roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Diyelim ki elimde polisin sıradan bir eylemde bile orantısız güç kullandığına dair video kayıtları var. Ayfonumla ya da sıradan 720p bi kamerayla çekmişim. Fotoğraf ve videolar. Bunları medyayla paylaşmak ve üzerinden para kazanmak istiyorum. Bir nevi gönüllü gazeteciyim gibi. 1) Bu işler nasıl oluyor, para veriyorlar mı, ücretlendirme ölçütü nedir, ne kadar veriyorlar? 2) Bu tarz görüntülerin 2013 Türkiye'sinde tv'lerde yayınlanma ihtimali nedir? 3) Bu sürdürülebilir bir iş modeli olarak kullanılabilir mi sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 bence işe çevrilemez. neden çevirilemez, çünkü olayı kayıt eden birim sayısına göre fiyat belirlersin. genelde para kıracağın çekimler spontane gelişen olaylarda olur. kafede açma yersin, karşı binadan adam atlar. turist olarak şehir gezersin, bomba patlar. ofiste amca oğluna çay içmeye gidersin deprem olur. böyle olaylardaki çekimlerin değerli olmasının sebebi de ajansların ya da muhabirlerin, yani bu işi meslek olarak yapan insanların o anda orada olamamaları. eğer sen meslek olarak düşünür isen bir merkezden giden habercilerde farkın kalmaz, en büyük parayı kaldıracak amatör görüntüyü mümkünü yok elde edemezsin. daha çok hobi gibi düşünüyorum ben. atıyorum bir yürüyüş olur o yürüyüşe katılır isen ve senin bölgende bir olay olursa ekstra gelir olur. tabi bunları sadece mantık olarak söyledim. mesleki olarak kaynak götümden ileri değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 diğerlerini bilmiyorum; ama bunu düzenli bir iş yapmak mümkün değil. düzenli yaparsan zaten foto muhabiri oluyorsun gazetede; ki bildiğim kadarıyla gazetecilik mesleğinin en düşük seviyesi bu. belki matbaa makinelerinin yağını silen adamın seviyesinden yüksek olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Hmm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Bunu gönüllülük bazında yapacak bir örgüt kursak çok daha temiz iş olurmuş gibi geldi öyleyse, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar