Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tesbih'in Günümüzdeki Amaçları

UltraPsycho

Öne çıkan mesajlar

Ya yine sinir geldi üstüme..Tesbih nedir?Alırsın ibadet edersin veya canın sıkılır sallarsın..Ama başkasına küfür eder gibi sallamazsın ki :)
Yani çok amaçlı kullanılmaya başladı şu tesbih..Bence her ele gitmiyo.Yani çok tip görüyom oyle ''Tesbihim var elimde,artık bende bir ağır abi ve delikanlıyım'' diyen.. :)
Tipi de bi görseniz,kulağında küpe ağzında sakız hafif kıllı önünü açmış..Bide geliyo diyoki ben senden daha delikanlıyım,entel dantelsin sen!!
Ben bu adama ne yapayım :)Çok özenti var çookk..
''En kral delikanlı,dürüst olandır'' derim her zaman,tesbihi olan değil..[signature][hline]Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ GADİR ÜLEAAYYYNNNN!!!

Sonsuzluğun ötesi içimizdedir!
Sosyal ağlarda paylaş

Tesbih'in islamla hiçbir alakası yoktur.

Tesbih islamla ve islam kültürüyle alakası olmayan, İslam'dan önce de kullanılan bir alettir. Yine ibadet vs konusunda da hiçbir geçerliliği veya hiçbir olayı yoktur tesbihin. Toplumda genel olarak böyle yanlış bir kanı olmasına rağmen sadece araplardan görülmüş ve esinlenerek kullanılmaya başlanmış dinle alakası olmayan bir "kültür alışverişi" sonucu bize geçmiştir tesbih.[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

tesbihin asıl amacı dua okurken sayısını tutmaktır...
ha bu başka bişilede yapılır tabi[signature][hline]bur_cu5,02 Ağustos 2004 01:45 tarihinde msnde demiş ki:
biz hip hopçu değiliz oğlum clubbercıyız...
oldu mu?

[Bu mesaj paspatur tarafından 26 Kasım 2004 19:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 26 Kasım 2004 19:54 tarihinde demiş ki:
Edik, gerek yok tartışma çıkıcak.

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 26 Kasım 2004 19:56 tarihinde değiştirilmiştir]

Herkes aynı görüşte galiba çıkmaz bişey :)[signature][hline]Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ GADİR ÜLEAAYYYNNNN!!!

Sonsuzluğun ötesi içimizdedir!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 26 Kasım 2004 19:54 tarihinde demiş ki:
Edik, gerek yok tartışma çıkıcak.

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 26 Kasım 2004 19:56 tarihinde değiştirilmiştir]

Edikleme eski mesajını koy bakim, yarın math sınav var öncesinde biraz stres atalım :p[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim tesbihin asıl amacaı sabır çekmek içindir . Sabrederken oyalanmak için tesbih çekilir . Özellikle 99 boncuklu tesbihler bu iş içindir .[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya yazdığım kısaca şuydu, insanlar neye inanırlarsa inansın eski inançları sonucu dinle alakası olmayan şeylere dini anlamlar yüklüyor, bisürü örnek var, tesbihten türbelere kadar. İnançlar birbirlerini oluşturuyor zaten. Mesela müslümanlıkta var diye edilen ölünün 40. günü duaları aslında Murat Bardakçı'nın bikaç hafta önce bahsettiği üzere Bizans'tan alınmaymış. Ve bence, kabe hala eski put sisteminden kopamamanın en bariz kanıtıdır. Her yıl binlerce müslüman, bir yapı etrafında dönüyor, tam bir putlaştırma var burada.

Ama tartışmayacağım ben yaz dediniz diye yazıyorum. Sensin put falan gibi cevaplar gelicek şimdi.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Tahrik etmeyiniz pls
Sosyal ağlarda paylaş

Sen sin put :-P

Yazlıkta bizim bi cocuk var 89lu gecen onu dısarda gordum selam falan verdi elinde de tesbih var cocugu gorsenız koparsınız eline hiç yakısmamıs ayrıca cocuk iskocyalı sacı sarı kıvırcık kısa falan hatta şişman bile cocuk ayagında da converse ... :lol:[signature][hline]zyx
Sosyal ağlarda paylaş

elinde tespih üstüne siyah üzerine hafif çizgili takım elbise tek boru tipi kaş gözler siyah pis sakal ve bıyık ve bütün kıllar ortada saçlar klasik kesim tüküre tüküre kaavedeki okey arkadaşlarına geçengün maçta hakemin hareketi görmeyip yuhalayınca karşı taraftarlarların tezaruhat yapması üzerine maç çıkışı nasıl karşı taraftarları sıkıştırıp dövdükleri hakkında birşeyler anlatmaya çalışıyor

o tespihi alın lan şunun elinden kroluğun göstergesi haline gelicek bu gidişle:D[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C

[Bu mesaj Chemical tarafından 26 Kasım 2004 20:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nukem_Verite, 26 Kasım 2004 19:47 tarihinde demiş ki:
ya tesbih çekmek çok zevkli bişi hakkaten direk kroluk olarak görülmese çok zevkli bişi bence en azından oyalanıosun otururken fln elin boş durmuo :)

aynı şekilde katılıorm hele bide kaygan bi tespihse manyak zewk alıosn
tesbih cewirirken ders calısabiliorm ayrıca(anca oyle konsantre oluom )[signature][hline]Yalnızlık paylaşılmaz
Paylaşılsa yalnızlık olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 26 Kasım 2004 20:07 tarihinde demiş ki:
Ya yazdığım kısaca şuydu, insanlar neye inanırlarsa inansın eski inançları sonucu dinle alakası olmayan şeylere dini anlamlar yüklüyor, bisürü örnek var, tesbihten türbelere kadar. İnançlar birbirlerini oluşturuyor zaten. Mesela müslümanlıkta var diye edilen ölünün 40. günü duaları aslında Murat Bardakçı'nın bikaç hafta önce bahsettiği üzere Bizans'tan alınmaymış. Ve bence, kabe hala eski put sisteminden kopamamanın en bariz kanıtıdır. Her yıl binlerce müslüman, bir yapı etrafında dönüyor, tam bir putlaştırma var burada.

Ama tartışmayacağım ben yaz dediniz diye yazıyorum. Sensin put falan gibi cevaplar gelicek şimdi.

Tartışma için cevap vermiyorum ancak söylemek zorunda hissetim kendimi.Putlaştırma konusunda sanırım kavram sorunu yaşanıyor.TDK sozlugune gore;
put:Bazı ilkel toplumlarda doğa üstü güç ve etkisi olduğuna inanılan canlı veya cansız nesne tapınacak sanem.

Soylemeye çalıştığım şey kabenın etrafında donmek her muslumanın yapmakla yukumlu olduğu bir davranıştır.Doğa ustu bir guc veya etkisi oldugunu için değil yani.

*Tekrar belirtiyorum bunu yazmaktaki amacım tartışmak değildir.[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...