapalı spor tesisi, gösteri merkezi, üniversite merkezi, açık spor sahaları ve yurtlardan oluşan orta büyüklükte bir kampüsümüz var. Derli toplu ve çok güzel gerçekten.

Yurtlar
Kesinlikle kalınası, harika yurtlarımız. 2 kişilik 1800 dolar yıllık, 4 kişilik 900 dolar. Haftada 4 gün temizliğe geliyorlar. Birçok yurdun aksine, duş ve tuvalet genel kullanımda değil, odalara özgü. Çok rahat ve çok güzel dorm ortamı var bence. Cafe Dorm muhabbetleri falan güzel oluyor.
Görüp görebileceğiniz en rahat kampüs. Kız erkek karışık yatakhaneler. Kampüs içinde istediğin zaman istediğin yere git karışan yok. Ses yapıp başkalarını rahatsız etmediğin sürece ne yaptığına asla karışan yok.

Dersler
Sabancı'nın bildiğim kadarıyla Tr. de eşi olmayan ilk 2 sene karışık ders sistemi var. Derslerimiz gerçekten zor. Eğer Sabancıya gelmeyi düşünüyorsanız, gece 3 den önce uykunun ne demek olduğunu unutsanız ve haftada 1-2 gece sabahlamayı göze alsanız iyi olur =) Hoş, eğer planlı programlı bir adamsanız daha rahat edersiniz ama her şeyi benim gibi son ana bırakıyorsanız, uykusuz geceler sizi bekliyor =)
İlk sene 6 adet ders var. Mathematics, Nature of Science, Social and Politic Sciences, History, English ve Turkish Language and Literature. Dersler birbirinden alakasız ve gerçekten bazen isyan ettirebiliyor ama inanılmaz genel kültür yapıyor bi mühendiste mesela, özellikle Hist ve SPS tarzı dersler. Ders sisteminden memnunum ben açıkçası, her ne kadar uğraştırsa da.

Yemek
3 adet yemek yenilebilecek mekan var. Yemekhane nispeten daha ucuz ve seçenek çok ama yemek düzeniniz bir yerden sonra kaydığından, her ne kadar yemek vakitleri geniş olsa da Cafe Dorm veya Kurdoğlu Fastfood u tercih etme durumunuz artıyor. Fiyatlar idare eder, yemeğe cidden para gidiyor burada ama.

İnsanlar
Okulun yarısına yakını burslu ama asla burslu burssuz ayrımı olduğunu görmedim şimdiye kadar, ki kendim de bursluyum. Arkadaşlarımın da burs durumuyla ilgili birşey bilmiyorum çünkü afişe edilmiyor hiçbir zaman.
İnsanlar genelde gayet iyi.

Yönetim
Her sorunumuz çözülmeye uğraşılıyor ve gayet demokratik.

Genel

Bence Türkiye'nin en iyi üniversitesi. Tek tercihim burasıydı, kazandım ve çok mutluyum. Herkese gönül rahatlığıyla öneririm.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Tahrik etmeyiniz pls
Mesaj tarihi:
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi

Eğitim fakültesi şehir içinde, kordona 100 metre , ve çok güzel hanımefendilerin bulunduğu bir ortam. Fen-Edebiyat , Ziraat , Mühendislik-Mimarlık , Su işleri , Dekanlık , Yüksek Meslek Okul' un oldugu kampus Çanakkale girişinde bir dağın üstünde :) ama boğaz manzarısa hakim derste canınız sıkılmıyor hiç :)

Devlet yurdunun ortamı tam olarak bilmiyorum ama çıkan olaylar falan kötü. Özel yurtlar bakımından zengin.

Çanakkale küçük bir yer olduğu için , büyük şehirlerden gelenler önceleri sıkılabilirler.

[Bu mesaj magecy tarafından 01 Aralık 2004 00:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Seandul'un yazısını açıyım bende
ODTU

