Llama Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 yorum yapın lan http://yorgunpedal.blogspot.com/ niye blog açtım onuda bilmiyorum bi daha yazarmıyım onuda bilmiyorum : )
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 İlk Kaza Bir buçuk senedir iki tekerlek kullanıcısıyım, motosikletim ve bisikletim aynı anda olmuştu ama ben bisikletten daha çok zevk alınca benzinli taşıtımı satmaya karar verip bisiklet üstünde daha çok vakit geçirmeye başladım. O zamandır bu zamandır da hiç bir şekilde kazaya belaya bulaşmamıştım, ta ki 19 Mayıs İzmir Bisiklet Turuna katılıncaya kadar... Sözde bu bisiklet turunu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Bisiklet Derneği düzenliyor ama turdaki ilk izlenimim başkanlar oldu resmen bisikletçileri kullanarak reklam peşinde koşuyorlar, fotoğraf çekiliyor.. basına bozlar veriliyor bizde arka fonlarını doldurmuş startı bekliyoruz.. Ve en sonunda beklenen start 5 - 10 dakikalık bekleyişten sonra verildi ve artık yollar bizim, havalı havalı gidiyoruz yollarda senede bir kere yollar bizim için kapanıyor. Konvoyun önü arkası sağı solu her taraf trafik polisi ile dolu dikkat çekici bir kalabalık, normalde bize uzaylı olarak bakan bağıran utanmasalar taşlayacak olan halkın bile dikkatini çekmiş bir konvoy ilerliyor halk bizi selamlıyor gülücükler saçıyorlar bizde onları karşılıksız bırakmayarak el sallıyoruz, bisiklet zilleri ile karşılık veriliyor... Ama gel gör ki yine değişmeyen bir şey var ki solumuzdan geçen araçların sürücüleri hala bize nefretle bakmaya devam ediyorlar allahtan etrafımızda polisler var. Üç şeritli yolların ikisi bizim için kapanmış ortalama 10 Km/s hız ile Bostanlıdan İncir Altı Kent Ormanına doğru yola çıkmışız. Misler gibi mutluyuz yol bizim koskoca altın yol İzmir şehrinin en işlek en hızlı şehir yolunu kullanıyoruz ortalama en az araç hızı 70 km/s nefretle bakmaları gayette normal hiç alışık olmadıkları bir toplulukla karşılaşıyorlar.. Gidecekleri yere gidememenin ve alıştıkları hızın oldukça altında olan araç seyrinin nefreti içindeler. Trafik Polislerinden uyarı alıp ceza yeme korkusu ile yanımızdan tin tin ilerlerken, polisi bile takmayan vatandaş bir anda önüme kırıyor sözde önümüz arkamız polisler çevrili ama bir anda polisler yok sanki hayal dünyasından gerçek dünyaya geçişi net ve hızlı bir şekilde yaşıyorum... Bir anda yeşil volkswagen bir araç beliriyor önümde en soldan en sağa geçip Bayraklı ayrımına girecek, biz yokuz sanki orada. Frenlere asılmam ön fren telin kopması beni yavaşlatmıyor ve ben araba ile kucak kucağa.. Sol el arabanın sağ arka farının içinde. Gözlerim hala polis arıyor neredeler nereye gittiler bu adam buraya nasıl girdi neden girdi amacı ne ya az daha ilerde olsaydım... Sonuçlarını düşünemiyorum... Hele ki beni en çok düşündüren üzen araç sürücüsünün tipine aldanmam. Saçlar uzun at kuyruğu ile toparlanmış, yaşının verdiği beyazlıklar var saçlarında belki çok kitap da okumuş yormuş gözlerini kitaplar gözlükleri tam entel işi yuvarlak çerçeveli burnunun ucunda üstünden bakıyor dünyaya camdan da bakmıyor keşke baksa belki beni gayet net bir şekilde göre bilirdi eminim de görmüştür ama neden böyle davran ki... İnsan katili ve bisiklet düşmanı olmak için nereye ne yetiştiriyordu ki, onun hayatındaki zamanın ne kadarını çalabilirdim beklese idi konvoy geçse gitse kendisi sonra dönse o yoluna ben yoluma mutlu mesut gitse idim. Sol elim daha yeni yeni kullanır hale geldi pazar gününden bu zaman dört gündür son üç parmağım daha yeni şişlikleri indi ( resme aldanmayın daha kötü duruma sonradan geldi ) kendini toparladı dokularım. Sormak isterdim şayet yanıma gelse idi arabasının neresi çizildiğine bakacağına masraf hesapları yapacağına " bir şeyin var mı? " sorusunu soracağına. İnsan olmanın meziyetlerini yerine getirmek yerine. Arabasının etrafında dolanmayı terci etti beyefendi... Sağlık olsun deyip bizi takip eden ambulansda ki ekip parmaklara pansuman yapıp benle güzel güzel ilgilendiler onlara teşekkürü borç bilirim... Yaralı parmaklarıma rağmen turu arkadaşlarımla tamamladık.. Kaan'ın ilk turuydu acemi bir bisikletçi heycanı doruklarda nerden gidicez nasıl gidicez diye devamlı sorularıyla bir gazla onu çıkardım dışarıya kardeşinin bisikletini almış yollardaydık umarım bu olay onun ilk turunda gerçekleşmesi onu etkilemez.. Bir bisikletçiyi ilk turunda hemde ilk turunda 45 km yol yapmışken onun şevkini kırmaz da bir bisikletçiyi hemen yolun başında kaybetmeyiz... Sağlıcakla kalın efenim...
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 aradan 2-3 cümle okudum orgy anlatır gibi olmuş akşam okuyayım hepsini ^^
Öne çıkan mesajlar