Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzmir Örnekköy Barınak

souldarkorn

Öne çıkan mesajlar

Gittim örnekköy barınağına ve mama yardımında bulundum. Ama ticarethane olmuş haberimiz yok.

Ak saçlı sakallı nur yüzlü gözüken bir adam vardı barınakta. İnternette de fotolarını görmüştüm. "Merhaba mama yardımında bulunmak istiyorum" dedim. Amca da " iyi tamam koy kenara" dedi. Ne eksik ne fazla. Şaşırdım kaldım. Ne bir teşekkür ne bir güleryüz. Nasıl pozitif bir şekilde gitmiştim. Resmen bütün hevesim kaçtı. Kaldı ki adres sormaya gelen vatandaşa bile iyigünler dileyen insanlarız.

Neyse oğlum boşver millet sana iyi davranmak zorunda değil. Maksat kedicikler aç kalmasın dedim ayrıldım. Sonra çıkmışken bizim sıpaya oyuncak alayım dedim Serinkuyu daki pet shop a girdim. Sanabella mama gördüm nasıl falan diye sordum derken söyledim barınağa mama bıraktığımı. Adam bana demez mi abi ne yaptın sen. Orası resmen ticarethane oldu. Burdan bir sürü mama alıyorlar götürüyorlar oraya sonra ne olduğu belirsiz. Barınağa cins kedi köpek düşüyor el altından para ile satıyorlar. Çok büyük hata etmişsin. Keşke o mamaları sokağındaki kedilere verseydin dedi.

Çok pişman oldum. O barınakta ki ehtiyar amcanın suratsız halini görünce petshop da bulunana amcanın dedikleri olabilir gibime geldi. Keşke mahallede ki kedilere verseymişim diyorum şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

n'oldu şimdi bunu yazdın? siyasi görüşünü, giyimini kuşamını, tipini v.s. değiştirsen de zor senin halin. kişilik konusunu bi zorlaman gerekiyor.

konuyla ilgili olarak; oradaki barınakla ilgili bir fikrim yok. barınaklara bağışta bulunmak çok büyük düşüncelilik sorumluluk göstergesi, umarım şu barınakların koşullarının iyileştirilmesi, sayılarının arttırılması, gerekli denetimlerin yapılması, giderek her türlü hayvan hakları konuları kısa zamanda devletin, belediyelerin gündemine girer, ama insan hakkının olmadığı yerde hayvan hakkı hiç olmuyor =(

ayrıca sokak kedileri çok sefil yaşıyorlar, bir dahaki sefere mama için onlara öncelik ver madem. bir de hele bu sıcaklarda ''su'' konusunda çok duyarlı olmak gerekiyor. evdeki yiyecek kutularını biriktirip ve her evden çıkışta bir şişe suyla çıkıp, o kutuları dolu tutmak, her hayvanseverin mutlaka yapması gereken bir davranış olmalı. lütfen diğer hayvanseverleri de bu konuda uyarmaya çalışın, çünkü en çok susuzluktan öldükleri söyleniyor. kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...