KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Sufi said: KuddusiMavra said: en iyi eğitimin insanın ana dili ile olduğuna inanıyorum, bu ülkede yaşayan insanların da ana dili türkçe. okuyarak geliyordum da şurada tökezledim. bak bütün sorun burada işte. bütün sorun. bu ülkede yaşayan insanların resmi dili türkçe. herkesin ana dili anasının konuştuğu dildir. bunu öğrenemezsen ülkeni de böldürürsün, teröristin de elini ayağını öpersin. edit: kelimeleri yumuşatalım da olur belki birileri türkiyedeki şu anki durumu söylediğimi farketmeyip kişisel algılar. abi. sanırım yanlış anlaşılıyorum. ben eğitim verilmesin demiyorum,herkes kendi dilini öğrensin okullarda.ama eğitim dili hele bizim ülkemizde resmi dil ile olmak zorunda.yukarıya yazdım neden böyle olması gerektiği hakkındaki düşüncelerimi.
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Flassh said: KuddusiMavra said: kürt bir anne baba, kürtçe mühendislik eğitimi veren bir fakülteden çocuğunu mezun etmek ister mi? bana bu soruya EVET diyecek bir arkadaş var mı? varsa nedenini de söylesin lütfen. ee bende çocuğumu türkçe muhendislik eğitim veren bi yerden mezun etmek istemem çalısın okusun eşek sıpası gitsin ingilizce bölüme girsin adam olsun komşunun cocugu doktor oldu doktor!!111 :) ben senin gibi düşünmyorum... boğaziçinden gelen mühendislerin yediği haltları işletmelerde yaşayan bilir. adamlar paso dil öğrenmişler, partilerden partilere akmışlar, bir de bir yolunu bulup amerika'ya gidip gelmişler.o kadar. temel mühendislik bilgilerinden bile haberleri yok. ama sorarsan burun kaf dağında. ingilizce biliyor çünkü arkadaş. ama soluğu zeytinburnu endüstri meslek lisesi kimya bölümü mezunu kızın yanında alıp temel bilgileri ondan öğrenmeye başlayınca herhalde kafalardan geçiyordur,"nerede yanlış yaptım lan ben?"diye... B)-
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Türkçe mühendislik çok süper veriliyor da, kürtçeyi ingilizceyi tartışıyosunuz.
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 loop said: Amaç ana dil baba dil olsaydı suriyedeki kürtler ayaklanırdı. Suriyede kürtlerin kimliği vatandaşlığı yok, insan yerine koyulmuyorlardı şu iç savaşa kadar. Ama sıkıysa başlarını kaldırsalardı, yok ederdi rejim. Türkiyeyi salak buldular yüklendikçe yükleniyorlar. yalan bu... 10dan fazla suriyeye gittim geldim. insanlar çok mutlu-mesut yaşıyorlardı. halkın ezildiği,kimliklerinin tanınmadığı yandaş basının ve tabii ki akepenin uydurması.
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 SeaGle said: Türkçe mühendislik çok süper veriliyor da, kürtçeyi ingilizceyi tartışıyosunuz. (tu) valla senin yazdığın bir şeyi onaylamak enteresan.
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Tarumar said: anadoluya geldiklerinden beri türkler cidden kafayı kürtlere takmış vaziyette. işin enteresan yönü türkler gelmeden önce buralar hep kürtlerin(asurluların) mekanıydı. adamlar dese sktrini gidin burası zaten bizimdi tarihi olarak haklı çıkacaklar. türkler daha iyi savaştığı için ele geçirmiş işte şimdiye kadar öyle kalmış. bence ilkokul 3üncü sınıfa geri gitmen gerekiyor.
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 aquila said: italyani, fransizi, amerikani varken kurt olmamasinin sebebi nedir su an? kimse acmiyo diye mi, yoksa acmaya calisani mi engelliyolar? devletin acmasina gerek yok bunlari, destekleyenler arasinda para toplasin okul yaptirsin. italyanı,fransızı,amerikanının olmasını da doğru bulmuyorum. hee,onların bulunması taa osmanlı dönemine dayanıyor,bir şekilde dini vakıflara(bunlar misyoner faaliyetleri yapan vakıflar)izin verilmiş. o izin sayesinde italyan,alman,fransız,amerikan kolejleri açılmış.
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 bana kalsa lisede hazırlıgı zorunlu tutar hazırlıktan sonrada butun dersleri ingilizce işletirim
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Dworgian said: Sen imkanı sun, sunmanda sakınca mı var? Fransız okulu var sadece fransızca eğitim veren. E kürt okulu da olsun, öğrensin isteyen o dilde. Ülkemi bölmeye çalışmasınlar yeter. Bölmeye çalışanın kim olduğu önemli değil zira, bölmeye çalışıyor olması önemli arkadaş...onlarca kürtçe kursu veren dershane açıldı. hepsi kapandı,biliyorsun değil mi?
