Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

“halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama”

Noyzura

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

abi WoT ları alıp cplemek dışında bi tartışma yetin varsa
konuşalım tartışalım
yok benb WoT cpliceme devam etceksen uraşmıcam

mesela mürtedlerin katledilmesi konusundaki fikirlerin neler cp mp yaz bişeyler. eminim dinden çıkmış arkadaşların vardır çevrede islam onları karanlık bir odaya hapsedip 3 gün boyunca tövbe etmesini beklemeni ve o süre boyunca onları ekmekle beslemeni öneriyor. 3 günün sonunda tövbe etmezse öldürmen lazım. sen öldürüyor musun? hiç sanmıyorum sonra da gelip burda ne yaptığınız belli olmuyor iki arada bir derede kalmışlık. islamdan vazgeçse ya varsa sıçıcaz düşüncesi, öbür taraftan mantıkla yaklaşınca çok saçma geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarumar said:

geçmiş zaman kullanmadan nasıl anlatacağım başka? geçen muhammedle tavla atıyoruz biri geldi allah varmı dedi bu bi sinirlendi... dedim şimdi kesin olay çıkacak. sonra işte bu cevap vermedi adam bi daha sordu aha dedim bu sefer geliyo...

kullanman gerektiğini söylediğim -mış, -miş rivayet geçmiş zaman. daha iyi oku. hızlı tepki vermek zorunda hissetme kendini.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarumar said:

BonePART said:

abi WoT ları alıp cplemek dışında bi tartışma yetin varsa
konuşalım tartışalım
yok benb WoT cpliceme devam etceksen uraşmıcam

mesela mürtedlerin katledilmesi konusundaki fikirlerin neler cp mp yaz bişeyler. eminim dinden çıkmış arkadaşların vardır çevrede islam onları karanlık bir odaya hapsedip 3 gün boyunca tövbe etmesini beklemeni ve o süre boyunca onları ekmekle beslemeni öneriyor. 3 günün sonunda tövbe etmezse öldürmen lazım. sen öldürüyor musun? hiç sanmıyorum sonra da gelip burda ne yaptığınız belli olmuyor iki arada bir derede kalmışlık. islamdan vazgeçse ya varsa sıçıcaz düşüncesi, öbür taraftan mantıkla yaklaşınca çok saçma geliyor.

Senin bahsettiğin şeriat devletinde geçerli olan hükümler,şu anki devlet düzeninde arkadaşım dinden çıktı diye elini kestirmem sö konusu olamaz.

Ayrıca hz ömer zamanında fakirlikden hırsıZlık arttığındanndolayı el kesme kanunu halifenin yetkisiyle kaldırılmıştı.

İslam= hayattır .

Ve ben elimden geldiğince hayatıma tatbik etmeye çalışıyorum son 10 senedir. Çünkü kuranda maide 44 .ayet var ve bu beni sorumlu kılıyor .
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

yo karanlık odaya felan kapatmıyorum
hatta ben kendimi inanmöayan kimseden sorumlu tutmuyorum
ben sorarlarsa cevap veriyorum
inanmak eyleminin yane inanarak olacagını dusunen bi insanım
bakıs acım farklı
baskası ne der bilemiyorum

müslüman degilsin o zaman neyin davasındasın anlayamıyorum. müslümanın kelime anlamı teslim olmuş, allaha ve buyruklarına boyun eğmiş kimse demektir. benim bakış açım farklı diye yırtmak hiç yakışıklı olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarumar said:

BonePART said:

bakıs acım farklı

müslüman degilsin o zaman neyin davasındasın anlayamıyorum. müslümanın kelime anlamı teslim olmuş, allaha ve buyruklarına boyun eğmiş kimse demektir. benim bakış açım farklı diye yırtmak hiç yakışıklı olmadı.

abi iyide senin anlamadığın sey ben senin şartlarınla yaşamak zorunda değilim ki dini inancımı
ne sen öle dedin diye müslüman olurum ne de kafir
sen inatla basit bi kural silsilesi olsun
dışına çıkılmasın çıkılırsa oyun bozulsun istiyosun
öle olmayınca kızıyosun
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Tarumar said:

BonePART said:

bakıs acım farklı

abi iyide senin anlamadığın sey ben senin şartlarınla yaşamak zorunda değilim ki dini inancımı
ne sen öle dedin diye müslüman olurum ne de kafir
sen inatla basit bi kural silsilesi olsun
dışına çıkılmasın çıkılırsa oyun bozulsun istiyosun
öle olmayınca kızıyosun

seninlemi uğraşacağım ya. ne kuran okumuşluğun var, ne hadis bilirsin entel dantel konuşup müslümanlık taslıyorsun. en gıcık olduğum adam tipi daha neyi savunduğunu bilmiyorsun. badem bıyıklı dinciyi sana tercih ederim adamlara ayet yazınca en azından o şöyle, bu şöyle diyor bir şey konuşuyoruz sende oda yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarumar said:

seninlemi uğraşacağım ya. ne kuran okumuşluğun var, ne hadis bilirsin entel dantel konuşup müslümanlık taslıyorsun. en gıcık olduğum adam tipi daha neyi savunduğunu bilmiyorsun. badem bıyıklı dinciyi sana tercih ederim adamlara ayet yazınca en azından o şöyle, bu şöyle diyor bir şey konuşuyoruz sende oda yok.

