BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 abi WoT ları alıp cplemek dışında bi tartışma yetin varsa konuşalım tartışalım yok benb WoT cpliceme devam etceksen uraşmıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 ayet cp liyorum çünkü düşüncem ona karşı geri kalanı hep ben yazıyorum cp değil. verecek cevabın varsa sende cp le kurandan bir şeyler. sonuçta konuştuğumuz konu bir şekilde kurana bağlanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 BonePART said: abi WoT ları alıp cplemek dışında bi tartışma yetin varsa konuşalım tartışalım yok benb WoT cpliceme devam etceksen uraşmıcam mesela mürtedlerin katledilmesi konusundaki fikirlerin neler cp mp yaz bişeyler. eminim dinden çıkmış arkadaşların vardır çevrede islam onları karanlık bir odaya hapsedip 3 gün boyunca tövbe etmesini beklemeni ve o süre boyunca onları ekmekle beslemeni öneriyor. 3 günün sonunda tövbe etmezse öldürmen lazım. sen öldürüyor musun? hiç sanmıyorum sonra da gelip burda ne yaptığınız belli olmuyor iki arada bir derede kalmışlık. islamdan vazgeçse ya varsa sıçıcaz düşüncesi, öbür taraftan mantıkla yaklaşınca çok saçma geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 ABBOOOOUUU AYET Mİ C/P LEYEN VAR ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Llama said: devir onların devri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 yo karanlık odaya felan kapatmıyorum hatta ben kendimi inanmöayan kimseden sorumlu tutmuyorum ben sorarlarsa cevap veriyorum inanmak eyleminin yane inanarak olacagını dusunen bi insanım bakıs acım farklı baskası ne der bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clownbaby Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Tarumar said: geçmiş zaman kullanmadan nasıl anlatacağım başka? geçen muhammedle tavla atıyoruz biri geldi allah varmı dedi bu bi sinirlendi... dedim şimdi kesin olay çıkacak. sonra işte bu cevap vermedi adam bi daha sordu aha dedim bu sefer geliyo... kullanman gerektiğini söylediğim -mış, -miş rivayet geçmiş zaman. daha iyi oku. hızlı tepki vermek zorunda hissetme kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chibet Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Tarumar said: BonePART said: abi WoT ları alıp cplemek dışında bi tartışma yetin varsa konuşalım tartışalım yok benb WoT cpliceme devam etceksen uraşmıcam mesela mürtedlerin katledilmesi konusundaki fikirlerin neler cp mp yaz bişeyler. eminim dinden çıkmış arkadaşların vardır çevrede islam onları karanlık bir odaya hapsedip 3 gün boyunca tövbe etmesini beklemeni ve o süre boyunca onları ekmekle beslemeni öneriyor. 3 günün sonunda tövbe etmezse öldürmen lazım. sen öldürüyor musun? hiç sanmıyorum sonra da gelip burda ne yaptığınız belli olmuyor iki arada bir derede kalmışlık. islamdan vazgeçse ya varsa sıçıcaz düşüncesi, öbür taraftan mantıkla yaklaşınca çok saçma geliyor. Senin bahsettiğin şeriat devletinde geçerli olan hükümler,şu anki devlet düzeninde arkadaşım dinden çıktı diye elini kestirmem sö konusu olamaz. Ayrıca hz ömer zamanında fakirlikden hırsıZlık arttığındanndolayı el kesme kanunu halifenin yetkisiyle kaldırılmıştı. İslam= hayattır . Ve ben elimden geldiğince hayatıma tatbik etmeye çalışıyorum son 10 senedir. Çünkü kuranda maide 44 .ayet var ve bu beni sorumlu kılıyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 BonePART said: yo karanlık odaya felan kapatmıyorum hatta ben kendimi inanmöayan kimseden sorumlu tutmuyorum ben sorarlarsa cevap veriyorum inanmak eyleminin yane inanarak olacagını dusunen bi insanım bakıs acım farklı baskası ne der bilemiyorum müslüman degilsin o zaman neyin davasındasın anlayamıyorum. müslümanın kelime anlamı teslim olmuş, allaha ve buyruklarına boyun eğmiş kimse demektir. benim bakış açım farklı diye yırtmak hiç yakışıklı olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Tarumar said: BonePART said: yo karanlık odaya felan kapatmıyorum hatta