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 niye ne zararı var sana yabancı kolejlerin?
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 eğitim birliği ilkesine aykırı.
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: arkadaşım,harbiden yazdıklarımı okuyor musun? kürtçe öğrenmesinler demiyorum,öğrensinler,okullarda öğrensinler hem de ama eğitim dilinden kastedilen nedir,farkında mısın? ortaokul,lise,üniversitede meslek sahibi olana kadar alınan temel dersler kastediliyor. bu nedenle ülkelerde resmi dil diye bir kavram var. resmi dil hele hele türkiye gibi onlarca etnik köken bulunan ülkelerde daha da önemli hale geliyor. kürtçe,çerkezce,arapça, çeçence,boşnakça mühendislik,tıp,edebiyat,işletme,vs. bölümleri mi kurulacak? böyle bir şey mantıksız, zaten olmaz.neden mantıksız,mezun olan iş bulamaz. hee,o okullarda söz gelimi kürtçe mühendislik ya da tıp okutamazsın zaten,bu da var tabi. heee,ille de bunlar yapılsın diyorsanız zaten ülke bölünsün gitsin demekle eş anlamlıdır çünkü eğitim birliği ilkesi bu ülkenin üniter devlet yapısının en temel öğesidir. Yahu sen niye hala anlamıyorsun ısrarla? Özel üniversite. İSterse çerkezce eğitim versin. BANANE?. İş bulamazsa bulamasın SANANE? Fransız okulları liseleri sana niye batmıyor? ÖZel Saint Benoit Fransız Lisesi mesela niye canını sıkmıyor bu kadar? Oradan çıkan öğrenci mesela Galatasaray Üniversitesine gidiyor. Sana "her ders kürtçe olsun, o adam Türkçe öğrenmesin" demiyoruz ki. Kürtçe eğitim verilebilir. Kusura bakma ama bu olay "sana göre" mantıksız. Eğer pkk fransız kökenli bir örgüt olsa eminim şu an saint benoit karşıtı da olurdun. Ama birincisi her kürt pkk lı değil, ikincisi isteyenin istediği dilde eğitim alma hakkı olmalı. Devlet destekli olması mantıksız olabilir. Devletin görevi değil kürtçe öğretmek. Ama "kürtçe eğitim dili mi olur" demek sadece gülünecek bir yorum olur kusura bakma. Kürtçe mühendislik ya da tıp okutamazsın ile ne demek istediğini ise inan anlamadım. Her dilde okutulabiliyor da bir kürtçe mi okutulamıyor? Yav he he
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: Tarumar said: anadoluya geldiklerinden beri türkler cidden kafayı kürtlere takmış vaziyette. işin enteresan yönü türkler gelmeden önce buralar hep kürtlerin(asurluların) mekanıydı. adamlar dese sktrini gidin burası zaten bizimdi tarihi olarak haklı çıkacaklar. türkler daha iyi savaştığı için ele geçirmiş işte şimdiye kadar öyle kalmış. bence ilkokul 3üncü sınıfa geri gitmen gerekiyor. niye kapasiten üçüncü sınıftan sonrasını almıyor mu? almadığı çok bariz cevap vermene gerek yok.
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: Dworgian said: Sen imkanı sun, sunmanda sakınca mı var? Fransız okulu var sadece fransızca eğitim veren. E kürt okulu da olsun, öğrensin isteyen o dilde. Ülkemi bölmeye çalışmasınlar yeter. Bölmeye çalışanın kim olduğu önemli değil zira, bölmeye çalışıyor olması önemli arkadaş...onlarca kürtçe kursu veren dershane açıldı. hepsi kapandı,biliyorsun değil mi? e ne yapayım? yani burada yazarın anlatmak istediği nedir?
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Abi böyle yazılara inanmıyorsunuz di mi? Türk dizilerinden bile daha kötü senaryo resmen. Mesaj kaygılı Çocuklar Duymasın'ın en son ekranlara döndüğü karanlık günlerde evlerine giren hırsızı koltuğa oturtmuş "bak evladım, bu yol yol değil hırsızlık kötüdür" diye nasihat veriyorlardı, o kadar kötüydü yani, onda bile bu kadar abartmadılar mesaj kaygılı şişirilmiş senaryoyu.
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/35326177.jpg
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: eğitim birliği ilkesine aykırı. tevhidi tedrisat a göre gitmiyor işler şu an bu arada. ona göre din derslerinin de kaldırılması vardı mesela. şimdi geri geldi?
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 kurtce dersane ne lan, kim niye kurtce ogrensin.
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Rewendor said: Abi böyle yazılara inanmıyorsunuz di mi? Türk dizilerinden bile daha kötü senaryo resmen. Mesaj kaygılı Çocuklar Duymasın'ın en son ekranlara döndüğü karanlık günlerde evlerine giren hırsızı koltuğa oturtmuş "bak evladım, bu yol yol değil hırsızlık kötüdür" diye nasihat veriyorlardı, o kadar kötüydü yani, onda bile bu kadar abartmadılar mesaj kaygılı şişirilmiş senaryoyu. arkada gıygıy çalmadığı halde cocuklar duymasını geçmiş hikaye zaten, bi an bole mutfaktan hizmetli çıkıp hadi bakalım diye komiklik şakalarla ambşyansı yumuşatıcak bile sandım
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Ayrıca tevhidi tedrisat(eğitim birliği) kanun metni de buyrun; http://mevzuat.meb.gov.tr/html/110.html
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: eğitim birliği ilkesine aykırı. neden kapatilmamislar peki zamaninda?
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Dworgian said: KuddusiMavra said: arkadaşım,harbiden yazdıklarımı okuyor musun? kürtçe öğrenmesinler demiyorum,öğrensinler,okullarda öğrensinler hem de ama eğitim dilinden kastedilen nedir,farkında mısın? ortaokul,lise,üniversitede meslek sahibi olana kadar alınan temel dersler kastediliyor. bu nedenle ülkelerde resmi dil diye bir kavram var. resmi dil hele hele türkiye gibi onlarca etnik köken bulunan ülkelerde daha da önemli hale geliyor. kürtçe,çerkezce,arapça, çeçence,boşnakça mühendislik,tıp,edebiyat,işletme,vs. bölümleri mi kurulacak? böyle bir şey mantıksız, zaten olmaz.neden mantıksız,mezun olan iş bulamaz. hee,o okullarda söz gelimi kürtçe mühendislik ya da tıp okutamazsın zaten,bu da var tabi. heee,ille de bunlar yapılsın diyorsanız zaten ülke bölünsün gitsin demekle eş anlamlıdır çünkü eğitim birliği ilkesi bu ülkenin üniter devlet yapısının en temel öğesidir. Yahu sen niye hala anlamıyorsun ısrarla? Özel üniversite. İSterse çerkezce eğitim versin. BANANE?. İş bulamazsa bulamasın SANANE? Fransız okulları liseleri sana niye batmıyor? ÖZel Saint Benoit Fransız Lisesi mesela niye canını sıkmıyor bu kadar? Oradan çıkan öğrenci mesela Galatasaray Üniversitesine gidiyor. Sana "her ders kürtçe olsun, o adam Türkçe öğrenmesin" demiyoruz ki. Kürtçe eğitim verilebilir. Kusura bakma ama bu olay "sana göre" mantıksız. Eğer pkk fransız kökenli bir örgüt olsa eminim şu an saint benoit karşıtı da olurdun. Ama birincisi her kürt pkk lı değil, ikincisi isteyenin istediği dilde eğitim alma hakkı olmalı. Devlet destekli olması mantıksız olabilir. Devletin görevi değil kürtçe öğretmek. Ama "kürtçe eğitim dili mi olur" demek sadece gülünecek bir yorum olur kusura bakma. Kürtçe mühendislik ya da tıp okutamazsın ile ne demek istediğini ise inan anlamadım. Her dilde okutulabiliyor da bir kürtçe mi okutulamıyor? Yav he he arkadaş...ben bu kadar hem de açık açık,fazlasıyla ne düşündüğümü yazıyorum. fransızca,ingilizce,vs. okulların eğitimine de karşıyım, ayrı bir tartışma konusu ama neticede onlar zamanında kapitülasyonlarla birlikte yabancı vakıflara verilmiş olan haklar. osmanlı yıkılıp türkiye cumhuriyeti kurulduğunda da osmanlı mirasını devralan türkiye cumhuriyeti bu okullara bir şey dememiş ya da diyememiş. açıkçası atatürk'ün bu okullar ile ilgili düşüncelerini bilmiyorum,bunlar ile ilgili bir engelleme ya da ortadan kaldırma gibi bir faaliyeti olmuş mu onu da bilmiyorum. ama kendi adıma bu ülkede yabancı dille eğitim veren okul olmasına karşıyım. yabancı dil öğretilsin okullarda ama eğitim dili o ülkenin resmi dili ile olsun. tek cümle ile düşüncem budur değerli kardeşim.
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 aquila said: KuddusiMavra said: eğitim birliği ilkesine aykırı. neden kapatilmamislar peki zamaninda? sanırım milyonlarca halledilmesi gereken konu arasında sıra oraya gelmemiş. çünkü osmanlının yabancı vakıflara sunduğu haklar kapsamında açılmış o okullar. misyoner okulları yani. detayını inan ki bilmiyorum ve öğrenmek de isterim,atatürkün bu okullarla ilgili tavrı,düşüncesi,varsa kapatılmalarına yönelik bir girişimi ya da faaliyeti oldu mu,merak ediyorum? bilen varsa söylesin,öğrenmek isterim.
Öne çıkan mesajlar