AHAHA adam tartışamayınca sıtkı sıyrıldı sinirlendi
abi snein neyi tercih ettiğin nasıl inanmak istediğin tamamen senle alakalı bi durum
sen burda bişeyleri kavga ederek birilerini ikna edemeyeceiğini farkedersin belki diye umuyorum ama o da zor
turhan dursun okuyup ateist olduğumuz dönemler çok geride kaldı ama neyse
reddit atheism var hacıt
sen orda takıl eauhae
orası tam snein kafada

ayrıca o kadar sabit fikirlisinki zaten bişi tartışmak istemiyosun
ben böle diyorum bu böle olucak diye bağırıp çağırmaya gelmişsin
oda senin tercihin bi tanem
bağır cağır

beni en güldüren ateism tipi bu zaten
richard dawkinsdende bundan tiksiniyorum
din diye bişi yok tanrı yok diye bağırıp en çok tanrıyı dini düşünen konuşan adam olmak çok entresan ya
ben mesela leprechunlar yok diyip bi yandan da çılgınca leprechunları tartışmıyorum kimseyle

içinde bi sıkıntı var atamamıssın
b. okutalım seni
nazar deymiş
eaıjejıa
Sosyal ağlarda paylaş

Tarumar said:

ilim diye bir şey var.

bir ateist ile senin hiç farkın yok. eğer öbür taraf varsa cehennemde görüşeceğiz.

abi şunu diyebiliyosan zaten kafandaki sorular benden çok demek
kimsenin nereye gideceğini bilme lüksü ne bana nede başka bi ölümlüye düşmez
herkesin yeri belli olur zamanı gelince
ona kadar nasıl yaşayacağın önemli soru

bu arada ilim derken bilim fenden söz ediyosan şu forumda mühendisim ben kural kitap denklem teori diye bağıran 3 5 adamdan biriyim
bana öretme hacıt ilmi bilmi fenni
Sosyal ağlarda paylaş

rezil olma gibi bi durum yok abi
rezil olcak bişi de yok
ben sadece dinin tartışarak felan anlaşılacak bişi olmadığını düşümüyorum
yane tartışmak çok mantıksız çünkü fizik üstü bi oluşumdan söz ediyosun
kanıtlanacak bir şey yok ortada inanırsın yada inanmassın kendinle tanrın arasında bir şey bu
illa pascals wager yapmayada gerek yok yane
varsa tanrı sıçış yoksa heleloy felan
Sosyal ağlarda paylaş

konuya bak alacakaranlık kuşağı gibi bu kadar saçma din tartışması ben hiç bir yerde görmedim. ya inanmıyorsunuz ayak yapıyorsunuz eğlence için ya da inancınızın ne olduğunu bilmiyorsunuz.

bu iş öyle sulandırılarak inanılacak bir şey değil kuralları kaidesi belli. hipster müslümanmı olur lan ben farklı inanıyorum diye dikkat çekmeye çalışan.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarumar said:

Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Din kültürünüz yok. İslam'ı tanıma kültürünüz yok. Peygamberi tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, mezhep çeşitliliğine hazır değilsiniz. Ayetleri hadisleri bilirim diyeniz de tatava. Türkiye'nin her yerini gezdim diyo, ara sokakta bir esnaf camisinde namaz kılmamıştır mesela. Duyulmuş yerlerde kılmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

mezhep farklarıyla kuran tartışması aynı şeyler değil benim geçen sayfada bahsettiklerim ile senin aklından geçenler arasında bir ilişki yok. bunu anlayabilmek için bir şekilde erken müslümanlık dönemini bileceksin, kuran okumuş olacaksın, hadis bileceksin tefsir bileceksin. öyle ortaya pattadanak çıkıp ben farklı düşünüyorum dediğinde bir farklılık yaratmış olmuyorsun. ciddi tartışacak olan varsa buyursun ben severim ama bonepart seninle olmuyor bu iş.

şafilerden tut sünnilere kadar hepsinin inandığı kuran birdir. bana şunu desen hepsi farklı mealleri okuyor o zaman tamam diyecğimde amerikan islamı falan çok concon tartışmasına döndü iş bende pek sevmiyorum yüzeysel öyle böyle demeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...