Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

logo

Golge-i_Khan

Öne çıkan mesajlar

evet bitirdim, yolladım da.
Büyük değişiklikler beklememekle beraber, bence "güzel" oldu.
son anda, o kırmızı hareketi verdim, sonuçta bir üniversite; biraz dinamizm. kırmızı hem siyaha tat veriyor, çorbaya katılmış tuz gibi. Yazıları hilikus'un dediği gibi bir uyumluluk içine sokmaya çalıştım, o yüzden text'e akıyor. birleşikler falan.

bu da yollarken yazdığım, mail'de burda:
merhabalar;

uyandım...basladım digitalizasyona...
Hmmn bitti de.

Font ve yazılar etrafında ki "border"
kesin kararlar değil. değiştirebilir istek doğrultusun da

Logo'da daha kararlı ve hafızada kalıcı olması için full color kullandım bu sefer. Simetriyi de kaldırdım, göz yorgunluğu var ona.

Bu logo'da gördüğünüz üzere bir sınır var: bir sınır iki devleti ifade eder. Sınır ilişki nedenidir. Dost olma, düşman olma ifadesi. ekonomik alışveriş, kültürel alışveriş, bunların hepsinin başlangıcı bir sınırdır. Sınır iki ulus yaratır, böylece uluslararası ilişkiler doğar. diplamasi doğar. Sınır uluslar arası ilişkilerin başladığı yerdir.

burada bir denge siyasetini görüyoruz, bir devletin beyaz diğer devletin siyah olması, birbirilerini ayakta tutuyor. Eğer ki ikiside siyah olsaydı, içi dolu siyah bir kare olacaktı. Veya ikisi de beyaz olsa, içi beyaz bir kare olacaktı. Zıtların uyumu. Zıtların yine karşıtları sayesinde var olmaları...

Ve son olarak, uluslararası ilişkiler, insan temelli bir bilimdir. Ve burada bir insan kafasını silüetini görüyoruz. İnsansız uluslar var olamaz.

bir buluşup isteğe göre bazı değişikler yaparız.

[signature][hline]gimli zamanında demiş ki
Gimli (00:45) :
o zaman rahatla çünkü yaratıcılık kaybedilebilecek bi halt değil

Sosyal ağlarda paylaş

ukala bir reklamcı gibi yorum yapim, fazla karışık. akılda kalıcak renkler kullanmamışsın. üniversite ile bağdaşan herhangi bir unsur da göremedim.

olaya sanatsal bakıyorsan lakin lafım olamaz, sanatın iyisi veya doğrusu diye bir kavram yok. yaptın oldu diyelim :P[signature][hline]there is nothing in this world worth to believe in
Sosyal ağlarda paylaş

böyle logo olmaz lafını kullanamıyoduk di mi sadece... :/

ehm. o soldaki adam suratı tam bir felaket olmuş. beyaz VE kırmızı üzerine siyah da yanlış bir tercih olmuş. en azından yazıya bir stroke öneririm. çünki bu haliyle illüzyon yapan yanlış bi kullanım oluyo. ne diim başka bilemiyorum.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

Eskisinden daha iyi yine de

Ama birseyler eksik yine. Basit oldugu oranda guclu olmali rasyonel bi tasarim. Burda hem basitlikten hem de guclu anlatimdan odun vermissin.

Kirmizi renk gerçekten gitmemis. Teknik olarak gecisler de goz yoruyor[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

hah. bi yorum daha yapiiim. soldaki kellenin geri kalanı ile herhangi bir alakası yok. lakin forumda aynı resim olarka açıldığı için bi manası oluyo. aradaki ilişki çok kuvvetsiz. sen bunu 210x297 oranında -ki bu a4 oluyo- bi beyaz fonun üstüne bi yerleştir ufaltarak bak bakalım beğenicek misin.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler...

+

efenim eleştiriler üzerine yaptığım birkaç değişiklik...
ama anlamadığım iki nokta var:

birincisi şu stroke olayı ?, hmmn neden, anlamak için soruyorum. ne tarz bir stroke mesela ?

ikincisi, "felaket" adam profili : ). Ya eğer horace, insan silüetini andırmadığından itirazın var ise, ben italya'nın çizmeye benzediği kadar insanı andırsa kafi diye düşündüm. o çıkıntılı "sınırı" da koruyama çalıştım, çünkü orgağe fazla kayınca, gimli'nin dediği gibi "sınır" kayboluyor. Eğer ki düşünceyi sevmediysen, ehe canımız saolsun : ).

[signature][hline]gimli zamanında demiş ki
Gimli (00:45) :
o zaman rahatla çünkü yaratıcılık kaybedilebilecek bi halt değil

Sosyal ağlarda paylaş

stroke hadisesi şu oluyo. kenarına misal beyaz çizgi atıyosun böylece fon ilişkisi sadece beyaz ile oluyo kırmızı aradan çekiliyo.

o adamın olmamış olmasının sebebi organik olmaması veya şahane insan olmaması değil tabii ki. lakin çok kırık dökük parça parça bişi. path e convert etmektense yine path olarak sıfırdan yapar ve daha az curve ve point kullanırsan daha iyi olur. isterse dört çizgi olsun. farketmez. ama bu kadar detay (detay diyorum artık kirlilik demiyorum.) logo için iyi değil. yanlış. mümkün mertebe kare, çember formunda bi istif daha iyi bi sonuç sağlar. uygulamada kolaylık olur. arada fantastik biçimlerde de uygulanabilir öyle olursa ama her zaman böyle uygulanamaz. kareye yakın veya ovale yakın formlar iyidir. bi istif yapmanı tavsiye ediciim logotype için. amblemi de logodan ayrı tut, ama logo ile ilişkilendir derim.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Sosyal ağlarda paylaş

2. resim bencede güzel Özellikle kocaelinin Ksi iletişimin ilk İ si ve üniverstenin Ü sünün noktaları dikkatli bakınca bozuyo gibi. bence ilk bakış etkisini güçlendirmek için arka planı beyaz kırmızı çizgibi gri yazıyı kırmızı yapmalısın. soldaki logoda ise beyaz kısmı gri yaparsan belki yazıya biraz daha uygun kaçabilir.[signature][hline]To be or not to be;
Thats the problem after economy!

Alomatik the Quenker Slayer.
Sosyal ağlarda paylaş

bana itici geldi sahsen o bölümde okuyo olsaydim bu sekilde bi logo olmasina karsi olurdum
bölümle baglanti kuramadim ismi yazmasindan baska :P ha apayrı seyler anlatio senin yazina göre ama ben göremiorum bilemicem
sadelik icin cokseydenmi ödün verdinki
yapici elestiri yapamicam :)
tamamen bastan yeni bisiler yapsan keske..[signature][hline]
Creed Demastikus Captain of the Armageddon Class Battleship Vampire
"Who wants to live forever?"

[Bu mesaj Creel tarafından 02 Aralık 2004 22:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...