Kampusune diyecek yok. Her taraf orman, çimen, ot böcek. Yurtlarını fazla gezemedim ama dışardaki yurtlara göre çok iyiler. bi 9 tane numaralandırılmış yurtları var. Bunlar çook ucuz. Artı 3veya 4 tane daha yeni yurdu var. Onlar fiyat performansta daha iyiler :) Artık olarak ebi 1-2 ve konuk evleri var. Bunlar pahalı biraz diğerlerine göre. Ama gerçekten yurtlar bölgesi süper biryer. Bütün yurtlar bir arada durduğundan herkes çok güzel kaynaşabiliyor. Bana kalsa ankarada olmama rağmen yurtta kalırdım :)
Kampuste aradığın herşeyi bulabiliyorsun. Marketten banklara sinema salonu (vizyonu geriden takip ediyor ve çok kaliteli değil ama 2.5m sonuçta :) ) yüzme havuzları bilimum futbol ve basketbol sahaları var. Sonra ayrı çarşı binası var. Onun içinde bir sürü restaurant ve çeşitli dükkanlar var.
Yemekhaneler cidden çok ucuz. Açıkcası her zaman güzel yemek yapmıyolar. O zamanlar yemekhanenin üst tarafını kullanarak istediğin yemeği seçebilirsin.
Ulaşım olarak çok uzak değil aslında. Hele bahçelinin ordaki köprülü kavşağı bitirdiler dolmuşla 15-20dk da kızılaya inebiliyorsun. Dolmuşlar 5dk bi geliyor ama o bile bazı saatler yetmiyor. Kuyruklar oluşabiliyor. Bunun yanında çok sık olmasada otobüsler de var.
Sosyal etkinlik zirvede resmen. 60-70 civarı topluluk var. Bunların içinde spordan müziğe, kültürel değerlerden düşünce topluluklarına kadar her çeşit topluluk var. Ve bunların hepsi çok aktif çalışıyorlar. Etrafta kağıt dağıtan sınıflara kadar çıkıp panolara afiş asan topluluklar var.

Derslerin işleyişini akedemik taraflarını daha ben de bilmiyorum :) Aslında bana kalsa haz. 7 sene geçirmeyi dilerdim :)[signature][hline]Rewenge will surely come...
Mesaj tarihi:
said:
Azmodai, 30 Kasım 2004 23:07 tarihinde demiş ki:
, nede sosyal ogrenci gruplari var, bi zgrw un muntazam go kart toplulugu var herhalde :P

fantazi bilim kurguda var tabi unutmamak gerek :P[signature][hline]Boo
Mesaj tarihi:
said:
Fistan, 01 Aralık 2004 01:09 tarihinde demiş ki:
Akdeniz Üniversitesine gelen bidaha geri dönemez.

Hönk? Sebep? Çözemedim :)[signature][hline]--- God is in the TV ---
Mesaj tarihi:
Kocaeli Universitesi

Kocaeli üniversitesi , darmadağın halinden tek hale dönme çalışmaları yapmaktadır.
bütün fakültelerini Umuttepe ( a.k.a. umutsuztepe) 'de toplamaya çalışmaktadır. şu anda İİBF fakültesi var sanırım orada. öğrenciler genellikle servis ile gidip geliyorlar.

ulaşma şeysi :

tiren ( ben bunu kullanıyorum 2.öğretimim uyuyorum paso)
otobüs ( efe tur ve asya tur . 6 milyon gidiş veya dönüş okulun önünde iniyosun)
servis ( ayda 250 milyon sanırım bu da , ama belli saati var bunun yani erken kaçıp gidemiyosun),

mühendislik fakültesi VİNSAN

şu anda buradayım ben , tamamen prefabrik binalardan oluşuyor. yani lise felan gibi de değil. bi tane açıkhava anfimiz var , ders felan yapılmıyor orada bildiğin artizlik. ama kampüs denizin hemen yanında , manzarası çok güzel. yemeklerimiz güzeldir. yağmur yağınca pıtpıtpıtpıtpıtpıt sesinden dersi anlamakta güçlük çekiyoruz , yolun hemen yanında tır sesleri yüzünden rahatsız oluyoruz bazen.

yemek :

hemen karşısında sarıyer börekçisi var , dersimiz felan düştüğü zaman okey atıyoruz , veya kağıt atıyoruz. önde giden oyunlar batak ve king.

insanlar :

valla 2 gün önce kocaeli'de uzun zamandır olmayan bir olay gerçekleşti ve sağsol kavgası çıktı.
bunun dışında yüksek derecede istanbul conconu var.
kampüsün %60-70'i istanbullu zaten neredeyse.
artık izmit istanbul olarak sayılıyormuş. öyle diyorlar.

hocalar iyi şu anda , herkese +15 ekleyen hocalar var. ama çok sap hocalar da var tabi. iyi geçinirseniz onlar da iyi oluyorlar.

bedava internet erişimi var 133 mhz bilgisayarlar ile. bilgisayar laboratuarı diye bir yer işte. herkes idda programına bakmak için gidiyor.

eksik kalan biyer varsa söyleyin yazarım[signature][hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
they bury me like footsteps in the snow.
Mesaj tarihi:
Ağlayayım belki sesim duyulur :P
Eskişehirdeki Hukukun oldugu uniyi bilen varmı?Yoksa niye yok?
Olabilir ben duydum sa niye ve nerden duydun?
Bekliyorum..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Mesaj tarihi:
buradaydi eskisi[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it.
  • Yeni Oluştur...