Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ustalardan fotografcilik / Natgeo


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

Mr_Hand said:

Ben ne yazıyo neler anlatıyo diye merak ediyorum da online olarak bulabildiğin kaynağın haddi hesabı yok. Ne kadar lazım bilemiyorum. Zaten kitaptan sadece fotoğrafçılık tekniğini öğrenirsin, gerisi tecrübe ve sanat anlayışın. Tekniğin sonu var sonuç olarak.


Aynen katılıyorum. Sadece temel teknikleri öğretirler,isin puf noktalarını hic bir zaman yazacaklarını dusunmuyorum.Zaten bu tarz egitimler hazırlayanlar da ona gore fiyatını bicip satmakta :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası kitap sadece çekilen fotoğrafın hikayesinden ibaret desem yeridir. Vaaay bu mu varmış fln dediğim hiçbirşey yok. Zaten natgeo alan birisi idim yıllık üye olayımda kitap gelsin diye aldım. Öyle duruyor masada. Her fotoğrafın değerlendirmesi var kritiği güzel olmuş ufuk çizgisine şöyle dikkat edilmiş vs gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xwhiplashx said:

dergiden fotografi dergilerini ...?
Buraya takıldım.Sonraki postları okumasan zerre anlamı yok şunun benim için.Huysuz atla yatan hesabı, şu forumda bu yazım stili o kadar yaygın ki bir birinizi dışarıda da görüyosunuz heralde.Orada konuştuğunuz bir şey foruma sarkınca çok manasız oluyo.Yada telepati var.Başka türlü şundan bir anlam çıkarmak zor.

Alıcan makineyi basacan deklaşöre.Sonra açıcan sanat tarihi kitabını bi bakıcan adam ne heykeller yapmış, ne sulu boyalar çalışmış, karakalemde olay nasıl olmuş, mimarın olayı neymiş... böyle bakarken, çekerken en sığırın gözü bile kompozisyon üretir hale geliyo.Zaten zamanla kendi özgünlüğün giriyo işin içine.Tekniği uygulamak iş değil.Vizörü altın oranda bölen aparatlar var.Live view'de 3-2 bölüyosun en kötü.Işık desen, patlamasız bir cam şişe çalışması yapayım kavararım olayı?E her dakka yanında flash yok ki.Yada homojen gölgeli bi yumurta.

Yürüyen bi adam figürünü kara kalem olarak çizmek ne kadar zorsa fotoğrafını çekmekte o kadar zor.Heykeltraşın anatomiyle sınavı gibi.Sanat tarihinde adını duyurmuş insanların eserleri neden ve nasıl meşhur?Bu önemli bir ayrıntı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...