Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İSKİ'nin Kanser Etmesi

maxigenous

Öne çıkan mesajlar

Herkese merhabalar,

Bu başlığı sıfır ev alıp su bağlatma işlemi gerçekleştirecek patilere bilgi vermek amacıyla hem de İSKİ denen kurumun nasıl bir yer olduğunu anlatmak amacıyla açıyorum.

Sıfır eve su bağlatabilmek için nelere ihtiyacınız olduğu internet sitesinde aşağıdaki şekilde sıralanıyor.

İSKİ said:

Yapım tarihi 26.07.2008'den sonra olan binalarda ;

Yapı İskan Belgesi (İlgili Belediyesi'nden alınan)
TC Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi
150 metrekareden küçük dairelerden 362 TL Abonelik ve 160 TL Teminat Bedeli toplam 522 TL, 150 metrekareden büyük dairelerden 585 TL Abonelik ve 160 TL Teminat Bedeli toplam 745 TL
Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)

Öncelikle bu evrakları tamamlama kısmı var ki zaten evi satın aldıysanız Tapunuz ve DASK'ınız olmalı. Bununla ilgili sorun yok. Ama eğer iskan o veya bu şekilde alınmadıysa resmi olarak daireye su kolonu açtırmak diye bir şey yapılamıyor. 3 katına yakın bir fiyatla suyu şantiye suyu olarak kullanmak zorunda kalıyorsunuz.

Belediyeden alınan iskan belgesini ise mütahite verdiklerinden aslını mütahiti bulup almanız gerekecektir. Eğer mütahitle uğraşmak istemiyorsanız iskanın bir kopyasını belediyeden dilekçeyle alabilirsiniz. Bu dilekçenizin işleme konup alınması ise yaklaşın 1 hafta - 10 gün kadar sürebilmekte.

Buradaki belgeleri tamamladıktan sonra burada olmayan bir belge daha temin etmeniz gerekiyor. O da tesisat numarası. Yeni bir binaysa bunu alabileceğiniz yer yok. Dolayısıyla İSKİ merkezindeki memurlara adres üzerinden sorgulatma yapmanız gerekiyor.

İSKİ'ye gittiğinizde kiminle muhattap olacağınızı bulamayabilirsiniz. Zira canım memurlar işinizi yapmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Daha önce apartmanın iskanından sonra suyun konutlara verilmesiyla ilgili hiçbir işlem yapılmadıysa bu evrakları İSKİ'ye götürdüğünüzde aslında yapılması gereken başka bir işlem olduğunu öğreneceksiniz. Onun için benim gibi danışmaya sorduğu halde boşu boşuna sıra numarası alıp yarım saat sıra bekledikten sonra gişeden durumu öğrenmenize gerek yok. Başvuracağınız İSKİ müdürlüğünde ayrı bir birim olan yeni başvuru kısmına geçmeniz ve eve/apartmana ekip göndermeleri için başvuru yapmanız gerekiyor. Bu başvuru işleminden sonra elinize bir kağıt sıkıştırıp 10 gün sonra mutlaka şu numarayı arayıp sorun diyorlar. Diğer bir deyişle size süreçle ilgili kimse bilgilendirme yapmayacak.

Eğer 10 gün içersinde arayıp durumu sorduğunuzda gelin sözleşmenizi yapın derlerse kurtardınız, fahiş su açılma ücreti olan 522TL'yi ödeyip evraklarla beraber sözleşmenizi yapıyor ve kolonunuzu açtırıyorsunuz.

Ama eğer bir problem varsa oradan oraya sürüklenmeniz oldukça olası. Benim durumda 5-6 telefon görüşmesinden sonra apartmana gelen su borularının İSKİ ana tesisattan çıktıktan sonra dışarıdan götürülmeyip yer altında götürüldüğü için hizmet vermediklerini öğrendim. Apartmanına su borusu sokakta yer üstünde taşınıp gelen varsa da lütfen haber versin ben daha istanbulda öyle bir boru falan görmedim. Her zaman yapılması gerektiği gibi bu işlem hakkında yazılı olarak gereçke ve hukuki dayanakla ilgili bilgi verilmesini iski ve büyükşehir belediyesi beyaz masadan yapabilirsiniz. İki durumda da işinize yarayacak bir cevap alamamanız oldukça olası.

İşin kısası sıfır ev alırken sormanız gereken durumlardan biri de artık İskanı alındı mı ve İski suyu meskenlere bağladı mı olmalıdır. Yok diyorsa satan kişi mutlaka bütün konuların satıcı tarafından takip edileceğini kayıt altına alın.

Benim durum ne mi oldu? Sorunu çözmek için uğraşmaya devam ediyorum ve daha gıdım yol alamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

iskan varken de alınamayabiliyor benim durumunda olduğu gibi.

ayrıca iskanı olmayan bir ev yasal olarak satılabilirken iskanın alınmasında hiçbir sorumluluğu olmayan vatandaş mağdur ediliyor. müteahhit ise iskan almadığı için cezaya maruz kalmıyor. burada ağır bir saçmalık var ve bu konuda insanları kandırmak ise oldukça kolay. maden iskan olmayınca ev sahibine hizmet vermiyorsun o zaman müteahhite de sorumluluk yükleyip denetleyeceksin. satın alan adam papaz olsun satıcıyla sen de otur ne güzel devlet be.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...