ben kendimi inanmöayan kimseden sorumlu tutmuyorum ben sorarlarsa cevap veriyorum inanmak eyleminin yane inanarak olacagını dusunen bi insanım bakıs acım farklı baskası ne der bilemiyorum müslüman degilsin o zaman neyin davasındasın anlayamıyorum. müslümanın kelime anlamı teslim olmuş, allaha ve buyruklarına boyun eğmiş kimse demektir. benim bakış açım farklı diye yırtmak hiç yakışıklı olmadı. abi iyide senin anlamadığın sey ben senin şartlarınla yaşamak zorunda değilim ki dini inancımı ne sen öle dedin diye müslüman olurum ne de kafir sen inatla basit bi kural silsilesi olsun dışına çıkılmasın çıkılırsa oyun bozulsun istiyosun öle olmayınca kızıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 BonePART said: Tarumar said: BonePART said: yo karanlık odaya felan kapatmıyorum hatta ben kendimi inanmöayan kimseden sorumlu tutmuyorum ben sorarlarsa cevap veriyorum inanmak eyleminin yane inanarak olacagını dusunen bi insanım bakıs acım farklı baskası ne der bilemiyorum müslüman degilsin o zaman neyin davasındasın anlayamıyorum. müslümanın kelime anlamı teslim olmuş, allaha ve buyruklarına boyun eğmiş kimse demektir. benim bakış açım farklı diye yırtmak hiç yakışıklı olmadı. abi iyide senin anlamadığın sey ben senin şartlarınla yaşamak zorunda değilim ki dini inancımı ne sen öle dedin diye müslüman olurum ne de kafir sen inatla basit bi kural silsilesi olsun dışına çıkılmasın çıkılırsa oyun bozulsun istiyosun öle olmayınca kızıyosun seninlemi uğraşacağım ya. ne kuran okumuşluğun var, ne hadis bilirsin entel dantel konuşup müslümanlık taslıyorsun. en gıcık olduğum adam tipi daha neyi savunduğunu bilmiyorsun. badem bıyıklı dinciyi sana tercih ederim adamlara ayet yazınca en azından o şöyle, bu şöyle diyor bir şey konuşuyoruz sende oda yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Tarumar said: seninlemi uğraşacağım ya. ne kuran okumuşluğun var, ne hadis bilirsin entel dantel konuşup müslümanlık taslıyorsun. en gıcık olduğum adam tipi daha neyi savunduğunu bilmiyorsun. badem bıyıklı dinciyi sana tercih ederim adamlara ayet yazınca en azından o şöyle, bu şöyle diyor bir şey konuşuyoruz sende oda yok. AHAHA adam tartışamayınca sıtkı sıyrıldı sinirlendi abi snein neyi tercih ettiğin nasıl inanmak istediğin tamamen senle alakalı bi durum sen burda bişeyleri kavga ederek birilerini ikna edemeyeceiğini farkedersin belki diye umuyorum ama o da zor turhan dursun okuyup ateist olduğumuz dönemler çok geride kaldı ama neyse reddit atheism var hacıt sen orda takıl eauhae orası tam snein kafada ayrıca o kadar sabit fikirlisinki zaten bişi tartışmak istemiyosun ben böle diyorum bu böle olucak diye bağırıp çağırmaya gelmişsin oda senin tercihin bi tanem bağır cağır beni en güldüren ateism tipi bu zaten richard dawkinsdende bundan tiksiniyorum din diye bişi yok tanrı yok diye bağırıp en çok tanrıyı dini düşünen konuşan adam olmak çok entresan ya ben mesela leprechunlar yok diyip bi yandan da çılgınca leprechunları tartışmıyorum kimseyle içinde bi sıkıntı var atamamıssın b. okutalım seni nazar deymiş eaıjejıa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 ilim diye bir şey var. bir ateist ile senin hiç farkın yok. eğer öbür taraf varsa cehennemde görüşeceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Tarumar said: ilim diye bir şey var. bir ateist ile senin hiç farkın yok. eğer öbür taraf varsa cehennemde görüşeceğiz. abi şunu diyebiliyosan zaten kafandaki sorular benden çok demek kimsenin nereye gideceğini bilme lüksü ne bana nede başka bi ölümlüye düşmez herkesin yeri belli olur zamanı gelince ona kadar nasıl yaşayacağın önemli soru bu arada ilim derken bilim fenden söz ediyosan şu forumda mühendisim ben kural kitap denklem teori diye bağıran 3 5 adamdan biriyim bana öretme hacıt ilmi bilmi fenni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chibet Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Fin adammdiyorki ,müslümansam bile basmakalıp hanefi,şafii olmayabilirim o bana kalmış gibi birşeylerden bahsediyor sen hala inanmadığın halde inancını sorguluyorsun adamın sus rezil oldun pislik seni ahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 rezil olma gibi bi durum yok abi rezil olcak bişi de yok ben sadece dinin tartışarak felan anlaşılacak bişi olmadığını düşümüyorum yane tartışmak çok mantıksız çünkü fizik üstü bi oluşumdan söz ediyosun kanıtlanacak bir şey yok ortada inanırsın yada inanmassın kendinle tanrın arasında bir şey bu illa pascals wager yapmayada gerek yok yane varsa tanrı sıçış yoksa heleloy felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 konuya bak alacakaranlık kuşağı gibi bu kadar saçma din tartışması ben hiç bir yerde görmedim. ya inanmıyorsunuz ayak yapıyorsunuz eğlence için ya da inancınızın ne olduğunu bilmiyorsunuz. bu iş öyle sulandırılarak inanılacak bir şey değil kuralları kaidesi belli. hipster müslümanmı olur lan ben farklı inanıyorum diye dikkat çekmeye çalışan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 islam hoşgörü dini gençler yapmayın böyle birbirinize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 abi çok kafaya takmışsın sen yüzlerce secti inanış biçimi olan din bektaşiliğinden tut amerikan islamına kadar sen hangisinin doğru olduğuna nasıl karar veriyosun ben anlamıyorum şahsen nation of islamın yanlış olduğuna mı karar verdin mesela sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Tarumar said: seninlemi uğraşacağım ya. ne kuran okumuşluğun var, ne hadis bilirsin entel dantel konuşup müslümanlık taslıyorsun. en gıcık olduğum adam tipi daha neyi savunduğunu bilmiyorsun. badem bıyıklı dinciyi sana tercih ederim adamlara ayet yazınca en azından o şöyle, bu şöyle diyor bir şey konuşuyoruz sende oda yok. Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Din kültürünüz yok. İslam'ı tanıma kültürünüz yok. Peygamberi tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, mezhep çeşitliliğine hazır değilsiniz. Ayetleri hadisleri bilirim diyeniz de tatava. Türkiye'nin her yerini gezdim diyo, ara sokakta bir esnaf camisinde namaz kılmamıştır mesela. Duyulmuş yerlerde kılmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 mezhep farklarıyla kuran tartışması aynı şeyler değil benim geçen sayfada bahsettiklerim ile senin aklından geçenler arasında bir ilişki yok. bunu anlayabilmek için bir şekilde erken müslümanlık dönemini bileceksin, kuran okumuş olacaksın, hadis bileceksin tefsir bileceksin. öyle ortaya pattadanak çıkıp ben farklı düşünüyorum dediğinde bir farklılık yaratmış olmuyorsun. ciddi tartışacak olan varsa buyursun ben severim ama bonepart seninle olmuyor bu iş. şafilerden tut sünnilere kadar hepsinin inandığı kuran birdir. bana şunu desen hepsi farklı mealleri okuyor o zaman tamam diyecğimde amerikan islamı falan çok concon tartışmasına döndü iş bende pek sevmiyorum yüzeysel öyle böyle demeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 ahaha abi axedicin mesajla aynı mesajı yazmıs adam nerdeyse neyse abi peki ben müslüman değilim senden değerli mi önemli olan dostlar mutlu olsun abi bundan sonra sana danışırız ali müslüman mı veli müslüman mı sana sormadan ibadet felan yapmayız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 musluman degilsen sorun yok zaten o kadar sey yazmazdım önceden söylesen ama muslumanım deyip kuranı kabul etmiyorum deyince ister istemez insan geriliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 müğslüman uyuma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chibet Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Tarumar said: musluman degilsen sorun yok zaten o kadar sey yazmazdım önceden söylesen ama muslumanım deyip kuranı kabul etmiyorum deyince ister istemez insan geriliyor. ben donanımlı bir müslümanım ve tartışmaya hazırım fin... hadi başlayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar