Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir doktorumuz Fransa'da bulunduğu sırada yaşadığı bir olayı paylaşmış

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Firstblood said:

axedice said:

Askerde türkçe bilmediği için kantinden don alamayan adamın da mı anadili türkçe?

Kantinlerde 100er tane çevirmende bulunsun hatta herkes anadilinde don alsın.

bizi zorlana devşirmişler arnavutluktan getirmişler dinimizi dilimizi değiştirmişler

ulen biz niye ayaklanmıyoruz
düne kadar dedemler arnavurça konuşuyordu unuttular bize öğretmemişler falan fişman...
gerçi bizim topraklar var başvursam geri alırlar mı bizi
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

niger of the sand...
senin derdin üzüm yemek mi,bağcı dövmek mi? ben seninle karşılıklı monolog şeklinde tartışmak istemiyorum. yazdıklarımı ya anlamıyorsun ya da kasten anlamak istemiyorsun.

ülkenin geneli her şeye rağmen, kürtçülerin tüm provokasyonlarına rağmen kürtlere karşı hala dostane duygular taşıyor.

sen ısrarla karadeniz de pekakalıları konuşturmadılar,onlar da gitti diyarbakır'da miting yaptılar, sıkıyorsa gelsin mhpliler diyarbakır'da miting yapsın noktasına getiriyorsun.

benim kastettiğim bu değil. eğer bu ülkede şu an sessiz kalan halkın çoğunluğu gerçekten "yeter lan artık" derse o diyarbakırda kürtçüsünü de, kürtünü de çok acı sonlar bekler; bu ülke ne yazık ki geçmiş dönemlerde iktidarların izledikleri politikalar nedeniyle bu kastettiğime benzer olayları yaşadı.

Umarım anlaşılmışımdır.

E senin derdin ne, "Türkler istese Kürtler'in ümüğünü sıkar ama sıkmıyolar. Biz koduk mu oturturuz, yarım hit pointle kalan adam bizim sillemizi yememiş demektir, ağlamasın o yüzden." demek mi? Yazdıklarından o anlam çıkıyo zira.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

KuddusiMavra said:

niger of the sand...
senin derdin üzüm yemek mi,bağcı dövmek mi? ben seninle karşılıklı monolog şeklinde tartışmak istemiyorum. yazdıklarımı ya anlamıyorsun ya da kasten anlamak istemiyorsun.

ülkenin geneli her şeye rağmen, kürtçülerin tüm provokasyonlarına rağmen kürtlere karşı hala dostane duygular taşıyor.

sen ısrarla karadeniz de pekakalıları konuşturmadılar,onlar da gitti diyarbakır'da miting yaptılar, sıkıyorsa gelsin mhpliler diyarbakır'da miting yapsın noktasına getiriyorsun.

benim kastettiğim bu değil. eğer bu ülkede şu an sessiz kalan halkın çoğunluğu gerçekten "yeter lan artık" derse o diyarbakırda kürtçüsünü de, kürtünü de çok acı sonlar bekler; bu ülke ne yazık ki geçmiş dönemlerde iktidarların izledikleri politikalar nedeniyle bu kastettiğime benzer olayları yaşadı.

Umarım anlaşılmışımdır.

E senin derdin ne, "Türkler istese Kürtler'in ümüğünü sıkar ama sıkmıyolar. Biz koduk mu oturturuz, yarım hit pointle kalan adam bizim sillemizi yememiş demektir, ağlamasın o yüzden." demek mi? Yazdıklarından o anlam çıkıyo zira.

son kez anlatmaya çalışayım şu başlıkta sana kendimi...
türkler isterse kürtlerin ümüğünü sıkar diye bir şey demiyorum. iç savaşın ne olduğunu yakın geçmişte balkanlar biliyor, 2 milyon kişi öldü avrupanın göbeğinde,"sen sırpsın,o boşnak,öbürü hırvat"diye.

şu an kürt kökenli vatandaşların anayasaya göre hak ettikleri halde sahip olamadıkları bir hakları yok. ve şu an kürtçüler ayrı bir devlet yapısı talebini dillendiriyorlar. bdpnin, pekakanın,aponun tavırları ve işte o diyarbakırdaki miting hep bunun dışa vurumu...ve benim diyen avrupa ülkesinde insanların birbirlerini sokaklarda katletmelerine neden olacak bu tahrik girişimlerine rağmen hala halkın geneli sağ duyulu ve sakin...

hala anlamadıysan daha fazla yormayacağım kendimi.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

:) konu konuyu açıyor....ben türkçe haricinde bir dil ile temel eğitim yapılmasına karşıyım. üniversitede ki eğitimin de türkçe haricinde bir dil ile yapılmasına karşıyım. isteyen istediği dili öğrensin, o ayrı.

ana dilde eğitim talebi kulağa ne kadar hoş,ne kadar masum geliyor. ama mantıksız. kürt bir anne baba, kürtçe mühendislik eğitimi veren bir fakülteden çocuğunu mezun etmek ister mi? bana bu soruya EVET diyecek bir arkadaş var mı? varsa nedenini de söylesin lütfen.

EVET ya da hayır. ortam özgür olsun adam kendisi almasın.

son 1-2 senedir kürtler rahatladı öncesi kabus adamlar için...
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

kürt bir anne baba, kürtçe mühendislik eğitimi veren bir fakülteden çocuğunu mezun etmek ister mi? bana bu soruya EVET diyecek bir arkadaş var mı? varsa nedenini de söylesin lütfen.

Evet. Sen niye Türkçe eğitim istiyorsan o yüzden. Daha iyi anlamak için? Sen öyle demedin mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

KuddusiMavra said:

kürt bir anne baba, kürtçe mühendislik eğitimi veren bir fakülteden çocuğunu mezun etmek ister mi? bana bu soruya EVET diyecek bir arkadaş var mı? varsa nedenini de söylesin lütfen.

Evet. Sen niye Türkçe eğitim istiyorsan o yüzden. Daha iyi anlamak için? Sen öyle demedin mi?

Arkadaş.kürtçe ogrenmesinler demiyorum ki.kürtçe tabi ki öğrensinler. Ama eğitim dili olsun mu diyorum. Soru basit.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

ee bende çocuğumu türkçe muhendislik eğitim veren bi yerden mezun etmek istemem çalısın okusun eşek sıpası gitsin ingilizce bölüme girsin adam olsun komşunun cocugu doktor oldu doktor!!111
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

en iyi eğitimin insanın ana dili ile olduğuna inanıyorum, bu ülkede yaşayan insanların da ana dili türkçe.

okuyarak geliyordum da şurada tökezledim.

bak bütün sorun burada işte.

bütün sorun.

bu ülkede yaşayan insanların resmi dili türkçe. herkesin ana dili anasının konuştuğu dildir. bunu öğrenemezsen ülkeni de böldürürsün, teröristin de elini ayağını öpersin.

edit: kelimeleri yumuşatalım da olur belki birileri türkiyedeki şu anki durumu söylediğimi farketmeyip kişisel algılar.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Dworgian said:

KuddusiMavra said:

Arkadaş.kürtçe ogrenmesinler demiyorum ki.kürtçe tabi ki öğrensinler. Ama eğitim dili olsun mu diyorum. Soru basit.

Sen anlamıyorsun sanırım. Cevabım da basit. Evet abi isteyen kürtçe öğrensin sanane ki bundan?
Sosyal ağlarda paylaş

anadoluya geldiklerinden beri türkler cidden kafayı kürtlere takmış vaziyette.

işin enteresan yönü türkler gelmeden önce buralar hep kürtlerin(asurluların) mekanıydı. adamlar dese sktrini gidin burası zaten bizimdi tarihi olarak haklı çıkacaklar.

türkler daha iyi savaştığı için ele geçirmiş işte şimdiye kadar öyle kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Amaç ana dil baba dil olsaydı suriyedeki kürtler ayaklanırdı. Suriyede kürtlerin kimliği vatandaşlığı yok, insan yerine koyulmuyorlardı şu iç savaşa kadar. Ama sıkıysa başlarını kaldırsalardı, yok ederdi rejim.
Türkiyeyi salak buldular yüklendikçe yükleniyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

KuddusiMavra said:

Dworgian said:

KuddusiMavra said:

Sen anlamıyorsun sanırım. Cevabım da basit. Evet abi isteyen kürtçe öğrensin sanane ki bundan?

arkadaşım,harbiden yazdıklarımı okuyor musun? kürtçe öğrenmesinler demiyorum,öğrensinler,okullarda öğrensinler hem de ama eğitim dilinden kastedilen nedir,farkında mısın? ortaokul,lise,üniversitede meslek sahibi olana kadar alınan temel dersler kastediliyor. bu nedenle ülkelerde resmi dil diye bir kavram var. resmi dil hele hele türkiye gibi onlarca etnik köken bulunan ülkelerde daha da önemli hale geliyor. kürtçe,çerkezce,arapça, çeçence,boşnakça mühendislik,tıp,edebiyat,işletme,vs. bölümleri mi kurulacak? böyle bir şey mantıksız, zaten olmaz.neden mantıksız,mezun olan iş bulamaz. hee,o okullarda söz gelimi kürtçe mühendislik ya da tıp okutamazsın zaten,bu da var tabi.

heee,ille de bunlar yapılsın diyorsanız zaten ülke bölünsün gitsin demekle eş anlamlıdır çünkü eğitim birliği ilkesi bu ülkenin üniter devlet yapısının en temel öğesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...