Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Banka ve Faizler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Patiler bir sorum olacak.
Türkiyede bir bankaya para yatiracagim, hesap acma ücreti olmayan banka var mi? Yani döviz ve TL hesabi actirdigimizda hesaptan senelik para cekiyorlar mi? TR'de banka isim olmadi cahilligimi mazur görün.
Mesaj tarihi:
Yok elesso ben düzenli para yatirabilecegim bi hesap acacagim. Yani Vadeli olunca faize yatirmis oluyorsun sanirim parayi, öyleyse hayir. Vadesiz TL hesabi.
Mesaj tarihi:
Para yatırma amacı nedir? Birikim ise, vadesiz TL hesaba para ekleyerek birikim olmaz, çünkü vadesiz TL hesaptan belli sürelerde para keserler. Kesmemesi için bazı şartlar var, bilmem kaç tane otomatik ödeme ya da maaş hesabı olması gibi. Bankadan bankaya şartlar değişiklik gösterebilir.
Mesaj tarihi:
Para yatirma amacim TR'den yaptigim harcamalar, altinin durumuna göre yatirim vb. Yani para vadeli olursa dokunamam, bu isime yaramaz. Her an para yatirip cekebilecegim bir hesap olmali.
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

bazı bankaların hem faiz veren hem de vadesiz gibi çekip yatırabileceğin ürünleri var.

hangisiydi hatırlamıyorum. ING olabilir

Bence yıllık işlem ücreti alıyorlarsa bu dworgianın suçu. O yüzden onun dediğini dinleme.
Mesaj tarihi:
Ayfon said:

Yok elesso ben düzenli para yatirabilecegim bi hesap acacagim. Yani Vadeli olunca faize yatirmis oluyorsun sanirim parayi, öyleyse hayir. Vadesiz TL hesabi.

aylık faize yatır. faiz dolduğu günü takip et, o gün yatıracağın parayı yatır.sonra tekrar faiz işler ve bu şekilde devam edersin.
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

Hayır. Senin aklına yat denince araba fiyatlı ufak tekneler geliyor. Sonra bu düşünceyle yola çıkıp yorum yapıyorsun da. Anladın sanırsam :)

Ne yalan söyleyim 1milyon bişi lan işte 30 mt neyin davası dedim TL değilmiş bentley parası işte yine de haklıyım biraz =P
  • Yeni Oluştur...