Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni yavrumuz alışma dönemi

Buddha

Öne çıkan mesajlar

Kız değilim lan :D Videoyu çeken kız arkadaşım onu ben sandın heralde =) Mama tası yok 4 tane alacam. Kuru mamayı çerez diye yio arada atıo ağzına 2 tane. Islak mamayı baya seviyo. Birde sulandırılmış laktzsuz süt ve su koyuyorum yanına. Oyuncak olarak uzaktan kumandalı fare var mıdır? :D
Sosyal ağlarda paylaş

DareJedi said:

Kimliği açık edince kayboldu ortalıktan...
Yalnız bir ricam olacak şayet yer var ise kumunu mama ve yatağının yakınında tutma ya.

Yatağı orası değil aslında. Taşıma için o zaten orada uyumuyor hiç. O masanın altına giriyordu ilk geldiğinde bende mamayı oraya koydum kumuda yakın olsun aramasın dedim. Şimdi kuma iyice alıştı kumu odanın öbür köşesine koyacam. Tuvaleti aslında üstü kapalı filtreli falan ama alışsın diye üstünü açık bıraktım.
Sosyal ağlarda paylaş

Motorlu şeylerden kaçıyor genelde kediler şayet çok atılgan birşey değilse. Kedinin ne ile oynayacağı hiç belli olmuyor uçan helikopter bile denedim banamısın demedi pervane sesi tedirgin ediyor :P Gördüğüm kadarı ile plastik şişe kapağı, çıtır leblebi, çıtır çıtır eden ilaç ambalajı favori şeyleri oluyor genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

Yetişemiyorum hızına hıç sıkılmıyor oynamaktan. İple ordan oraya gidiyorum hiç sıkılmıyor ben yoruluyorum onda tık yok :D Lazer tutmuyorum artık kurnaz anladı lazeri hemen. Ben lazer tutuyorum o lazerın kaynağına ve bana bakıyo beni mi kandırıyorsun gibisinden :D Yada lazerin ışığının çıktığı yere geliyor :D Birde lazer ışığına bakınca benim gözlerim bile ağırıyor zarar verir diye kaldırdım.

NeoStyle said:

nerden almıştın bebeyi

Ankara hayvanat bahçesi. 6 ay önce yavruları ve annesini acayip sevdim. Erişkin olanlarda çok tatlı hem miyavlamaları hemde tele yaklaşıp yanağını uzatıyor sev diye :D Bende 6 ay bekledim yeni yavruları çok uğraştırdılar anneleri hamile kaldığından beri gidip geliyorum. Son 10 gun 2 günde bir gittim geldim. Karışıklık olmuş işte hayvanat bahçesi tarım bakanlığından belediyeye geçmiş belediye sıkıntı yarattı ama aldım sonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Gözüne gelmediği sürece lazerin zararı olmuyor. Baya alışmış pişmiş artık o :) Çok şükür deneylerim sonuçlarını bir kedide daha göstermiş oldu. Yalnız ıslak mamaya çok alıştırmayasın sonra kilo sorunu olabiliyor bir de kuru mama tüy atması için daha faydalı. Ben ıslak mamayı sadece veteriner sonrası kullanıyordum bir de 2 haftada bir 1 günü ziyafet olsun diye veriyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Kız değilim lan :D Videoyu çeken kız arkadaşım onu ben sandın heralde =) Mama tası yok 4 tane alacam. Kuru mamayı çerez diye yio arada atıo ağzına 2 tane. Islak mamayı baya seviyo. Birde sulandırılmış laktzsuz süt ve su koyuyorum yanına. Oyuncak olarak uzaktan kumandalı fare var mıdır? :D

abi mesrutiyetin ordaki ust gecitte kendi kuyrugunu kovalayan lemur var onu al hayvanla beraber buyusun
Sosyal ağlarda paylaş

@pascal
Lemur mu :D Bakamam abi ben ona.
Angry bird oyuncağı başta ürtü ondan sert bakıo die :D Titreşimliydi ilk geldiğinde deneme olsun diye çektim kuyruğundan oyuncağın elimde kaldı. İpe uhuyla yapıştırmış öküzler. İp içeri kaçtı çıkardım düzeltemedim. Bi daha netten oyuncak almam :D

@Darajedi;

Valla aslında haklısın sanki çok yiyor ıslak mamayı. Kokusu sürekli cezbediyor heralde. 3 aylık olana kadar yedirsem iyi olmaz mı sanki daha besleyici duruyor ıslak mama. Ama kiloda hantallaştırır hayvanı. Bir kaç gün daha yesin tadını alsın bende haftada bir ıslak mama vereyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Maddi durumunu bilmiyorum ancak imkanın el veriyor ise 4kglık Royal Canin Kitten alırsan yavru iken 2 aya yakın gider zaten. İlk aldığın 1-2 gün ıslak mama ile kürdanla karıştırıp verirsen ona da hemen alışacaktır zere pek seviyorlar Royal Caninleri ki oldukçada faydalıdır. Proplan vs de olabilir tabiki ama ben en çok verimi ondan aldım. İki paketi var pakette güncelleme yapmışlar. Aşağıdaki güncel olanı. Diğeri ise 34/36 diye ayrılıyor 4-5 aylık olana kadar 34 kullanmak mantıklı.

http://media.mediazs.com/bilder/royal/canin/kitten/digestive/health/1/300/4900_royalcaninkitten_1.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun olmaz en faydalısı buysa bunu alayım. Yalnız bende 2 kilo goody kuru yavru mama var ona yazık olacak. En iyisi bu bitene kadar bekliyim sonra senin dediğin markadan alayım. Zaten ıslak mama konserve balık mama falanda vericez arada gelişiminde bir sıkıntı olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de. Goody ozellikle buyurken yararli olmaz. Daha sonra bobrek sorunlari gibi ciddi sorunlar cikabiliyor. Royal canin kitten, hem kucuk taneli, hem de bebek kediler icin yararli.

Bu arada royal canin islak mamayi ankara kedime hergun veriyordum, kan degerleri cok yuksek cikti, kilo almamasina ragmen kolestrolu artti, kas yaparken goz cikardim. En iyisi haftada bir.
Sosyal ağlarda paylaş

Goody gibi market mamalarının hiç birisi önerilmiyor. Vet. maması vermek gerekiyor. Royal Canin gayet iyi bir mama. Bir de lazer ışığının gözüne gelmesi çok zararlı, ayrıca ışığını hiç bir şekilde yakalayamadıkları için kedileri gereksiz strese soktuğu söyleniyor. Çok tatlı bir kediymiş. Şimdiden evin bir elemanı olmuş anladığım kadarıyla. Şanslıymış(sınız).
Sosyal ağlarda paylaş

Lazeri kaldırdım zaten sadece içgüdülerini canlandırmak için 1 gün kullandım. Zaten çok akıllı lazeri yemedi akşama doru. Bi yerdeki ışığa bakıo bir lazerin kaynagına bakıo sora bana bakıo sonrada lazerin kaynagına doru saldırmaya calısıo :D Hesap yapıo heralde ben bu işi anca böyle çözerim die :D
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

la olm oyuncak oyuncak lemur dediysem ahahaha
kuyrugunda top gibi bisey var surekli ekseni etrafında doneyor
aşti alt katta bilimum ust gecitte konurda fln dolu hep

Oyuncaksa çok iyi abi bende oyuncak arıyordum yavruya =)

Yemeğimizi yedik, oyunumuzu oynadık yorulduk şimdi uyku vakti =)

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/931356_10151624172774916_1987097972_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/292517_10151624172924916_803196196_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/933957_10151624172894916_725570076_n.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...